Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
http://www.zw.com.pl/artykul/284829,541 ... jowej.htmlRaport na gorąco pisze:Wyciek oleju na stacji kolejowej
Na stacji Pilawa koło Garwolina doszło do wycieku oleju napędowego z wagonu cysterny.
Z cysterny pociągu relacji Płock Trzepowo – Krasnystaw wyciekło około 300 litrów oleju napędowego.
Miejsce wycieku zostało zabezpieczone przez strażaków z Jednostki Ratowniczo - Gaśniczej z Garwolina i odgrodzone przez funkcjonariuszy z Posterunku Straży Ochrony Kolei w Pilawie. Okoliczności wycieku bada policja w Garwolinie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Dziś znów KM zafundowały mi niezapomnianą podróż.Ok 7:00 w Klembowie zepsuł się pociąg(EN57-1632+?) z Tłuszcza do Warszawy Wileńskiej.Pociąg "zgasł" potem doturlał się jakoś do Wołomina,w Wołominie przesiadka do następnego pociągu.Oczywiście nie wszyscy chętni się zmieścili.+60 na Wileńskim.To już drugi raz w tym tygodniu.Chyba trzeba żądać zwrotu za bilet 
Wczoraj na wschodnim o 7:20 wydobywa się z głośników komunikat:
"Pociąg z Wiednia i Pragi przybędzie z opóźnieniem ok. 300 min"
5h
No i mój pociąg relacji W-wa Rembertów-Łowicz Gł. się spóźnił a raczej utknął w "korku" i o 7:26 wsiadłem do SKMki, która planowo miała być 7:15.
"Pociąg z Wiednia i Pragi przybędzie z opóźnieniem ok. 300 min"
5h
No i mój pociąg relacji W-wa Rembertów-Łowicz Gł. się spóźnił a raczej utknął w "korku" i o 7:26 wsiadłem do SKMki, która planowo miała być 7:15.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
-
kebe
http://www.zw.com.pl/artykul/362489,543 ... Ursus.htmlRaport na gorąco pisze:Niegroźny incydent zatrzymał pociągi na stacji PKP Ursus
Około 7 rano w poniedziałek na stacji PKP Ursus doszło do niegroźnego zdarzenia. W jego efekcie pociągi miały nieznaczne opóźnienia.
Mężczyzna, który biegł na pociąg do Dęblina, poślizgnął się i wpadł między peron a wagon. Na krótki czas stracił przytomność. Mimo wszystko, ze względu na procedury, ruch pociągów na krótko został wstrzymany.
Potwierdzenie ze strony KM:
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.htmlKoleje Mazowieckie pisze:2010-12-13 07:30:52
O godz. 6:54 na przystanku osobowym Warszawa Ursus pod stojący pociąg nr 12454 Skierniewice (5:57) - Dęblin (9:19) wpadł człowiek. Wezwane pogotowie udzieliło poszkodowanemu pomocy, podróżny udał się w dalszą podróż.
Pociąg 12454 ze st. Warszawa Ursus odjechał z opóźnieniem 21 minut.
W telewizyjnym wydaniu raportu na gorąco Pan Gałuszko nazwał maszynistę tego pociągu motorniczym
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Poranek bez awarii, porankiem straconym. Właśnie na Km2 jakąś draka. Musi być nieźle bo moje Siedlce stoją jeszcze przed Halinowem. Jak liczyć wszystkie odstępy, to wyjdzie stojące 4 pociągi plus jeden dodatkowy w stacji Miłosna. Za mną już może stać następny z Mińska. A było tak pięknie, bo w wyniku małych opóźnień od Siedlec, tuż przed moim pojechała i Łukowianka i Góra Kalwaria i opóźnione wcześniejsze Siedlce, więc mój jest bardzo luźny. No moja radość trwała krótko
z doniesień wynika że mamy awarię w Woli Grzyb. ale obsługa mam tego nie powiedziała tylko koledzy z innych pociągów którym ich obsługa to przekazała... informacja jak zwykle w tyle.
-
Robert 514
Padł kibelek po ruszeniu ze stacji Wesoła
Warszawa, stoi w granicach stacji
od godziny nie było pociągu w kierunku Warszawy , teraz przejechał piętrus bez zatrzymania po torze w kierunku Siedlec, w środku dużo wolnego miejsca
na stacji czarno ... nie da rady wejść
wjechał kolejny kibel po niewłaściwym torze, około 90% chętnych do podrózy w kierunku centrum zostało na peronie
awaria daje sie we znaki kierowcom bo zablokowane jest też rondo przy stacji oraz drogi dojazdowe... korki
od godziny nie było pociągu w kierunku Warszawy , teraz przejechał piętrus bez zatrzymania po torze w kierunku Siedlec, w środku dużo wolnego miejsca
na stacji czarno ... nie da rady wejść
wjechał kolejny kibel po niewłaściwym torze, około 90% chętnych do podrózy w kierunku centrum zostało na peronie
awaria daje sie we znaki kierowcom bo zablokowane jest też rondo przy stacji oraz drogi dojazdowe... korki
Ile pociągów pojechało po niewłaściwym? Chyba 2 lub co najwyżej 3. Czyli korek na chwilę obecną obejmuje przynajmniej 6 pociągów przed Sulejówkiem... Zaraz będzie więcej. Teraz pewnie poczekamy na ruch w kierunku przeciwnym... Informacji brak... W kierunku siedlec póki co dwa pośpiechy i flirt. Pewnie pojedzie jeszcze jakiś miński. Na teraz w ogólnym zatrzymaniu stoi przynajmniej 8 pociągów KM. Może jeszcze jakiś SKM. Jak ja wiem, że coś się zepsuło i jest ruch wahadłowy to wiem, że jak kierują ruch przeciwny to zanim ruszy pierwszy pociąg w drugą stronę to minie 20-30 minut. Kierownik oczywiście tego nie wie? No to będzie zbierał nauki od pasażerów. Przez 1.5h nawet nie ruszył tyłka. Teraz jakby ruszył do akcji to ludzie by mu dopiekli...
-
Robert 514