A nie prościej i sensowniej zjechać na awarię, ewentualnie zmusić kogo trzeba do podmiany, i to takiej raczej szybkiej?Szymon pisze:Po pierwsze profilaktycznie w ogóle nie powinien otwierać tych drzwi. I tak kwadrat ma też rzeźnię w III drzwiach, poza tym i tu i tu są dwa stopnie więc to nie robi w tym przypadku dużej różnicy... Trochę dłużej będzie trwała wymiana pasażerów na przystankach ale wóz nie będzie sprawiał zagrożenia dla zdrowia lub życia pasażerów.Szeregowy_Równoległy pisze: A kto będzie odpowiadał jeśli ktoś się stanie? Dyspozytor czy kierowca?
Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No zgodzę się z tobą, że powinien nie otwierać tych drzwi.Szymon pisze:Po pierwsze profilaktycznie w ogóle nie powinien otwierać tych drzwi. I tak kwadrat ma też rzeźnię w III drzwiach, poza tym i tu i tu są dwa stopnie więc to nie robi w tym przypadku dużej różnicy... Trochę dłużej będzie trwała wymiana pasażerów na przystankach ale wóz nie będzie sprawiał zagrożenia dla zdrowia lub życia pasażerów.Szeregowy_Równoległy pisze: A kto będzie odpowiadał jeśli ktoś się stanie? Dyspozytor czy kierowca?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Heh, na 010 na 154 też jeździł kwadracik i raz rzeczywiście majtnął drzwiami stojąc przed światłami. I to od razu I na zmianę z II. Ale oprócz tego wóz sprawiał całkiem niezłe wrażenie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To zapewne 4340, którego widziałem z pokładu 4347. A kwadratem, którym jechałem też sprawia dobre wrażenie. Dobre prędkości osiągaliśmy.Glonojad pisze:Heh, na 010 na 154 też jeździł kwadracik i raz rzeczywiście majtnął drzwiami stojąc przed światłami. I to od razu I na zmianę z II. Ale oprócz tego wóz sprawiał całkiem niezłe wrażenie.
Nie wiem czy wczoraj przegubów brakowało na Redutowej, ale gdzieś ok. 18:30-19:00 te przeguby co zjechały z dodatków wyjeżdzały od razu na podmianę(m.in. 8813 11/x i 8846 59/501)Tahamata pisze:Nie wierze że na placu nie stała żadna sprawna solówka.Szymon pisze:Jeżeli to było w trakcie szczytu komunikacyjnego to nie zdziwię się, jeżeli dyspozytor na zakładzie powiedział kierowcy, że nie ma czego (lub kogo) wysłać żeby podmienić wóz...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Matrix2441
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ignorant. To rasowy pomruk Mercedowskiego silnika budzącego się ze snuBernard pisze:A360Dziurawy tłumik, wóz warczy jak traktor.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy przepalone dwie żarówki to wystarczający powód do uznania wozu za pojazd w złym stanie technicznym? Tych światełek autobusy mają bardzo dużo, między innymi dlatego, że jak się któreś przepali, to reszta działa i wóz jest dalej oświetlony dosyć dobrze. Zakładam, że przez brak obrysówki Scania nie oberwie lądującym Tupolewem, a brak jednego światła pozycyjnego nie sprawia, że wóz jest niewidzialny, więc bezpieczeństwu też to jakoś szczególnie nie zagraża.ikarus pisze:A540 brak świecenia lewego tylniego światła pozycyjnego i lampy obrysowej górnej.
- Matrix2441
A360 nie jest aż taki głośny, ale głośniejszy od reszty (nieznacznie).
Natomiast wyraźnie głośniejszy jest A449, słychać go z dużej odległości.
A 445 ma chyba problemy ze skrzynią biegów. Jak nim parę dni temu jechałem to przeciągał każdy bieg i jakby następny nie mógł wejść.
5202 ma potworne rzężenie silnika. Już o tym jakiś czas temu pisałem, ale mimo N60(gruntownego NG) pod koniec 2009 r., więc dość niedawno z silnik rzęzi potwornie.
Natomiast wyraźnie głośniejszy jest A449, słychać go z dużej odległości.
A 445 ma chyba problemy ze skrzynią biegów. Jak nim parę dni temu jechałem to przeciągał każdy bieg i jakby następny nie mógł wejść.
5202 ma potworne rzężenie silnika. Już o tym jakiś czas temu pisałem, ale mimo N60(gruntownego NG) pod koniec 2009 r., więc dość niedawno z silnik rzęzi potwornie.