Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ja mam pomysl, niech 410 jedzie po TTA i zawraca wokol Muzeum Niepodleglosci.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wydaje mi się, ze gdzies w prasie jakis czas temu ukazał się artykuł o koncepcji przebudowy całego odcinka drogi krajowej nr 8 na odcinku most Grota - CH Marki. Koncepcja ta jasno ukazywała, ze most będzie czynny podczas przebudowy. Swoja droga jestem ciekaw jak przy zamknięciu mostu wygladałby objazd dla wszystkich korzystajacych. Nie wyobrazam sobie tranzytu wrzucac na Tarchomin i Modlińską, a pchac wszystko do centrum miasta nie będzie to możliwe.emyl pisze:marko80 napisał/a:
od ludzi z ZTMu, takie są założenia, sam sobie tego z palca nie wyssałem.
Nie przypominam sobie żadnego wystąpienia w mediach, ani też oświadczeń na stronach internetowych, czy gdziekolwiek indziej, ze strony ludzi z ZTMu.
zamknięcie mostu grota oznaczałoby że HGW wywiezliby na taczkach, więc nie sądze, żeby ktoś odważył się wprowadzić szatański plan zamknięcia Grota.Doman pisze:Wydaje mi się, ze gdzies w prasie jakis czas temu ukazał się artykuł o koncepcji przebudowy całego odcinka drogi krajowej nr 8 na odcinku most Grota - CH Marki. Koncepcja ta jasno ukazywała, ze most będzie czynny podczas przebudowy. Swoja droga jestem ciekaw jak przy zamknięciu mostu wygladałby objazd dla wszystkich korzystajacych. Nie wyobrazam sobie tranzytu wrzucac na Tarchomin i Modlińską, a pchac wszystko do centrum miasta nie będzie to możliwe.emyl pisze:marko80 napisał/a:
od ludzi z ZTMu, takie są założenia, sam sobie tego z palca nie wyssałem.
Nie przypominam sobie żadnego wystąpienia w mediach, ani też oświadczeń na stronach internetowych, czy gdziekolwiek indziej, ze strony ludzi z ZTMu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niekoniecznie. Pamiętam zamkniętą trasę WZ w związku z budową TTA, pamiętam remont Gdańskiego ładnych parę lat temu, korki oczywiście były, ale na taczkach nikt nikogo nie wywoził. Przy takim podejściu nigdy nie dałoby się żadnej poważniejszej arterii wyremontować, bo trzeba ją zamknąć. A remont Grota ma się odbywać po otwarciu Północnego, więc nie byłoby tak, że wszystko powyżej Gdańskiego nie ma jak przez Wisłę przejechać.marko80 pisze:zamknięcie mostu grota oznaczałoby że HGW wywiezliby na taczkach, więc nie sądze, żeby ktoś odważył się wprowadzić szatański plan zamknięcia Grota.
to nie ta skala porównawcza, na grota konsystuje sie ruch z marek, radzymina, bródna i tarchomina, legionowa, jabłonnej itd, sam MP i gdanski bez grota nie dałyby rady obsłuzyc takich potoków, więc nie ma co porównywac zamkniecia mostu slasko - dabrowskiego z zamknieciem Grota, poza tym slasko - dąbrowski podczas remontu był przejezdny dla autobusów komunikacji miejskiej. Tak jak tam kolega pisał, wtedy tranzyt poszedłby na MP i tarchomin nie wyjechałby od siebie spod bloków. I uwierz mi ale HGW miałaby przekopane, nastepne wybory ona i jej ekipa przegraliby z kretesem, więc nikt tego nie zaryzykuje.Szeregowy_Równoległy pisze:Niekoniecznie. Pamiętam zamkniętą trasę WZ w związku z budową TTA, pamiętam remont Gdańskiego ładnych parę lat temu, korki oczywiście były, ale na taczkach nikt nikogo nie wywoził. Przy takim podejściu nigdy nie dałoby się żadnej poważniejszej arterii wyremontować, bo trzeba ją zamknąć. A remont Grota ma się odbywać po otwarciu Północnego, więc nie byłoby tak, że wszystko powyżej Gdańskiego nie ma jak przez Wisłę przejechać.marko80 pisze:zamknięcie mostu grota oznaczałoby że HGW wywiezliby na taczkach, więc nie sądze, żeby ktoś odważył się wprowadzić szatański plan zamknięcia Grota.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W sumie racja, jak ktoś to w końcu zamknie ze względu na stan techniczny, tak jak wiadukt przy Gdańskim, to będzie lepiej. A co Tarchominowi za różnica, czy aktualnie tkwi na moście Grota, razem z Jabłonną, Legionowem i przyległościami, czy będzie tkwić na Północnym w tym samym towarzystwie? Przecież stan aktualny, czyli jeden most (Grota) nie różni się drastycznie od tego, o czym piszę, czyli jednego mostu (Północnego) plus drugiego (Grota) w remoncie. Śmieszy mnie takie podejście, nie remontować mostu bo będą korki. Najlepiej nic nie remontować, bo każdy remont wiąże się w najlepszym wypadku ze zwężeniem. A jak coś pierdolnie i trzeba to, czego się nie remontowało zamknąć w cholerę na Bardzo Długo, to nagle wszyscy wybałuszają gały trwając w głębokim szoku.marko80 pisze:to nie ta skala porównawcza, na grota konsystuje sie ruch z marek, radzymina, bródna i tarchomina, legionowa, jabłonnej itd, sam MP i gdanski bez grota nie dałyby rady obsłuzyc takich potoków, więc nie ma co porównywac zamkniecia mostu slasko - dabrowskiego z zamknieciem Grota, poza tym slasko - dąbrowski podczas remontu był przejezdny dla autobusów komunikacji miejskiej. Tak jak tam kolega pisał, wtedy tranzyt poszedłby na MP i tarchomin nie wyjechałby od siebie spod bloków. I uwierz mi ale HGW mieliby przekopane, nastepne wybory przegraliby z kretesem, więc nikt tego nie zaryzykuje.
Będzie remontowany ale etapowo, najpierw jedna nitka, potem druga bez zamykania mostu Grota, tak jak pisałem ruchu z marek nie wprowadziłbyś ani na modlinska ani jagiellonska, ani kondratowicza czy inną ulice, bo zatkałoby to wyżej wymienione + budowa II linia metra, gdzie wyłączony dla samochodów będzie slasko - dabrowski, teraz jeszcze wyłącz grota i warszawa stoi, więc w tym wypadku skumulowanie remontów doprowadziłoby do paraliżu znacznej części pragi. A np. targówkowi zostawiłbys tylko Gdanski?, bo teraz np Bródno ma od biedy do dyspozycji 3 mosty, grota, gdanski i slasko - dabrowski, slasko - dabrowski odpadnie bo bedzie tylko KM, grota byłby zamknięty i zostawic tylko gdanski? Szok, nawet nie chce myslec co by sie działo, targówek i marki nie dojadą do stolicy.Szeregowy_Równoległy pisze:W sumie racja, jak ktoś to w końcu zamknie ze względu na stan techniczny, tak jak wiadukt przy Gdańskim, to będzie lepiej. A co Tarchominowi za różnica, czy aktualnie tkwi na moście Grota, razem z Jabłonną, Legionowem i przyległościami, czy będzie tkwić na Północnym w tym samym towarzystwie? Przecież stan aktualny, czyli jeden most (Grota) nie różni się drastycznie od tego, o czym piszę, czyli jednego mostu (Północnego) plus drugiego (Grota) w remoncie. Śmieszy mnie takie podejście, nie remontować mostu bo będą korki. Najlepiej nic nie remontować, bo każdy remont wiąże się w najlepszym wypadku ze zwężeniem. A jak coś pierdolnie i trzeba to, czego się nie remontowało zamknąć w cholerę na Bardzo Długo, to nagle wszyscy wybałuszają gały trwając w głębokim szoku.marko80 pisze:to nie ta skala porównawcza, na grota konsystuje sie ruch z marek, radzymina, bródna i tarchomina, legionowa, jabłonnej itd, sam MP i gdanski bez grota nie dałyby rady obsłuzyc takich potoków, więc nie ma co porównywac zamkniecia mostu slasko - dabrowskiego z zamknieciem Grota, poza tym slasko - dąbrowski podczas remontu był przejezdny dla autobusów komunikacji miejskiej. Tak jak tam kolega pisał, wtedy tranzyt poszedłby na MP i tarchomin nie wyjechałby od siebie spod bloków. I uwierz mi ale HGW mieliby przekopane, nastepne wybory przegraliby z kretesem, więc nikt tego nie zaryzykuje.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak Marki, Radzymin, Jabłonna czy Legionowo miałby wywieźć HGW, skoro, po pierwsze, wybory już były, po drugie, i tak w nich głosowali nie w Warszawie? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
360 powstało, bo podobno tramwaje na trasie WZ się mogą popsuć i wtedy jest problem. Dzisiaj po południu tramwaje stanęły, tak po 16 przy Feminie, w związku z czym na Pragę autobusem się musiałem przemieścić. Na przystanek podjechało 360, a za nim 190. 360, którym jechałem, odjechało z przystanku na którym ludzie się nie mieścili z wolnymi miejscami siedzącymi, 190 nie mogło drzwi zamknąć. Jaki jest sens istnienia 360 skoro nawet sytuacja, na wypadek której ta linia powstała nie powoduje u pasażerów chęci korzystania z tego cuda?
- R-9 Chełmska
Ludzie muszą się przyzwyczaić do linii. 401 już bodajże trzeci/czwarty rok jest "przyswajane" przez ludzi wg ZTM. Pogadajmy o frekwencji w 360 za 4 lata, jak już ludzie oswoją się z tą linią!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Myslę że ta linia pokazala dobitnie jak kluczowe jest umiejscowienie przystankow. Jeden źle umieszczony przystanek i z linii która moglaby byc świetnym i popularnym wzmocnieniem tak obleganego odcinka robi sie muchowoz.
Może nauka nie pójdzie w las i tą lekcję ktos z projektantów tworzących węzly przesiadkowe czy z tych co układaja trasy zapamięta.
Może nauka nie pójdzie w las i tą lekcję ktos z projektantów tworzących węzly przesiadkowe czy z tych co układaja trasy zapamięta.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie wiedzą o istnieniu autobusów, które widzą? O tym, dokąd te autobusy jadą, widząc wielki napis "DW WILEŃSKI"?person pisze:A może potrzeba byłaby jakaś kampania reklamowa tej linii? Może Ci ludzie o niej nie wiedzą/wiedzieli?