Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu

Moderator: JacekM

kris

Post autor: kris » 14 gru 2010, 9:00

Właśnie ja wróciłem. Przejechały po niewłaściwym bodaj 2 osobowe (w tym jedna SKM), wcześniej łukowianka.
Po wyjściu z SKMki co stoi (a może już pojechała?) między stacjami, wróciłem na wolę grzybowską z nadzieją, że coś mnie zawiezie na wschodnią, a tu klops, znowu zaczęły jeździć w stronę sulejówka... Wkurzyłem się i wróciłem. Ponad godzina spędzona w SKMce i ~30 minut na dworzu... gdzie dziś jest naprawdę zimno i do tego zaczął padać śnieg.
Sporo ludzi na Woli, w Wesołej pewnie jeszcze więcej. Dużo się już wracało.

A teraz niech mi ktoś powie czy nie mogli puścić więcej pociągów z sulejówka miłosnej? Musieli już puszczać z rembertowa? Może przynajmniej część ludzi by się jeszcze dostała do centrum. Jeszcze raz takie coś, że nie będę mógł dojechać do szkoły, to podziękuję kolei.

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2010, 9:05

Bohaterami dzisiejszego dnia zostały... AKMki. A szczególnie ta która jeszcze teraz ciągle robi za pomnik w Wesołej. Chyba była pojedyncza, a po nią przyjechała jakaś co normalnie kończy bieg na wschodnim. Pewnie z Sochaczewa. Jeszcze teraz się okaże, że nie chcą się połączyć :) a za nimi SKM na jednostce 300x i następna AKM do Sochaczewa. Moja linia już ma swój pomnik AKM. Kto chce następny?
Mój pociąg z 1.5h opóźnieniem dojechał do Rembertowa i jedzie dalej.

kris

Post autor: kris » 14 gru 2010, 9:25

Z tego co jest napisane na pasku informacyjnym na TVN warszawa, to skład jeszcze stoi i mają go usunąć koło 9:30... Co za żal... A pewnie się okaże że do 10 będą się męczyć z nim.

[ Komentarz dodany przez: MeWa: Wto 14 Gru, 2010 ]
Nauczcie się chociaż tego... MeWa

Robert 514

Post autor: Robert 514 » 14 gru 2010, 9:33

najlepsze to puszczanie pociagów w strone Siedlec... w sumie pustych
natomiast te najbardziej potrzebne w kierunku Warszawy stały...

około 9.29 skład uszkodzony został zabrany

o 9.33 juz na własciwy peron wjechał Flirt - jedna jednostka i prawie pusty

dzwonki nadal biją ... korki mniejsze

Awatar użytkownika
marcin89

Post autor: marcin89 » 14 gru 2010, 10:07

Robert 514 pisze:najlepsze to puszczanie pociagów w strone Siedlec... w sumie pustych
A jak wyobrażasz sobie puszczenie tych pociągów które utknęły między Wesołą a Sul. M.? Wycofać ich się tak po prostu nie da... Pojechały te, które utknęły w zatrzymaniu za Miłosną. A w stronę Mińska też chyba musi coś jechać, aby potem miało co wracać.

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2010, 10:19

Robert 514 pisze:około 9.29 skład uszkodzony został zabrany
Około 9.30 uszkodzony to był już na Wschodnim.
Uszkodzony był en57 AKM 1578 (z patykami w dole), ściągany przez AKM 1577 ściągnięty ze wschodniej chyba.
Robert 514 pisze:najlepsze to puszczanie pociagów w strone Siedlec... w sumie pustych
Choćby po to, że przez 40 minut i tak w tamtym kierunku nic nie jechało, a poza tym przecież z tych Siedlec i Mińska musi coś o 9 wrócić, co nie? I tak będzie już opóźnione na pewno...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 gru 2010, 10:37

przewoz pisze:Bohaterami dzisiejszego dnia zostały... AKMki. A szczególnie ta która jeszcze teraz ciągle robi za pomnik w Wesołej. Chyba była pojedyncza, a po nią przyjechała jakaś co normalnie kończy bieg na wschodnim. Pewnie z Sochaczewa. Jeszcze teraz się okaże, że nie chcą się połączyć :) a za nimi SKM na jednostce 300x i następna AKM do Sochaczewa. Moja linia już ma swój pomnik AKM. Kto chce następny?
Mój pociąg z 1.5h opóźnieniem dojechał do Rembertowa i jedzie dalej.
Kurde to ta 300x nie mogła zepchnąć tego AKM-a? Przecież mechanicznie wszystko z wszystkim się łączy. Ciężko było dyżurnemu spytać się dyżurnemu z Sulejówka czy Rembertowa jaki tabor ma SKM-ka? Pewnie ciężko.Ostatnio w ogóle PLK-a to cokolwiek ciężko zrobić tylko potrafią co 2-3 minuty dupę truć kiedy złom zostanie ze szlaku usunięty.
Za to jak im coś się chrzani to nie można wydobyć od nich informacji i najchętniej wszystko by odwoływali

[ Dodano: |14 Gru 2010|, 2010 10:40 ]
Uszkodzony był en57 AKM 1578 (z patykami w dole)
Ten złom zdechł? Nie dziwi mnie to. Obie - razem z 1577 ( specjalność - zakleszczenia ) - należą do najbardziej defektywnych AKM-ów. Mińsk je robił.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 14 gru 2010, 10:41

Pwiedzmy sobie prawdę: 90% taboru KM nadaje sie do muzeum, i zadne modernizacje zlomu nic juz nie dadza.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 gru 2010, 10:47

Nie od dziś to mówię. I nie tylko ja. Ale powiedz to władzom KM-ów i UM

[ Dodano: |14 Gru 2010|, 2010 10:53 ]
Z komunikatów na stronie KM-ów widzę że zdechł szynobus na Czeremchach. Tam jeździł DH ( SN83). Już wczoraj ledwo doczłapał się do Czeremchy- podobno pod górę ledwo 45km/h łapał.

[ Dodano: |14 Gru 2010|, 2010 10:58 ]
Pomijając to co Przewoz napisał to jeszcze jedno małe ale - zgadnij ile postawisz pociągów od Rembertowa do WWO, a ile od Sulejówka w kierunku Siedlec? PLK chcąc nie chcąc musiała zacząć puszczać w kierunku Siedlec pociągi bo by się kompletnie zakorkowali na odcinku WWO- Rembertów.
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2010, 11:24

Na razie dziś jest wypisanych 5 defektów. Będzie lepiej, znaczy więcej.
rufio198 pisze:Kurde to ta 300x nie mogła zepchnąć tego AKM-a? Przecież mechanicznie wszystko z wszystkim się łączy.
Przynajmniej powinno się łączyć. A jak w praktyce - nie wiem. Szkoda, że choć nie spróbowali, to może skończyło by się na +30 a nie +120...
rufio198 pisze:Z komunikatów na stronie KM-ów widzę że zdechł szynobus na Czeremchach.
O tego ściągnąć to dopiero jest kłopot...

Awatar użytkownika
niedofizyk

Post autor: niedofizyk » 14 gru 2010, 11:33

Zaraz zaraz, a to AKM nie ma "unijnego" sprzęgu? Ktoś gdzieś wspominał, że się da spinać z flirtami, a z tego by wynikało że tak.
9. A poza tym czasem kręcą się tu jakieś autobusy...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 gru 2010, 12:30

niedofizyk pisze:Zaraz zaraz, a to AKM nie ma "unijnego" sprzęgu? Ktoś gdzieś wspominał, że się da spinać z flirtami, a z tego by wynikało że tak.
Tylko te z najnowszej Newagowskiej partii. Ten co zdechł to jeden z pierwszych. W dodatku z Mińska

[ Dodano: |14 Gru 2010|, 2010 12:38 ]
przewoz pisze:Na razie dziś jest wypisanych 5 defektów. Będzie lepiej, znaczy więcej.
A w ucho chcesz? :killer:
Po wczorajszym wystarczy mi
przewoz pisze:
rufio198 pisze:Kurde to ta 300x nie mogła zepchnąć tego AKM-a? Przecież mechanicznie wszystko z wszystkim się łączy.
Przynajmniej powinno się łączyć. A jak w praktyce - nie wiem. Szkoda, że choć nie spróbowali, to może skończyło by się na +30 a nie +120...
Mechanicznie wszystko sie łączy. Problem polega z mentalnością - PLK jak słyszą SKM to od razu zakładają że jedzie tabor typu 14WE. Zapominają o tym ze SKM używa tez EN57, u nas podobnie co poniektórzy myślą. Nikt nie wpadł na pomysł żeby dyżurna podpytała mechanika z SKM-ki jaki ma tabor, albo żeby wykonać telefon do dyspozytora SKM.
Inna sprawa że niektórzy maszyniści - czy to z SKM, czy KM - to tez lepsze orły którzy sami z siebie mało co są wyrywni do jakiejkolwiek pomocy.
Jakby maszynista ujawnił się jaki ma tabor poszłoby to pewnie sprawniej.
przewoz pisze:
rufio198 pisze:Z komunikatów na stronie KM-ów widzę że zdechł szynobus na Czeremchach.
O tego ściągnąć to dopiero jest kłopot...
Ogólnie z szynobusami jest kłopot. Pewnie w dzień coś po niego pojechało, albo serwis tam pojechał go robić i zjedzie jako SWJ

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2010, 12:39

2010-12-14 12:12:04

o godz. 11:40 na stacji Teresin Niepokalanów nastąpiła awaria pociągu nr 80450 rel. Mińsk Mazowiecki - Sochaczew. Pociąg został odwołany na odcinku Teresin Niepokalanów - Sochaczew.
HAHA... na tym pociagu rówież jechała AKM rano. Utknęła za SKMką pierwsza w zatrzymaniu. Czyli dwie AKM w ciągu paru godzin i mamy piękne pomniki na siedleckiej i łowickiej :D

[ Dodano: |14 Gru 2010|, 2010 12:44 ]
rufio198 pisze:A w ucho chcesz?
Po wczorajszym wystarczy mi
Spoko, też chcę do domu dziś dojechać :) A na razie widzę, że może być różnie :D

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 gru 2010, 12:49

Ostatni do Siedlec jest po 23. Ten chyba jest na ER75 :D
Powinien pójść

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2010, 13:47

Gorzej, jak wczesniejszy pojedzie na AKM, to kolejny pomnik stanie...

ODPOWIEDZ