[ĹĂłdĹş] WprowadzajÄ tablice ze spisem przystankĂłw
Moderator: JacekM
jacek2357 pisze:Otóż to, tu myślę że starczy, żeby przystanki były zapisywane wersalikami i lepszą czcionką...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja jeszcze pamiętam dechy gdzie były tylko nazwy krańców i 2 główne ulice. Najdłużej z moich linii okołodomowych się to na 194 utrzymało.Bastian pisze:Dawniej było bodajże 4 (starszy model) - 6 (nowszy). Teraz jest chyba więcej, ale na pewno nie wszystkie...
Ogólnie bardzo dobrze, że Łódź coś takie wprowadza. Ale w pełni zgadzam się z Gegorafem, że druga strona łódzkich tablic jest bardzo nieprzyjazna. Kiedyś gdy numer linii był w kółku było IMHO lepiej. Teraz jest to strasznie nadźgane.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Były namalowane. Pewnie był to sitodruk. Kiedyś na koralach były nawet ceny biletów
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jakoś tak z 8-9 lat temu jeszcze jak 394 miało dośc stare korale właśnie z cenami biletów. Było to bo 1995, a ceny były podane jeszcze w starych pieniądach tzn. ulgowy 3000, a normalny 6000 złotych
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
książka Warszawskie autobusy i trolejbusy (strona 36) pisze:W sierpniu 1985 r., na liniach 196 i 501, pojawiły się po raz pierwszy tablice z graficznym wykazem przystanków na odwrocie. Pierwsze egzemplarze wykonano techniką sitodruku na gładkiej stronie płyty pilśniowej. [...] Począwszy od końca 1996 r., dla poprawy estetyki, tablice malowane od szablonu zaczęto zastępować tablicami wyklejanymi folią samoprzylepną, zadrukowaną właściwą treścią. Zrezygnowano też z płyty pilśniowej na rzecz specjalnego tworzywa sztucznego
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyli z okazji remontu Poniatoszczaka.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Mahony2109
Łódzkie troszku brzydsze jeśli chodzi o czcionkę IMHO, ale dużo bardziej przydatne - zwłaszcza te przesiadki przy każdym przystanku!
Pzdr.
Pzdr.