Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Eeeee - możliwe że nie masz czego współczuć. Na tym sprzęcie bywa tak że po zmianie kierunku jazdy nagle wszystko działa bez problemów. Te typy tak maja.W związku z tym na tej pustej jednostce czuwał kierownik pociągu, który otwierał sobie drzwi dźwignią otwierania awaryjnego i tak jechali
Współczuję powrotu z Warszawy do Łowicza...
[ Dodano: |22 Sty 2011|, 2011 10:30 ]
W peronach? Hmm ciekawe co ich tak przypiliło, bo chyba to nie planowe zamknięcie?TOMEK pisze:No ja podam aktualną informację: na torze w kierunku zachodnim stacji Warszawa Śródmieście stoi drezyna z jednym wagonem, a torowcy wymieniają szynę
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Wczoraj torowcy kręcili się też przy moście po stronie Centrum. SBL chyba nie działała jak trzeba, więc szukali dziury w torach no i znaleźli w końcu.
[ Dodano: |22 Sty 2011|, 2011 12:00 ]
[ Dodano: |22 Sty 2011|, 2011 12:00 ]
Czuję, że w drugą stonę po prostu odwrotnie jednostki działały, czyli znowu pierwsza OK, ale druga już średnio. Ciekawe, co jeszcze działa "na pół" przy jeździe wielokrotnej.rufio198 pisze: Na tym sprzęcie bywa tak że po zmianie kierunku jazdy nagle wszystko działa bez problemów. Te typy tak maja.
Tak, to było "w peronach". Pewnie pęknięta szyna...rufio198 pisze:W peronach? Hmm ciekawe co ich tak przypiliło, bo chyba to nie planowe zamknięcie?TOMEK pisze:No ja podam aktualną informację: na torze w kierunku zachodnim stacji Warszawa Śródmieście stoi drezyna z jednym wagonem, a torowcy wymieniają szynę
Wczoraj:
A dziś:
Jeżeli oni się zbierali ponad 3 godziny do osoby, która najwyraźniej była w miarę cała, to ja już nie wiem....O godz. 10:45 na szlaku Czachówek Południowy - Piaseczno (linia Radom Warszawa), na przejeździe kolejowym koło przystanku osobowego Ustanówek pod jadący pociąg nr 9124 rel. Góra Kalwaria (10:09) - Warszawa Wschodnia (11:28) wtargnął mężczyzna.
Po uderzeniu mężczyzna upadł na sąsiednim torze odnosząc ogólne obrażenia ciała. Pierwszej pomocy poszkodowanemu udzielił kierownik pociągu nr 9145.
Ruch pociągów na obu torach został wstrzymany do czasu zabrania poszkodowanego i zgody prokuratury na dalszą jazdę.
....
O godz. 14:08, po wypadku z człowiekiem na szlaku Czachówek Południowy - Piaseczno, przywrócony został normalny ruch pociągów
A dziś:
Godz. 7:05 na stacji Sochaczew w poc. nr 9458 rel. Sochaczew (7:06) - Warszawa Wschodnia (8:11) zasłabł 81-letni mężczyzna. Trwająca ponad godzinnę reanimacja nie przyniosła pozytywnego rezultatu - mężczyzna zmarł w pociągu.
Ze względu na konieczność przeprowadzenia niezbędnych czynności skład pociągu został zmniejszony do jednego elektryczngo zespołu trakcyjnego. Pociąg nr 9458 odjechał z Sochaczewa z opóźnieniem około 90 minut (około godz. 8:36).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może pociągiem tam jechał...Paweł D. pisze:Prokuratorowi się nie śpieszyło i tyle.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Najpierw trzeba mieć po czym dojechać 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Czy któryś Flirt ostatnio nie wypadł z obiegu przypadkiem? Bo dziś jakiś pojedynczy w ogóle poza jakimkolwiek rozkładem pojechał z Siedlec do Warszawy, a na stronie KM ktoś pisał, że trzeci w dobie nie pojechał pociąg (trzeci Flirt w dobie), znaczy 8924. On powinien chyba nocować w Sdl.
Rufio? Coś narozrabiał?
Rufio? Coś narozrabiał?
W dzień często na pusto zjeżdżają z Ochoty na Grochów i powrotnie. Na Grochów na przeglądy albo odkupianie (Ochota dorobiła się odpowiedniego stanowiska? chyba nie) albo po prostu do bazy, bo Grochów jest ich bazą, tak więc to mogło być planowo w miarę, ale rano coś było nie tak.
Jak jechał przed 12, to pewnie wjeżdżał na któryś popołudniowy pociąg.
Jak jechał przed 12, to pewnie wjeżdżał na któryś popołudniowy pociąg.