Zawsze można pokombinowaćColony pisze:Ponadto 105 jako jedyna łączy Lazurową na całej długości, a między WATem, a Ciepłownią naprawdę nie ma sensu kombinować z przesiadkami.
Myślę, że wystarczającą rolę na Mariensztacie spełnią 105 i 174. Przy czym pętla może się okazać wówczas nieco za mała.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Bemowo-Wola-Bielany, czyli od 155 przez 122 po 180
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile tych linii na Mariensztacie? Dla mnie wystarczyłoby silne 105, silne 128 i przelotem silne 118. 174 tam już wtedy na nic 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tyle że 174 na Pragę nie ma sensu. Jak to jeździłem i widziałem tłumek wsiadający przy M. Świętokrzyska, żeby do Wileńskiego dojechać to miałem dziką chęć wziąć sitko i wrzasnąć na cały wóz: Spadać do czwórki. Ludzie tym jeżdżą, ale nikt nie wie po jasną cholerę, tramwajem jest zwyczajnie szybciej. Mariensztat nie byłby taki głupi, BUW jest w stanie zapełnić dowolną ilość wozów w dowolnym czasie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to mówię, z powrotem na Uniwerek.Szeregowy_Równoległy pisze:Tyle że 174 na Pragę nie ma sensu.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No to do Bankowego i w cokolwiek na Pragę, też szybciej. Kilka razy w tygodniu w popołudniowym szczycie jeżdżę z M. Ratusz do Inżynierskiej. I nie zdarza mi się czekać dłużej niż 10 minut na coś, do czego się zmieszczę. Poza tym mają Z-3, niech korzystają. 174 jedzie sporo dłużej, Tamka i Targowa masakrują rozkład.JacekM pisze:Komfort wyższy. Nie musisz stać na cholernie wąskim przystanku, nie musisz się tarabanić po schodach jak do 13N (choć ostatnio nawet jakieś swingi są).
W sensie Konwiktorska czy Pl. Piłsudskiego?Bastian pisze:No to mówię, z powrotem na Uniwerek.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszystko jedno, a nie miejsce tu, by analizować, co ze 175, 195 i 222.Szeregowy_Równoległy pisze:W sensie Konwiktorska czy Pl. Piłsudskiego?Bastian pisze:No to mówię, z powrotem na Uniwerek.
- Colony
- Kontakt:
2 kwestie.
Po pierwsze, za czas niedługo tramwaj powróci na linię boernerowską. Gdyby trafiło tam 13 to sądzę, że w powodzeniem można by wywróżyć powolną śmierć 410. Jedyna przyczyna obecności tej linii na Grotach, czyli sądy, spokojnie zastąpiłyby się tramwajem do Kocjana, a dalej mocnym 149. Sądzę, że z czasem do tego dojdzie jeśli taki wariant zostanie zrealizowany.
Ciekaw jestem jeszcze czy coś planowane jest na S-8? Zatoki są, czy zjawi się jakaś linią z Żoliborza, Bródna w okolice Os. Górczewska?
Po pierwsze, za czas niedługo tramwaj powróci na linię boernerowską. Gdyby trafiło tam 13 to sądzę, że w powodzeniem można by wywróżyć powolną śmierć 410. Jedyna przyczyna obecności tej linii na Grotach, czyli sądy, spokojnie zastąpiłyby się tramwajem do Kocjana, a dalej mocnym 149. Sądzę, że z czasem do tego dojdzie jeśli taki wariant zostanie zrealizowany.
Ciekaw jestem jeszcze czy coś planowane jest na S-8? Zatoki są, czy zjawi się jakaś linią z Żoliborza, Bródna w okolice Os. Górczewska?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
A powstanie przystanek przy kocjana?Colony pisze:2 kwestie.
PURA VIDA!
A kiedy dokładnie ma być to "niedługo"? Bo zima pewnie wstrzyma nieco prace na tym odcinku
W ogóle na Bemowie w ciągu najbliższych 2 lat układ komunikacyjny zmieni się znaczącą nie tylko za sprawą linii na Boernerowo, ale też tej na Powstańców między Radiową i Górczewską, a także wspomnianej tu S8. Może będzie to pretekst do generalnej reformy komunkacyjnej na Bemowie. Może właśnie przez S8 pojechałaby któraś z linii, zabranych z Powstańców Śl. ?
W ogóle na Bemowie w ciągu najbliższych 2 lat układ komunikacyjny zmieni się znaczącą nie tylko za sprawą linii na Boernerowo, ale też tej na Powstańców między Radiową i Górczewską, a także wspomnianej tu S8. Może będzie to pretekst do generalnej reformy komunkacyjnej na Bemowie. Może właśnie przez S8 pojechałaby któraś z linii, zabranych z Powstańców Śl. ?
- Colony
- Kontakt:
Jest już nawet. Stoją tam w śniegu wybrzuszenia, które bardzo dziwnym trafem przypominają platformy przystankowe.mariow pisze: A powstanie przystanek przy kocjana?
Ale nie wiedziałem, że tylko przy Lazurowej. Szkoda, bo to mógłby być jakiś pomysł.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)