Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może zacznijmy od tego, że moratorium nie wyklucza i nie wykluczało dodawania przystanków. I generalnie nie wyklucza zmian "na wniosek społeczny" 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Się cuś od Tesco wydłuzy. 192 przykładowoStockholmare pisze:A co w zamian na STP-Kabaty?
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 13:31 ]
No tego to się nie da wykluczyć, wiadomo. Są interesy społeczne i ważne interesy społeczne. Ale czy w takim razie jest mozliwe takie poreformowanie układu tras i częstotliwości, że w zasadzie nikomu nie bedzie obiektywnie potrzebne dodawanie przystanków liniom przyspieszonym, bo linie zwykłe bedą jeżdziły odpowiednio często?Bastian pisze:Może zacznijmy od tego, że moratorium nie wyklucza i nie wykluczało dodawania przystanków. I generalnie nie wyklucza zmian "na wniosek społeczny"
Czy nie da się tego zrobić utrzymując zróżnicowanie na linie zwykłe-przyspieszone-ekspresowe i jednak jedynym wyjściem jest rezygnacja z linii przyspieszonych, bo będą za mało przyspieszone (bo zabudowa się dogęszcza, bo to, co kiedyś było polem miedzy dzielnicami teraz jest osiedlem itp)?
No a skoro o moratorium, to skoro juz miałoby nie obowiązywać, to może warto już było poczekać z tymi ruchami do większej reformy? A nie powrót do starej dobrej zasady "tydzień bez zmian tygodniem straconym"?
Popatrz, jaka franca!
NIE!!!SławekM pisze:http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=928&l=1W związku z powstaniem nowych budynków mieszkalnych przy al. Sikorskiego, uruchomione zostają przystanki WARNEŃSKA 01 i 02 na trasach linii 401 i 503 jako warunkowe.
W związku z powtarzającymi się postulatami pasażerów, uruchomione zostają przystanki:
* SPACEROWA 01 i 04 na trasach linii 501 i 519
* SPACEROWA 01 i 02 na trasie linii 503
jako stałe.
No i przepowiednia Dęboszczaka powoli się sprawdza...
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 14:36 ]
Jak to przeczytałem na stronie ZTM to juz na myśl przychodza mi czarne linie zamiast 501 503 519 i 401 AAAAAA!!!!!! Przykre.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Pogłupieli... Jak 519 średnio ze trzy osoby z tego korzystały, może w stronę Wilanowa trochę więcej. Jedna linia to jeszcze jako tako. Ale trzy? Może i lepiej bo podczas pomiarów wyjdzie, że tylko drzwiami wachlują.
A już w ogóle nie pomyśleli jak to wpłynie na przepustowość tego newralgicznego skrzyżowania. Jak średnio na każdym krótkim cyklu świateł przez Spacerową autobus będzie się toczyć 5 na godzinę bo zaraz za skrzyżowaniem przystanek.
A już w ogóle nie pomyśleli jak to wpłynie na przepustowość tego newralgicznego skrzyżowania. Jak średnio na każdym krótkim cyklu świateł przez Spacerową autobus będzie się toczyć 5 na godzinę bo zaraz za skrzyżowaniem przystanek.
Prosze Państwa, ale kolejne przystanki czekają w kolejce!!!
Pytajcie Dęboszczaka.
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 17:19 ]
Pytajcie Dęboszczaka.
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 17:19 ]
Oczywiście, że nie pomyśleli. Niemniej na tym skrzyżowaniu jest szykowany nowy program, który poprawi warunki ruchu wszystkich uczestników. Wdrożonie powinno nastąpić razem z buspasem na Belwederskiej, pewnie wiosną 2011.TGM pisze:jak to wpłynie na przepustowość tego newralgicznego skrzyżowania
- Bastian
- Sułtan Maroka
Byle nie w tym temacieJarek pisze:Pytajcie Dęboszczaka.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
-
Pan Piotr
- (XXXX)
501 to już w zasadzie można przekształcić w 2xx, bo ze Spacerową czy bez to już nie ma sensu. Jedynie kursy "f" oznaczyłbym jako 407 z przystankami: PL. KONSTYTUCJI, METRO POLITECHNIKA, MANGALIA, TRUSKAWIECKA, ŚW. BONIFACEGO, STEGNY.R-9 Chełmska pisze:Warneńską jeszcze jestem w stanie przeboleć, ale Spacerową?! Silna linia 131 to za mało? Wymiany na tym przystanku są symboliczne...
519 to jeszcze można przeboleć Sielce będą mogły wygodnie do Powsina dojechać.
A co do 503 to trzeba się poważnie zastanowić nad sensem istnienia linii przyspieszonej na Trakcie Królewskim
Poza tym wychodzi na to, że SPACEROWA będzie miała cztery linie jadące na Marszałkowską ( 119, 131, 501, 519 ) i wszystkie jednakowo skręcające do DWC.
Prawie na pewno takie zmiany nie dojdą do skutku.XXXX pisze:Zapewne moje nadzieje są płonne.
Wymiany może i tak, ale upór piszących skargi jest bardzo duży. Trzeba pisać i sie nie zrażać, a na końcu pójść do Zastępcy Prezydenta. Warto o tym pamiętać.R-9 Chełmska pisze:Silna linia 131 to za mało? Wymiany na tym przystanku są symboliczne...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O Spacerowej: Ja bym tak jednoznacznie tej zmiany nie potępiał. Nie jeżdżę tamtędy codziennie i nie znam wyników pomiarów, ale gdy mi się tam być zdarzało, to w szczycie sporo ludzi jednak korzystało z tego przystanku. To węzeł, na którym następuje przeplot kilku tras i umożliwienie przesiadek między jadącymi nimi liniami - także przyspieszonymi - jest sensowne. Zaryzykowałbym wręcz tezę, że to potencjalny węzeł przesiadkowy może być.
Jeśli charakter którejś linii przyspieszonej zostanie zagrożony przez taki przystanek, to twierdzę, że to popychadło, a nie żaden charakter jest. Mamy takich linii sporo, najbardziej jaskrawy przykład to przesiadki z czerwonaków bemowskich na tramwaje na Okopowej czy - niegdyś kreowany na silny - obwód na Prymasa Tysiąclecia.
Jeśli bym jakiejś linii "odpuścił", to szczytówce przyspieszonej/ekspresowej, których celem jest zagospodarowanie pewnego dalekobieżnego potoku relacyjnego, najsilniejszego w szczycie właśnie.
Jeśli charakter którejś linii przyspieszonej zostanie zagrożony przez taki przystanek, to twierdzę, że to popychadło, a nie żaden charakter jest. Mamy takich linii sporo, najbardziej jaskrawy przykład to przesiadki z czerwonaków bemowskich na tramwaje na Okopowej czy - niegdyś kreowany na silny - obwód na Prymasa Tysiąclecia.
Jeśli bym jakiejś linii "odpuścił", to szczytówce przyspieszonej/ekspresowej, których celem jest zagospodarowanie pewnego dalekobieżnego potoku relacyjnego, najsilniejszego w szczycie właśnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.