MAN Lion's 2010
Czy ja wiem może w teorii tak w praktyce sprawa dyskusyjna. Tak samo jest dostęp do dużej kabiny od wewnątrz autobusu, jak i z zewnątrz. Więc naprawdę nie wiem co to różnica i jak by chodziło o bezpieczeństwo to nie było by w ogóle Autobusów z dużą kabiną w Mza jak i zarówno Mobilisie.fraktal pisze:Łatwiej wydobyć kierowcę podczas wypadku.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chodziło za pewne o to, że MAN "dostarczył kabiny najlepsze dla Zamawiającego według swojej ponadstuletniej wiedzy popartej dziesiątkami tysięcy wyprodukowanych tramwajów i autobusów".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Może chodziło o bezpieczeństwo MANa? Na zasadzie: bezpieczniej nie robić dużych kabin, bo jeszcze inni zamawiający pomyślą, że mogą wpływać na wyposażenie wozów i wtedy będzie trzeba zacząć ich słuchać?MC pisze:To co to za bezpieczeństwo dla kierowcy, który i tak oberwie?
Zawszę można odmówić, A nie oszukujmy się duża kabina do Warszawy jest w sam raz gdzie na 190 ludzie potrafią wejść pod samą prawą przednią szybę przy małej kabinie.Szeregowy_Równoległy pisze:Może chodziło o bezpieczeństwo MANa? Na zasadzie: bezpieczniej nie robić dużych kabin, bo jeszcze inni zamawiający pomyślą, że mogą wpływać na wyposażenie wozów i wtedy będzie trzeba zacząć ich słuchać?MC pisze:To co to za bezpieczeństwo dla kierowcy, który i tak oberwie?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Właśnie w tym problem, że MAN ma w poważaniu potrzeby zamawiającego i wie lepiej jaka kabina będzie bardziej pasować.
w solarisach mobilisu tych starszych A1XX tez jest mała kabina, wiec mysle ze solaris miał was w poważaniu skoro oddał do uzytkowania autobusy z małą kabiną.Szeregowy_Równoległy pisze:Właśnie w tym problem, że MAN ma w poważaniu potrzeby zamawiającego i wie lepiej jaka kabina będzie bardziej pasować.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mobilis starsze SU12 zamówił z małą kabiną i takie dostał. SU12 A0XX były zamówione z dużą i przyszły z dużą. Nie porównuj, proszę, elastyczności Solarisa do niedasizmu MANa. Solaris wstawi ci do wnętrza cokolwiek zechcesz, w jakiejkolwiek konfiguracji sobie zażyczysz. Basen i fontannę też zamontują, jak poprosisz. MAN natomiast dużej kabiny nie dostarczy, bo nie.
Man produkuje wozy taśmowo ma jeden model, i pod jego robi wszystkie tej marki i nic nie zmienia. Jak ktoś produkuje słuchawki to nie zacznie Lodówek.Szeregowy_Równoległy pisze:Mobilis starsze SU12 zamówił z małą kabiną i takie dostał. SU12 A0XX były zamówione z dużą i przyszły z dużą. Nie porównuj, proszę, elastyczności Solarisa do niedasizmu MANa. Solaris wstawi ci do wnętrza cokolwiek zechcesz, w jakiejkolwiek konfiguracji sobie zażyczysz. Basen i fontannę też zamontują, jak poprosisz. MAN natomiast dużej kabiny nie dostarczy, bo nie.
Czymś się różni Man Z ITS MICHALCZEWSKI albo 338x ? i po ile one mają lat.