Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 gru 2010, 19:17

przewoz pisze: Poc 211 do Skierniewic z godziny 14.11 pojechał prawie 2.5h później. Jakiś Radom, z siedlec i Łowicz odjechały po godzinie w plecy. .
Jechałem Sochaczewem po 15 z Powiśla (miał z godzinę w plecy). Była jedna jednostka i to co działo się w środku jest nie do opisania - w życiu nie jechałem tak zatłoczonym pociągiem :shock:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 gru 2010, 19:46

Żyrardów: tragedia na torach, zginęła kobieta

Około 17:45, w Żyrardowie doszło do tragicznego wypadku kolejowego. Pod pociąg pospieszny relacji Warszawa - Wrocław wpadła kobieta. Zginęła na miejscu, ruch w obydwie strony jest wstrzymany.

Na miejscu pracują policjanci, jest też prokurator. Rzecznik mazowieckiej policji przyznał, że magistrala kolejowa w miejscu tragedii jest całkowicie nieprzejezdna.

Nie wiadomo dokładnie, ile potrwają utrudnienia, należy nastawić się na co najmniej dwugodzinne uturdnienia w ruchu pociągów w tym miejscu.

Jak dodał rzecznik, widoczność w miejscu tragedii była dobra. Do wypadku doszło na prostym odcinku torów.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html

Volwi

Post autor: Volwi » 02 gru 2010, 20:05

przewoz pisze:o godzinie 19 na centralnym m.in. EIC6103 z Wrocławia z 10.27
O, to ten co po 13 na Centryku wołali, że "przybędzie z opóźnieniem nieograniczonym". Nieźle, nieźle, w tyle godzin z Wrocławia ;)

kajo

Post autor: kajo » 02 gru 2010, 20:21

Volwi pisze:
przewoz pisze:o godzinie 19 na centralnym m.in. EIC6103 z Wrocławia z 10.27
O, to ten co po 13 na Centryku wołali, że "przybędzie z opóźnieniem nieograniczonym". Nieźle, nieźle, w tyle godzin z Wrocławia ;)
Był też jakoś z 8 coś, nie wiecie co z nim się stało?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Volwi

Post autor: Volwi » 02 gru 2010, 20:26

kajo pisze:
Volwi pisze: O, to ten co po 13 na Centryku wołali, że "przybędzie z opóźnieniem nieograniczonym". Nieźle, nieźle, w tyle godzin z Wrocławia ;)
Był też jakoś z 8 coś, nie wiecie co z nim się stało?
A ściślej to był komunikat, że "Pociągi EIC Fredro i Ślęża z Wrocławia do Warszawy Wschodniej przybędą z opóźnieniem nieograniczonym".

Neoś_998

Post autor: Neoś_998 » 02 gru 2010, 20:28

Kleszczu pisze:
przewoz pisze: Poc 211 do Skierniewic z godziny 14.11 pojechał prawie 2.5h później. Jakiś Radom, z siedlec i Łowicz odjechały po godzinie w plecy. .
Jechałem Sochaczewem po 15 z Powiśla (miał z godzinę w plecy). Była jedna jednostka i to co działo się w środku jest nie do opisania - w życiu nie jechałem tak zatłoczonym pociągiem :shock:
Zaraz za nim przyjechał 2xEN57 do Łowicza. Natomiast do Skierniewic był około 15.30 na Zachodniej 1xEN71 a zaraz po nim przyjechał 2xEN57 też do Skierniewic

mariow

Post autor: mariow » 02 gru 2010, 20:59

Kleszczu pisze:Jechałem Sochaczewem po 15 z Powiśla (miał z godzinę w plecy). Była jedna jednostka i to co działo się w środku jest nie do opisania - w życiu nie jechałem tak zatłoczonym pociągiem :shock:
powinieneś zatem zacząc jezdzic codziennie - wtedy częściej byś mógł tak pisać :P
PURA VIDA!

st1545

Post autor: st1545 » 02 gru 2010, 21:03

Może to nie na temat, ale skoro piszecie o EIC Wrocław-Warszawa to może znacie też losy porannej Odry Warszawa-Wrocław? Miałem nią jechać, ale oddałem bilet i poszedłem do biura. Szukałem jej potem ok. 12:00 na sitkolu, ale nie pokazywali lokalizacji z GPS tylko rozkładową.

Co do linii Mińskiej - może to też nie na temat (-; ale do Rembertowa wracałem Tłuszczem 15:43 - odjechał planowo (!!!) i tylko postał trochę za Wschodnią (podobno stały przed nami SKM i coś jeszcze).
Do rzeczy: po kilku minutach spędzonych na peronie przesiadłem się do średnio zapełnionej pojedyńczej SKM-ki; na wyświetlaczu widniał odjazd 15:20 opóźniony 60min - w Wesołej byłem ok. 16:30. Chyba miałem szczęście, ale na pewno nie było tak, że między 15:00 a 16:30 nic w tę stronę nie ruszyło ze Wschodniego (co podejrzewał przewoz na poprzedniej stronie).

pozdrawiam, tomek

Adam G.

Post autor: Adam G. » 02 gru 2010, 21:16

mariow pisze:
Kleszczu pisze:Jechałem Sochaczewem po 15 z Powiśla (miał z godzinę w plecy). Była jedna jednostka i to co działo się w środku jest nie do opisania - w życiu nie jechałem tak zatłoczonym pociągiem :shock:
powinieneś zatem zacząc jezdzic codziennie - wtedy częściej byś mógł tak pisać :P
Linia do Łowicza jest akurat jedną z najmniej obłożonych.
noidea

przewoz

Post autor: przewoz » 02 gru 2010, 21:22

st1545 pisze:że między 15:00 a 16:30 nic w tę stronę nie ruszyło ze Wschodniego
SKMki odjeżdżały przepełnione już na Śródmieściu. Dalej chyba pierwszym pociągiem były te nieszczęsne Mrozy. No i częściowo to się potwierdziło.
Byłem o 19.15 na Śródmieściu i na tablicy jako pierwszy był Mińsk Mazowiecki z 16 z minutkami...
Potem jakiś Dęblin i coś tam jeszcze, sam nie wiem.
Zwiały mi planowo jadące Siedlce, ale wtoczył się chwilę później pusty pociąg do Łukowa na AKMkach. Nawet dobrze jechał, choć godzinę w plecy. I nawet ciepło było :) Tylko niektóre drzwi nie domykały się.

W przeciwną stronę albo mi się przewidziało, albo były 2xSkierniewice.

[ Dodano: |2 Gru 2010|, 2010 21:23 ]
SławekM pisze:Około 17:45, w Żyrardowie doszło do tragicznego wypadku kolejowego.
Jakby wszystkiego było mało...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 gru 2010, 21:25

Adam G. pisze:
mariow pisze:powinieneś zatem zacząc jezdzic codziennie - wtedy częściej byś mógł tak pisać :P
Linia do Łowicza jest akurat jedną z najmniej obłożonych.
Dokładnie. Pociągi z Łowicza i Sochaczewa rano we Włochach są świetną alternatywą dla tych jadących od strony Pruszkowa. Po południu sytuacja jest podobna.

A z pociągów to ja praktycznie codziennie korzystam :p
Neoś_998 pisze:
Kleszczu pisze: Jechałem Sochaczewem po 15 z Powiśla (miał z godzinę w plecy). Była jedna jednostka i to co działo się w środku jest nie do opisania - w życiu nie jechałem tak zatłoczonym pociągiem :shock:
Zaraz za nim przyjechał 2xEN57 do Łowicza. Natomiast do Skierniewic był około 15.30 na Zachodniej 1xEN71 a zaraz po nim przyjechał 2xEN57 też do Skierniewic

Fajnie - mógł ktoś powiedzieć "zaraz będzie następny pociąg" ale po co :/
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 gru 2010, 21:27

przewoz pisze:SKMki odjeżdżały przepełnione już na Śródmieściu.
Ciekawe, czy MisiekK nada uważa powołanie SKM do życia za chybione :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 02 gru 2010, 21:31

wiesz Bastian to zależy jak do tego podejść. SKM ma zaletę w postaci krótszej trasy niż pociagi KM i dzieki temu jak się KM gdzies np pod Brwinowem czy Grodziskiem rozkrzaczy to przynajmniej coś przyjedzie. tabor tez nowszy generalnie, ale tak naprawdę mi jako pasazerowi to wszystko jedno co przyjedzie i co daną trasą obsługuje (KM czy SKM)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 02 gru 2010, 21:34

przewoz pisze:Jakby wszystkiego było mało...
Dokładnie...

Teraz opóźnienia też są całkiem niezłe, zdaje się, że w Radomiu skończyły się miejsca na tablicach elektronicznych - za dużo opóźnionych, w miarę planowo jeżdżą wyłącznie KMy na Dęblin. :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 02 gru 2010, 21:36

przewoz pisze:SKMki odjeżdżały przepełnione już na Śródmieściu. Dalej chyba pierwszym pociągiem były te nieszczęsne Mrozy....
Ojj chyba Łuków był przed Mrozami. Tak przynajmniej słyszałem od taty bo nim jechał ;) I by wychodziło, że był punktualny, możliwe ;>

ODPOWIEDZ