Komunikacja na Targówku

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 24 sty 2011, 20:15

Bastian pisze:Ależ napisz jeszcze raz, proszę.

Będzie: witam - lenistwo? :P
Mówiłem, że sporo ludzi wysiada przy Markowskiej i idzie na Wileński (można przejść na perony bezpośrednio z tej strony), po czym autobus skręca w Markowską i jedzie i tak do Białostockiej, bo tak ma szybciej. Tu nawet jest jakiś przystanek zrobiony, ale taki bardziej wsiobusowy - ale może można by może zrobić przystanek na Białostockiej przed Brzeską.
Zresztą nie wiem gdzie dokładnie będzie tutaj zejście do ewentualnego metra.

Tylko mi nie mów, że to nie na temat, bo mówimy o dojeździe Targówka Przemysłowego - i nie tylko ;)
ŁK

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 sty 2011, 21:22

Białostocka przy Targowej będzie zablokowana. Można by więc co najwyżej rundkę Markowska - Białostocka - Brzeska. Ale czy to wszystko nie będzie stało? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 24 sty 2011, 21:41

Bastian pisze:Białostocka przy Targowej będzie zablokowana. Można by więc co najwyżej rundkę Markowska - Białostocka - Brzeska. Ale czy to wszystko nie będzie stało? :-k
To raczej zmiana na "po zmianach".
ŁK

wojtor

Post autor: wojtor » 26 sty 2011, 8:54

Inną zmianę wywalczyła mieszkanka Targówka Wanda Zawada. ZTM przychylił się do jej prośby i przystanek dla wysiadających z autobusów 360 przesunie znad stacji metra Ratusz Arsenał w al. Jana Pawła II za skrzyżowaniem z Nowolipkami. Linia 360 i tak zawraca tędy w stronę Dworca Wileńskiego, ale bez pasażerów. W nieużywanej dziś zatoczce przed pawilonami w al. Jana Pawła II kierowcy będą mieć postój. Od kilku dni w popołudniowym szczycie autobusy 360 dowożą pasażerów dalej także na Pradze - tu przystanek dla wysiadających wyznaczono u zbiegu ul. 11 Listopada z Inżynierską.
źródło:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... dalej.html

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sty 2011, 8:55

Trzeba by się jakoś zaprzyjaźnić z panią Wandą, ona może więcej, niż Zielone Mazowsze... :-k :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

drapka

Post autor: drapka » 26 sty 2011, 10:09

Ja tam bym, będąc burmistrzem, wyrychtował jej jakieś wypasione mieszkanko z czynszem opłaconym za pieć lat z góry i przygotował listę priorytetów komunikacyjnych dzielnicy :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 26 sty 2011, 10:11

Gdzie dworzec Wileński, a gdzie Targówek... (chodzi o tytuł artykułu na gazeta.pl) :-k

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 26 sty 2011, 10:57

Pozostawię tę zmianę bez komentarza...
Bastian pisze:Trzeba by się jakoś zaprzyjaźnić z panią Wandą, ona może więcej, niż Zielone Mazowsze... :-k :>
Prędzej na kogo ma wpływ na takie zmiany, że ustawia komunikację pod siebie ;)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 sty 2011, 11:06

Bastian pisze:Trzeba by się jakoś zaprzyjaźnić z panią Wandą, ona może więcej, niż Zielone Mazowsze... :-k :>
A ja myślę, że to żadna pani Wanda - wykorzystano nazwisko kobieciny do usilnego szukania uzasadnienia dla marnowania wozów na gniocie jakim jest 360.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 26 sty 2011, 11:20

Czy zmiana polega na dodaniu przystanku handlowego na trasie przejazdu technicznego? No to jest prawie za darmo. I jeszcze może tam był postój techniczny?

mariow

Post autor: mariow » 26 sty 2011, 11:31

MisiekK pisze:
A ja myślę, że to żadna pani Wanda - wykorzystano nazwisko kobieciny do usilnego szukania uzasadnienia dla marnowania wozów na gniocie jakim jest 360.
ciekawe czy to odbywa się w ten sposób, że zainteresowany pracownik ZTM konktaktuje się z p.Wandą i mówi że ma fajny pomysł tylko żeby ona napisała pisemko :D
PURA VIDA!

bepe

Post autor: bepe » 26 sty 2011, 11:43

wojtor pisze: przystanek dla wysiadających z autobusów 360 przesunie znad stacji metra Ratusz Arsenał w al. Jana Pawła II za skrzyżowaniem z Nowolipkami
Fajnie, tylko gdzie Metro Ratusz, a gdzie al. JPII? Coś im się chyba porąbało. Ktoś może wyjaśnić, gdzie w końcu będą przystanki tego 360?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 sty 2011, 11:53

mariow pisze:
MisiekK pisze: A ja myślę, że to żadna pani Wanda - wykorzystano nazwisko kobieciny do usilnego szukania uzasadnienia dla marnowania wozów na gniocie jakim jest 360.
ciekawe czy to odbywa się w ten sposób, że zainteresowany pracownik ZTM konktaktuje się z p.Wandą i mówi że ma fajny pomysł tylko żeby ona napisała pisemko :D
Mnie by już nic nie zdziwiło... :-s

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 26 sty 2011, 12:16

mariow pisze:ciekawe czy to odbywa się w ten sposób, że zainteresowany pracownik ZTM konktaktuje się z p.Wandą i mówi że ma fajny pomysł tylko żeby ona napisała pisemko :D
Nie, kobitka napisała pisemko i spadło ono dosłownie z nieba. Więc szybko je wykorzystano do dalszej promocji muchowozu pożerającego przeguby.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

drapka

Post autor: drapka » 26 sty 2011, 12:16

To już "organizatrska rola prasy" nie wystarcza i trzeba do samego ludu schodzić?
Popatrz, jaka franca!

ODPOWIEDZ