Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
-
Michalk001
Wczoraj jechałem 5215 - pomimo całego sentymentu do Ikarusów stwierdzam że dawno tak zaniedbanym wozem nie jechałem. Na pierwszy rzut oka (i ucha
) można wychwycić kilka usterek. Silnik dziwnie "dudniąco" pracuje co jest nietypowe dla bizona i czasem skrzynia głupieje, ale są lepsze kwiatki - pomijając to że paski wentylatora płaczą o naciągnięcie, to przy każdym hamowaniu sadzi powietrze z układu przy pierwszej osi.
-
geograf_OSU
- Bastian
- Sułtan Maroka
A można tłumaczenie?geograf_OSU pisze:stad woz krzyzy jak banan
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
geograf_OSU
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I kierowca z tym jeździł? Z samootwierającymi się drzwiami, przy śliskiej podłodze w autobusie (śnieg) woził ludzi?ashir pisze:Może nie jest to dokońca zły stan techniczny, ale:
4347miał problemy z II drzwiami. Po zamknięciu drzwi potrafiły się czasami same otworzyć podczas ruszania z przystanku. W ciągu półkursu na 154 jak jechałem zdarzyło się to ok. 8 razy.
Tak samo jest w 7770 tylko tutaj o dziwo potrafią się otworzyć jak zamknie się je z głównego przycisku jak oddzielnie się je zamknie pojedynczym to jest wszystko w porządku, i jest o tyle wesoło że załącza się hamulec przystankowy i zbiórka się robi przy kabinie. Mam nadzieje że to naprawią bo było to odpisywane co najmniej od tygodnia i dzisiaj wóz zaliczył zjazd na to.ashir pisze:Może nie jest to dokońca zły stan techniczny, ale:
4347miał problemy z II drzwiami. Po zamknięciu drzwi potrafiły się czasami same otworzyć podczas ruszania z przystanku. W ciągu półkursu na 154 jak jechałem zdarzyło się to ok. 8 razy.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A kto będzie odpowiadał jeśli ktoś się stanie? Dyspozytor czy kierowca?Szymon pisze:Jeżeli to było w trakcie szczytu komunikacyjnego to nie zdziwię się, jeżeli dyspozytor na zakładzie powiedział kierowcy, że nie ma czego (lub kogo) wysłać żeby podmienić wóz...
Tak, dodajmy fakt, że ten wóz jeździł na całce.Szeregowy_Równoległy pisze:I kierowca z tym jeździł? Z samootwierającymi się drzwiami, przy śliskiej podłodze w autobusie (śnieg) woził ludzi?ashir pisze:Może nie jest to dokońca zły stan techniczny, ale:
Ten wóz najpóźniej wyruszył o 12:47 ze Starego Bemowa. Widziany pierwszy raz o ok. 13:30 na Grójeckiej w kierunku Okęcia. Przejeżdząjąc nim koło zajezdni (14:50) widziałem dużo wozów (napewno przynajmniej jeden był sprawnySzymon pisze:Jeżeli to było w trakcie szczytu komunikacyjnego to nie zdziwię się, jeżeli dyspozytor na zakładzie powiedział kierowcy, że nie ma czego (lub kogo) wysłać żeby podmienić wóz...
Tahamata nie wiem niestety jak zamykał drzwi kierowca, bo siedziałem na tyle. Jedno jest pewne jak drzwi się otworzyły podczas jazdy i kierowca je zamknął. To wszystko było dobrze. Nie wiem czy w kwadracie jest hamulec przystankowy, ale napewno nie działał.Tahamata pisze:Tak samo jest w 7770 tylko tutaj o dziwo potrafią się otworzyć jak zamknie się je z głównego przycisku jak oddzielnie się je zamknie pojedynczym to jest wszystko w porządku, i jest o tyle wesoło że załącza się hamulec przystankowy i zbiórka się robi przy kabinie. Mam nadzieje, że to naprawią bo było to odpisywane co najmniej od tygodnia i dzisiaj wóz zaliczył zjazd na to.
Po pierwsze profilaktycznie w ogóle nie powinien otwierać tych drzwi. I tak kwadrat ma też rzeźnię w III drzwiach, poza tym i tu i tu są dwa stopnie więc to nie robi w tym przypadku dużej różnicy... Trochę dłużej będzie trwała wymiana pasażerów na przystankach ale wóz nie będzie sprawiał zagrożenia dla zdrowia lub życia pasażerów.Szeregowy_Równoległy pisze:A kto będzie odpowiadał jeśli ktoś się stanie? Dyspozytor czy kierowca?Szymon pisze:Jeżeli to było w trakcie szczytu komunikacyjnego to nie zdziwię się, jeżeli dyspozytor na zakładzie powiedział kierowcy, że nie ma czego (lub kogo) wysłać żeby podmienić wóz...