Zobaczymy, jak z wykonaniem. Jaka będzie ta "nieznaczna" podwyżka (żeby miało to sens, nie powinna być większa niż 1 euro) i czy w ogóle się to uda.hafilip84 pisze:A pomysł świetny!
Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR
Moderator: JacekM
Oj, chyba w którymś kursie S9 można i KM bilet.JKTpl pisze:Tylko bilet ZTM.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Szczerze mówiąc nie rozumiem zupełnie tych kombinacji ze wspólnym biletem.
Po pierwsze po co w ogóle zajmować się biletami papierowymi. Jak ktoś jeździ sporadycznie koleją, to niech sobie kupuje bilet KM/WKD czy cokolwiek innego - ich bilet, za ich cenę, na ich warunkach, ofercie minutowej, dniowej itp. Co innego karta miejska - tam można jakąś idee wspólnego biletu realizować.
Po drugie - dlaczego to niby karta miejska nie miałaby zawierać różnych cen biletów w zależności od rodzaju komunikacji? Jeśli jeżdżę WKD ze stacji Salomea, miesięczny imienny WKD kosztuje 59zł. Do tego miesięczny ZTM 78zł. Płacę 59+78 = 137zł, koduje się mi kartę na taką opcję i mam wspólny bilet na ZTM+WKD.
Jak zwykle pewnie o to chodzi, że ludziom się wydaje, że jest taniej.
Po pierwsze po co w ogóle zajmować się biletami papierowymi. Jak ktoś jeździ sporadycznie koleją, to niech sobie kupuje bilet KM/WKD czy cokolwiek innego - ich bilet, za ich cenę, na ich warunkach, ofercie minutowej, dniowej itp. Co innego karta miejska - tam można jakąś idee wspólnego biletu realizować.
Po drugie - dlaczego to niby karta miejska nie miałaby zawierać różnych cen biletów w zależności od rodzaju komunikacji? Jeśli jeżdżę WKD ze stacji Salomea, miesięczny imienny WKD kosztuje 59zł. Do tego miesięczny ZTM 78zł. Płacę 59+78 = 137zł, koduje się mi kartę na taką opcję i mam wspólny bilet na ZTM+WKD.
Jak zwykle pewnie o to chodzi, że ludziom się wydaje, że jest taniej.