O trybie SB
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A to poproszę cytat jak te 50% jest opisane przez ZTM. Przypominam tez, że napisałeśNR pisze:tylko że w trybie SB 50% odjazdów musi być zgodnych z przystankowym rozkładem jazdy, żeby tryb SB był "uznany" przez ZTM, a wg. Ciebie przez cały czas trwania TSB należy tylko dążyć ...
Teraz już twierdzisz, że połowa (50%) musi być zgodna z czasem określonym rozkładem jazdy.przeprowadzenie trybu SB wiąże się z odjazdem z krańca w czasie zgodnym z przystankowym rozkładzie jazdy
I nie kolego, to nie ja pisałem o "dążeniu" tylko Ty w cytacie o TSB
Gwoli ścisłości: Tygrys wyraźnie napisał (i sam cytujesz) "wiąże się z" a nie że "odjazdy odbywają się", co usiłujesz temu cyt. "dzieciakowi" wmówić. Dostrzegasz różnicę?Paweł D. pisze:A to poproszę cytat jak te 50% jest opisane przez ZTM. Przypominam tez, że napisałeśNR pisze:tylko że w trybie SB 50% odjazdów musi być zgodnych z przystankowym rozkładem jazdy, żeby tryb SB był "uznany" przez ZTM, a wg. Ciebie przez cały czas trwania TSB należy tylko dążyć ...Teraz już twierdzisz, że połowa (50%) musi być zgodna z czasem określonym rozkładem jazdy.przeprowadzenie trybu SB wiąże się z odjazdem z krańca w czasie zgodnym z przystankowym rozkładzie jazdy
I nie kolego, to nie ja pisałem o "dążeniu" tylko Ty w cytacie o TSB
A może to początki demencji, staruszku?
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Nie jest.Paweł D. pisze:Znaczy, że określenie "wiąże się z odjazdem z krańca w czasie zgodnym z przystankowym rozkładzie jazdy" nie jest tożsame z określenie "odjazd zgodny z rozkładem"?Cypis pisze:A może to początki demencji, staruszku?
Słowo "czas" przybiera wiele znaczeń, zależnie od kontekstu, np: o d s t ę p czasu; częstotliwość wynikająca z rozkładu, ergo z rozkładem związana. "Czas odjazdu" zgodny z rozkładem może być tylko jeden jedyny (z przyjętą dokładnością).
Jeśli nie zrozumiałeś kontekstu, trudno -- bywa, na tym polega (m.in) demencja i nie masz się czego wstydzić. W końcu, w tym wieku... Użycie epitetu "dzieciak" etc wobec adwersarza też należy położyć na karb onej. Brak rzeczowych argumentów przy demencji jest oczywisty wszak.
Czy coś jeszcze?
Zapraszam na pokład!
Nie, bo kiedy kończą się argumenty zaczyna się chamstwo. Jak masz chęć jeszcze mi naubliżać to naprawdę się nie krępuj. Mi to rybkaCypis pisze:Jeśli nie zrozumiałeś kontekstu, trudno -- bywa, na tym polega (m.in) demencja i nie masz się czego wstydzić. W końcu, w tym wieku... Użycie epitetu "dzieciak" etc wobec adwersarza też należy położyć na karb onej. Brak rzeczowych argumentów przy demencji jest oczywisty wszak.Czy coś jeszcze?
Dokładnie o tym mówię właśnie. Fajnie, że się ze mną zgadzasz. W szczególności fajnie, że:Paweł D. pisze:Nie, bo kiedy kończą się argumenty zaczyna się chamstwo.Cypis pisze:\.Czy coś jeszcze?
-- dostrzegłeś swoją, jak rzekłeś -- "chamską" zagrywkę wobec Tygrysa;
-- i uzasadniłeś ją nawet brakiem argumentów.
Uzasadnienie żałosne, ale zawsze lepsze takie, niż żadne. Zdradza poczucie winy, a to już coś.
"Tobie to rybka", ale mnie nie jest obojętne, jak zwracasz się do moich kolegów. Więc na przyszłość -- bądź łaskaw kończyć dyskusję tam, gdzie skończyły ci się argumenty, OK?
Z mojej strony EOT.
Zapraszam na pokład!
Nie strasz mnie kolegami a pouczenia pozostaw moderatorom. Postanowiłeś się zabawić w adwokata Tygrysa*, Twoja sprawa. Żadnych argumentów na jego obronę nie podałeś (bardziej potwierdziłeś to co ja napisałem) a pokazałeś jedynie nieco "kultury". Rozumiem, że blady świt, umysł mało przytomny albo już nie przytomny... I w wolnej chwili sprawdź sobie ile razy na forum było użyte słowo "dzieciak(u)" i jakoś w nikim agresji podobnej do Twojej nie wywołało i "chamską zagrywką" tego nie nazywa.Cypis pisze:"Tobie to rybka", ale mnie nie jest obojętne, jak zwracasz się do moich kolegów. Więc na przyszłość -- bądź łaskaw kończyć dyskusję tam, gdzie skończyły ci się argumenty, OK?
Chciałem to zacytować pewne przysłowie o dyskusji z pewną osobą, ale EOT po raz kolejnyCypis pisze:Z mojej strony EOT.
* Co ciekawe Tygrys, kiedy także inni koledzy wytknęli mu niefortunność wypowiedzi, zrozumiał swój błąd i odpuścił sobie brnięcie dalej (bo tryb SB zostaje wprowadzony, kiedy rozkład jazdy się posypał. A skoro się posypał, to o utrzymaniu odjazdów ściśle zgodnych z minutą podaną w rozkładzie nie może być mowy)
Ale są tacy, co spóźniają się godzinę na rodzinny obiad i robią awanturę, że tylko naczynia do pozmywania zostały (to jest aluzja).
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Odświeżę temat i zapytam: Jak to jest, stoję sobie na przystanku ANIELEWICZA. Patrzę, a w stronę Esperanto jedzie sobie Ostrobramski SU36 składający się z 1 i 2/111. Trochę czasu tam spędziłem, i zdziwiło mnie, że paręnaście minut później dokładnie ten sam zestaw jechał w przeciwnym kierunku, wypuszczony w taki sposób z Esperanto. Czy tryb SB wprowadzany przez ekspedycję ESPERANTO mniej więcej na tym polega, czy po prostu ktoś olał sprawę? Wiele różnych sterowań widziałem, ale puszczania dwuskładów jeszcze nie, stąd zdziwienie. Wydawało mi się, że jak steruje ekspedycja ZTM, to powinno być wręcz wzorcowo 
PS Zakładam, że skoro oba razem odjechały z Esperanto, to przynajmniej jeden z nich był zdecydowanie po rozkładowym odjeździe, ergo sterowanie być powinno.
PS Zakładam, że skoro oba razem odjechały z Esperanto, to przynajmniej jeden z nich był zdecydowanie po rozkładowym odjeździe, ergo sterowanie być powinno.
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ekspedycje MZA to co innego. Czepiłem się Esperanto, bo skoro ZTM potrafi się czepiać źle prowadzonego SB, a potrafi, to niech sami świecą przykładem.bartoni722 pisze:Albo jak kiedyś na Targówek zwaliło się bodaj 5x517 i nic z tym nie zrobiono i puścili je tak spowrotem do Ursusa...
Ale to sterowanie może wyglądało tak samo, jak to kiedyś na Bródnie kolega usłyszał od ekspedytora, że stanął za bardzo z przodu i on teraz nie może machać ręką do kierowców z linii ze sterowaniem żeby jechali dalejSzeregowy_Równoległy pisze:Ekspedycje MZA to co innego. Czepiłem się Esperanto, bo skoro ZTM potrafi się czepiać źle prowadzonego SB, a potrafi, to niech sami świecą przykładem.bartoni722 pisze:Albo jak kiedyś na Targówek zwaliło się bodaj 5x517 i nic z tym nie zrobiono i puścili je tak spowrotem do Ursusa...
- R-9 Chełmska
Ursynów już nie jest ekspediowany? Jeszcze niedawno był... Zresztą: P+R by był pozostawiony bez opieki?Plesim pisze: A przepraszam, ale kto ma wprowadzić SB na 193 jak oba krańce nie są ekspediowane?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32