Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
A ja mam taki pomysł na KM w tej części Warszawy:
137- Wola Grzybowska-Armii Krajowej-1 Praskiego Pułku-Niemcewicza-Grzybowa-Al.Komandosów-Marsa-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
173- Stara Miłosna-Jana Pawła II-Trakt Brzeski-Czecha-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
183- Stara Miłosna-Piłsudskiego-Moraczewskiego-Armii Krajowej-1 Praskiego Pułku-Niemcewicza-Wspólna-Korkowa-Okularowa-Marsa-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
198-bez zmian
315, 502,514 -kasacja
173 zastepuje 502 na odc. Stara Milosna-Plowiecka. Uwazam ze osiedle te nie potrzebuje bezposredniego polaczenia z centrum, a ZTM chce ludzi przesiadac do tramwajow wiec 173 do Wiatracznej. Na odc. Wola Grzybowska-Zielona koordynacja rozkladow 137 i 183 (7,5/10/10).
Zastapenie 514 przez 137. Linia 315 zastepuje 198+183. Uwazam ze odc. Trakt Brzeski-Wesola Ratusz powinna obslugiwac tylko 198 poniewaz jezdzi czesto, jesli ktos bedzie chcial jechac dalej na przystanku Wesola Ratusz moze przesiasc sie w 137/183.
co myslicie o tym? :s
137- Wola Grzybowska-Armii Krajowej-1 Praskiego Pułku-Niemcewicza-Grzybowa-Al.Komandosów-Marsa-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
173- Stara Miłosna-Jana Pawła II-Trakt Brzeski-Czecha-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
183- Stara Miłosna-Piłsudskiego-Moraczewskiego-Armii Krajowej-1 Praskiego Pułku-Niemcewicza-Wspólna-Korkowa-Okularowa-Marsa-Płowiecka-Wiatraczna 15/20/20
198-bez zmian
315, 502,514 -kasacja
173 zastepuje 502 na odc. Stara Milosna-Plowiecka. Uwazam ze osiedle te nie potrzebuje bezposredniego polaczenia z centrum, a ZTM chce ludzi przesiadac do tramwajow wiec 173 do Wiatracznej. Na odc. Wola Grzybowska-Zielona koordynacja rozkladow 137 i 183 (7,5/10/10).
Zastapenie 514 przez 137. Linia 315 zastepuje 198+183. Uwazam ze odc. Trakt Brzeski-Wesola Ratusz powinna obslugiwac tylko 198 poniewaz jezdzi czesto, jesli ktos bedzie chcial jechac dalej na przystanku Wesola Ratusz moze przesiasc sie w 137/183.
co myslicie o tym? :s
Tak sobie dywagujecie na temat tego jakie to 502 jest złe a tymczasem dla mieszkańców SM jest to najważniejsza linia, o nia najbardziej walczą, nie godzą się na żadną Wiatraczną zamiast Centrum nawet jeśli mialoby to oznaczac częstotliwość co 10 minut i dzięki tej walce wychodzi na to że przynajmniej w porannym szczycie 502 będzie wzmocnione.
Co jeszcze wyszlo w praniu, otoz okazalo się ze SKMka nie jest żadna atrakcją dla SM bo to 198 jest autobusem ktory wozi tam muchy.
Co jeszcze wyszlo w praniu, otoz okazalo się ze SKMka nie jest żadna atrakcją dla SM bo to 198 jest autobusem ktory wozi tam muchy.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jestem w stanie zrozumieć - jeśli chodzi o kierowanie 502 na Wiatraczną - jeden argument przeciwko: zabranie SM dojazdu do Promenady...Rosa pisze:Tak sobie dywagujecie na temat tego jakie to 502 jest złe a tymczasem dla mieszkańców SM jest to najważniejsza linia, o nia najbardziej walczą, nie godzą się na żadną Wiatraczną zamiast Centrum nawet jeśli mialoby to oznaczac częstotliwość co 10 minut i dzięki tej walce wychodzi na to że przynajmniej w porannym szczycie 502 będzie wzmocnione.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Kleszczu pisze:502 nie powinno istnieć![]()
Absolutościowo się z tym nie zgadzam.Czotyk pisze:Też racja.
A ja mam z kolei taki:195 pisze:A ja mam taki pomysł na KM w tej części Warszawy:(...)
173 - powrót do historycznego numerka 137.
183 - wydłużenie trasy: WIATRACZNA - ... - al. Komandosów - Grzybowa - Niemcewicza - 1. Praskiego Pułku - Armii Krajowej - Żółkiewskiego - WOLA GRZYBOWSKA. Zastąpienie 514 w Woli Grzybowskiej
514 - likwidacja. Zastąpienie przez 183 w Wesołej. Bezpośredni dojazd do centrum zapewnia linia SKM S2
315, 198, 411 i 502 bez zmian.
I tyle. Tam na prawdę nie trzeba aż tyle zmieniać. Poważniejszą reformę widziałbym dopiero po wybudowaniu III linii metra (mojego pomysłu) do Marysina
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Świetna linia - trup co 30 minut z osiedla za lasem na patelnię. Genialna liniaStockholmare pisze:Kleszczu pisze:502 nie powinno istnieć
Absolutościowo się z tym nie zgadzam.Czotyk pisze:Też racja.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Brak dojazdu na TŁ, do Promenady itp. Chyba, że to Twoje 183 miałoby jeździć co najmniej co 10 min. w tedy przesiadka na Okularowej do 520 nie byłaby aż tak uciążliwa. Obecny układ w Nowym Rembertowie 183+514 7,5/15 uważam za optymalny. Zapewnia bezpośredni dojazd do najważniejszych miejsc (Wiatraczna/pl. Szembeka, TŁ/Promenada).Stockholmare pisze:514 - likwidacja.
Kasacja 514 bez żadnej (choćby podbicia 183) rekompensaty. Jakoś tego nie widzę.Krzysiek_S pisze:Obecnie są dwa 502 i 514, prawdopodobnie najbliższą reformę przetrwa jeden, podkręcony nie co rano.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
Krzysiek_S
moje metro by dowoziłoBernard pisze:Brak dojazdu na TŁ, do Promenady itp. Chyba, że to Twoje 183 miałoby jeździć co najmniej co 10 min. w tedy przesiadka na Okularowej do 520 nie byłaby aż tak uciążliwa. Obecny układ w Nowym Rembertowie 183+514 7,5/15 uważam za optymalny. Zapewnia bezpośredni dojazd do najważniejszych miejsc (Wiatraczna/pl. Szembeka, TŁ/Promenada).Stockholmare pisze: 514 - likwidacja.
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
183 Nowy Rembertów - Wiatraczna (7,5/10/10//12).nowy90 pisze:183 Wola - Rembertów - Wiatraczna - Metro 20/20/20
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak.nowy90 pisze:Teraz jeździ puste, chcesz jakieś dodatkowe transporty much wozic?:):)
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"