Dobrze liczę, że 112, 189 i 190 to w DS łącznie 16 kursów na godzinę, a więc autobus średnio co mniej, niż 4 minuty?Elvir81 pisze:A w weekendy to co na piechotkę będę dymał do Lazurowej bo rozumiem że 422 w soboty i święta jeździć nie będzie i Człuchowska zostanie bez autobusu, który by zastąpił 506
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Elvir81 pisze:W zamian będzie 422 (ŚWIĄTYNIA OPATRZNOŚCI BOŻEJ – al. Rzeczypospolitej – Sobieskiego – Belwederska – Spacerowa – Goworka – Waryńskiego – Marszałkowska – Al. Jerozolimskie – Towarowa – Grzybowska – Karolkowa – Kasprzaka – Wolska – Połczyńska – Powstańców Śląskich – Człuchowska – Lazurowa – OS. GÓRCZEWSKA)
A w weekendy to co na piechotkę będę dymał do Lazurowej bo rozumiem że 422 w soboty i święta jeździć nie będzie i Człuchowska zostanie bez autobusu, który by zastąpił 506 - PARANOJA. Ja chcę 506!!!!!!
Będziesz do Lazurowej dymał częstymi 112, 189 i 190
Bastian pisze:Podejrzewam, że dojdzie do tego 115 DWW - Wiatraczna - Międzylesie (nie sądzę, by czekanie na grochowie na 125 było rozsądnym pomysłem). Tak więc docelowo, gdy się już 125 pochowa, dojdzie pewnie mniej więcej do tego, co piszesz...Kleszczu pisze:Bardzo dobrze, że inwestuje się w 105. Ja bym widział po prostu tak:
105 OSG - Człuchowska - ... - KP - BUW - Mariensztat
125 Wiatraczna - Międzylesie
Czekanie będzie rzecz jasna pomysłem bezsensownym
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wolfchen pisze:501 do Placu Konstytucji to kpina...SławekM pisze:512 w tej formie to jakieś jaja...
512 tak (czemu nie 1xy
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Kończenie linii autobusowych na siłę na 1-2 stację metra przed patelnią jest moim zdaniem kpiną, gdyż metro niezbyt się nadaje do przejazdu na tak krótkim odcinku (czas dojścia, odległości, bramki, etc).
Co do 512, to ja bym widział tam zwyklaka (pomiędzy Zaciszem a pl. Bankowym)
To jest ciekawostka również:
Co do 512, to ja bym widział tam zwyklaka (pomiędzy Zaciszem a pl. Bankowym)
109 (...) Zakładamy, że po wybudowaniu centralnego odcinka II linii metra będzie kursowała na trasie: OS. GÓRCZEWSKA – METRO RONDO DASZYŃSKIEGO.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tramwaj, 131, 520, 525...Wolfchen pisze:Kończenie linii autobusowych na siłę na 1-2 stację metra przed patelnią jest moim zdaniem kpiną, gdyż metro niezbyt się nadaje do przejazdu na tak krótkim odcinku (czas dojścia, odległości, bramki, etc).
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wolfchen pisze:Kończenie linii autobusowych na siłę na 1-2 stację metra przed patelnią jest moim zdaniem kpiną, gdyż metro niezbyt się nadaje do przejazdu na tak krótkim odcinku (czas dojścia, odległości, bramki, etc).
Skoro
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
I po cholerę ZTM teraz o tym pisze?Maciek pisze:Czyli jasno wynika, że 501 i 507 na Wolę i Bemowo już nie powrócą.Wolfchen pisze:To jest ciekawostka również:
Cytat:
109 (...) Zakładamy, że po wybudowaniu centralnego odcinka II linii metra będzie kursowała na trasie: OS. GÓRCZEWSKA – METRO RONDO DASZYŃSKIEGO.
Chyba tylko po to, żeby była awantura (całkiem słuszna zresztą w tym konkretnym przypadku - nie chodzi o 501 czy 507, tylko o skracanie silnej linii do kilkuta metra)Bastian pisze:I po cholerę ZTM teraz o tym pisze?
Przy zapewnieniu wygodnych przesiadek (jednoperonowych) w linie do Centrum - możliwe, że logiczne. Pod warunkiem, że wszystkiego nie skrócą do Polibudy/pl. KonstytucjiKleszczu pisze:SkoroPolitechnika jest swego rodzaju punktem granicznym jeśli chodzi o dobre zapełnienie linii to logiczne jest jej skrócenie do tego punktu granicznego
![]()
No raczej trzeba wybrać czy czekasz na tramwaj, czy na autobus. Aczkolwiek jeśli obecna podaż miejsc na tym ciągu nie będzie ograniczona, to tragicznie nie powinno być.Bastian pisze:Tramwaj, 131, 520, 525...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Pomyliłem się w numerze, OK, ale i tak pisałem z myślą, że dodatkowa linia na Pięknej nie jest potrzebna. A fakt, że umieściłem nie ten numer, który przewiduje projekt, jego fragmentarycznej fuszerki nie zmieniaBastian pisze:Przede wszystkim 101 nie zostanie. Pliz, przeczytaj to najpierw uważnie...Emdegger pisze:118 kompletny gniot, którego zadaniem jest omijanie wszystkich ważnych punktów wymian w mieście w dodatku dublujący się trasowo ze 101 i 159, które wsparcia na Pięknej nie potrzebowało. Mam nadzieję, że z tej propozycji akurat strzęp nie zostanie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Pan Piotr
- (XXXX)
A w tym całym wątku o zmianach na Świętokrzyskiej o 510 coś nie piszą...
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:34 ]
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:35 ]
Po to, żeby więcej awantur było...
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:38 ]
Pomysł z 501 dobry, tylko plac Konstytucji jako miejsce do zawracania jest średni.
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:34 ]
Tylko fajnie by było, żeby ten tramwaj miał jednak 30 slotów na godzinę w szczycie z dobrą koordynacją.Bastian pisze:Tramwaj, 131, 520, 525...Wolfchen pisze:Kończenie linii autobusowych na siłę na 1-2 stację metra przed patelnią jest moim zdaniem kpiną, gdyż metro niezbyt się nadaje do przejazdu na tak krótkim odcinku (czas dojścia, odległości, bramki, etc).
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:35 ]
Bastian pisze:I po cholerę ZTM teraz o tym pisze?Maciek pisze: Czyli jasno wynika, że 501 i 507 na Wolę i Bemowo już nie powrócą.![]()
Po to, żeby więcej awantur było...
[ Dodano: |9 Lut 2011|, 2011 15:38 ]
Wolfchen pisze:501 do Placu Konstytucji to kpina...SławekM pisze:512 w tej formie to jakieś jaja...
Pomysł z 501 dobry, tylko plac Konstytucji jako miejsce do zawracania jest średni.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale rozważmy inną kwestię - czy naprawdę ludzie tam wysiadają z linii do centrum (póki co) żeby przesiąść się na linię do centrumWolfchen pisze:Chyba tylko po to, żeby była awantura (całkiem słuszna zresztą w tym konkretnym przypadku - nie chodzi o 501 czy 507, tylko o skracanie silnej linii do kilkuta metra)Bastian pisze:I po cholerę ZTM teraz o tym pisze?
Przy zapewnieniu wygodnych przesiadek (jednoperonowych) w linie do Centrum - możliwe, że logiczne. Pod warunkiem, że wszystkiego nie skrócą do Polibudy/pl. Konstytucji ;Kleszczu pisze:SkoroPolitechnika jest swego rodzaju punktem granicznym jeśli chodzi o dobre zapełnienie linii to logiczne jest jej skrócenie do tego punktu granicznego
![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"