Warszawiacy przesiadajÄ siÄ z samochodĂłw do autobusĂłw?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
25 lat temu to metro było w planach na Tarchomin pod Jagiellońską, a nie na Targówek.MichalJ pisze:Na propozycję przedłużenia tramwaju na Targówek pod torami kolejowymi odpowiednie organa (chyba jeszcze MZK) odpowiedziały "nie przewiduje się z powodu kolizji z torami kolejowymi". I tyle. A już 25 lat temu tam było "metro w planach" kropka.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |25 Lis 2010|, 2010 21:40 ]
Korekta autora cytatu.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to za dużo młodszych czasów, na przełomie lat 90/00 rozmowy były bardzo zaawansowane i kilkuwariantowe. W sumie nie wiem czemu sprawa zdechła, pewnie ze względu na tzw. "plan przyspieszenia budowy metra"?MichalJ pisze:Na propozycję przedłużenia tramwaju na Targówek pod torami kolejowymi odpowiednie organa (chyba jeszcze MZK) odpowiedziały "nie przewiduje się z powodu kolizji z torami kolejowymi".
[ Dodano: |25 Lis 2010|, 2010 19:53 ]
Nie wiem, przy silnej 26 to ja bym raczej zrobił silne 24 a nie 23, chociaż teoretycznie można do Okopowej podjechać z Alej także ósemką...niedofizyk pisze:Hmm, a tramwaj 24? Czemu akurat 24 jest ścięte na rzecz 9, 23 i 26, które pozostają silne? Chodzi o dublowanie innych silnych linii na trasie?Glonojad pisze:Mnie się wydaje, że to jest na poły przypadkowe - ile brygad było do wzięcia przy danej reformie. Ponieważ 523 pożarło do spółki z 382 m.in. 408 (i coś jeszcze, ale teraz nie pamiętam) to brygad na DS nie było.
Tak czy siak, z moich obserwacji wynika, że 24 jest najsłabiej zapełnioną poza szczytem ze wszystkich linii "silnych". Także w DP, gdy jeździ często.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- niedofizyk
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na wschodnim to nie wiem, nie korzystam - zawsze łapię 9 
Na logikę, pomijając nie znany mi liczebnie wpływ taboru na atrakcyjność linii, najgorzej (najtłoczniej) powinno być w tych 9, przed którymi nie było 24.
Na logikę, pomijając nie znany mi liczebnie wpływ taboru na atrakcyjność linii, najgorzej (najtłoczniej) powinno być w tych 9, przed którymi nie było 24.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- niedofizyk
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to ciekawe, wobec planów zbudowania Nowostalowej.MichalJ pisze:Na propozycję przedłużenia tramwaju na Targówek pod torami kolejowymi odpowiednie organa (chyba jeszcze MZK) odpowiedziały "nie przewiduje się z powodu kolizji z torami kolejowymi".
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może na Grochowie, ale na pewno nie na Woli. Od 1 się Waćpan odstosunkuj zatemniedofizyk pisze:Bo tam w ogóle jest tłoczno. Śmiem twierdzić, że niestety bardziej niż w ukochanej zmarszrutyzowanej1 na Okopowej.
MeWa pisze:25 lat temu to metro było w planach na Tarchomin pod Jagiellońską, a nie na Targówek.Aligator pisze:Na propozycję przedłużenia tramwaju na Targówek pod torami kolejowymi odpowiednie organa (chyba jeszcze MZK) odpowiedziały "nie przewiduje się z powodu kolizji z torami kolejowymi". I tyle. A już 25 lat temu tam było "metro w planach" kropka.
Ja tu czegoś nie rozumiem - skąd się w tym motywie wziąłem - ale spoko...
- niedofizyk
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
9 powinna jeździć co 3/5/6, ale "przyobiecane" 7 w tym mocno przeszkadza...
- niedofizyk
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, ja nikomu nie obiecywałem. Ale puste z Wileniaka nie jeździ.
Tak, jak już pisałem - największe szanse na wzięcie miałaby ósemka, bo jeździ pusta. W tym kierunku trzeba walić.
Tak, jak już pisałem - największe szanse na wzięcie miałaby ósemka, bo jeździ pusta. W tym kierunku trzeba walić.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Glonojad pisze:Nie wiem, ja nikomu nie obiecywałem. Ale puste z Wileniaka nie jeździ.
No więc skoro już po wyborach to nie można by już w miarę bezboleśnie wyprostować 8, w taki sposób żeby zasilała 9/24 na Waszyngtona? I tak czekanie na Grochowskiej na 8 do Centrum jest nieopłacalne, a dodatkowo już i tak 8 ma już i tak do tego stopnia obcięte godziny kursowania, że jej brak będzie małym uszczerbkiem.
A w szczycie porannym za ósemkę można by podbić 26 do 4 minut ( z jednoczesnej likwidacji 46 ).
A co jest oplacalne? Podjechac do niezabieralnych "25 i spolka"? Czy moze do 517 ktorego prawie nie ma? (a co do oblozenia to tez mam obawy)XXXX pisze:czekani na Grochowskiej na 8 do Centrum jest nieopłacalne, a dodatkowo już i tak 8 ma już i tak do tego stopnia obcięte godziny kursowania, że jej brak będzie małym uszczerbkiem.
[ Dodano: |25 Lis 2010|, 2010 23:20 ]
Gwoli 508 to obecnie wpakowano na ta 1 linie tyle brygad ile w sumie jezdzilo na tercecie tarchominskim przedtem (i wcale nie byly przepelnione, mowie o zmianie 'B').Aligator pisze:No i jeszcze jedna sprawa. Generalnie rzecz biorąc zbyt daleko rozbudowany transport miejski będzie działał przeciwko sobie - przy większej ilości linii stają się one mniej rentowne bo ruch się rozprasza a koszty rosną - dlatego między innymi ciągle upominam wszystkich że przy planowaniu tras autobusów powinno się brać pod uwagę nie tylko wygodę użytkownika ale i opłacalność systemu - tak w gwoli tematu 508.