Kolej na kolej - czyli Kolejowe ABC
Moderator: JacekM
Wileńska to ciekawa koncpecja, acz to jednak nie to samo co bardziej historyczne hale - duża przestrzeń i naturalne oświetlenie. Z tego samego powodu też Krakowa bym tu nie wliczał, dodatkowo również dlatego, ze góra to parking - IMHO to bardziej budynek z kondygnacjami, jak hala.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czy kiedykolwiek w historii jakieś pociągi dalekobieżne kończyły/zaczynały kursy na DWC
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
fik pisze:Tak, jeszcze w zeszłym roku iR z/do Łodzi, wcześniej na przykład Polonez do Moskwy.Kleszczu pisze:Czy kiedykolwiek w historii jakieś pociągi dalekobieżne kończyły/zaczynały kursy na DWC
Byłem przekonany (a raczej w sprawach kolejowych jestem laikiem), że takie sytuacje nie miały miejsca Dlaczego wspomniane pociągi nie jechały z/do WW i WZ
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w rozkładzie 2006/07 poś. Rej z Lublina kończył na Centralnym. Spowodowane było to podobno brakiem miejsca na średnicówce i ten pociąg stał długo w peronach. W drugą stronę normalnie zaczynał bieg na Zachodnim.Kleszczu pisze:Czy kiedykolwiek w historii jakieś pociągi dalekobieżne kończyły/zaczynały kursy na DWC
Powyższy mail przykładowo.MeWa pisze:to znaczy położona została nowa zwrotnica, a następnie rozebrana? Jak do tego doszło?TLG pisze:Ciekawe, co zrobili z tą nowiutką, nieśmiganą zwrotnicą, którą zabudował w tym miejscu inwestor drogi S-8.
Wielokrotnie czytam na forum o "zwrotnicach" i nie wiem, czy naprawdę piszącym chodzi o zestaw iglic, czy mylą zwrotnice z ROZJAZDEM?
Czepialstwo? Nie chciałbym, aby tak to było rozumiane. Kiedyś ktoś tu gdzieś napisał, że na TAKIM forum powinno się jednak zachować minimum fachowości...
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.