Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Naprawdę uważasz, że to jest przyzwoita częstotliwość na TŁnowy90 pisze: przyzwoitą 15/15/15
Amen.Emdegger pisze:Na Marsa powinny zostać tylko 143 (515), 145, 173, 168, 183 (podbite) i 520. 115, 315, 401, 415, 514 powinny być już dawno zdjęte z stamtąd.Kleszczu pisze:Skoro żadna linia z Marsa nie jest pełna to pierwsze jest ich tam nadmiar (mniej, częściej, lepiej, pełniej),
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
bartoni722
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
nowy90 pisze:Przyzwoitą jak na 514:)
A to powodzenia w przeprowadzaniu tych zmian... Lepiej nic nie robic czekając na święte nigdy w obecnym chorym układzie, bo wiadomo że zanim uzyska się jakikolwiek kompromis upłynie z parę lat...
Lepiej zrobić porządną reformę opartą na silnych i dobrych liniach, a nie rozmieniać wszystko co się da na drobne (czytaj linie co 30 minut
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W Rembertowie można zrobic taką reformę tylko w jeden sposób - tworząc silne 183 z Nowego Rembertowa na Wiatraczną. Czyli pozbawic mieszkańców dojazdu do Promenady i na TŁ wzmacniając kierunek rzadziej preferowany co oznacza że reforma to będzie pogorszenie komunikacji w dzielnicy, czy to jest celem reform? Sądząc z obecnych preferencji pasażerów taka linia bardziej przydałaby się na Ostrobramską i stąd mój pomysł. Na Wiatraczną 30/30 w zupełności wystarcza, czy dla jakiś dogmatów mamy topic brygady w linię nie bardzo akceptowaną przez mieszkańców?
PS Pomysł żeby wywalic 514 co ma poprawic frekwencje w 183 jest genialny. Proponuje wywalic 520, bardzo to poprawi frekwencje w 115:)) I ile wozów odzyskanych:)
PS Pomysł żeby wywalic 514 co ma poprawic frekwencje w 183 jest genialny. Proponuje wywalic 520, bardzo to poprawi frekwencje w 115:)) I ile wozów odzyskanych:)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Komunikacja jest organizowana w ramach systemu ogólnomiejskiego, a nie dzielnicowego.nowy90 pisze:reforma to będzie pogorszenie komunikacji w dzielnicy
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
183: WOLA GRZYBOWSKA - trasa linii 514 - Ostrobramska - Zamieniecka - Grochowska - WIATRACZNAnowy90 pisze:W Rembertowie można zrobic taką reformę tylko w jeden sposób - tworząc silne 183 z Nowego Rembertowa na Wiatraczną. Czyli pozbawic mieszkańców dojazdu do Promenady i na TŁ wzmacniając kierunek rzadziej preferowany co oznacza że reforma to będzie pogorszenie komunikacji w dzielnicy, czy to jest celem reform?
Połączenie i z Promenadą i z Wiatraczną, tylko by trochę w korkach na Zamienieckiej utykało ale wysoka częstotliwość by to rekompensowała.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie przyszło Ci na myśl, że preferencje wynikają m.in. z marnego rozkładu (swoją szosą proponujesz rozkład jeszcze gorszy od obecnego) 183nowy90 pisze:W Rembertowie można zrobic taką reformę tylko w jeden sposób - tworząc silne 183 z Nowego Rembertowa na Wiatraczną. Czyli pozbawic mieszkańców dojazdu do Promenady i na TŁ wzmacniając kierunek rzadziej preferowany co oznacza że reforma to będzie pogorszenie komunikacji w dzielnicy, czy to jest celem reform? Sądząc z obecnych preferencji pasażerów taka linia bardziej przydałaby się na Ostrobramską i stąd mój pomysł. Na Wiatraczną 30/30 w zupełności wystarcza, czy dla jakiś dogmatów mamy topic brygady w linię nie bardzo akceptowaną przez mieszkańców?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Na razie 514 pojedzie do pl. Konstytucji/
Politechnika.
Mam nadzieję, że to 514 pojedzie przez Grenadierów albo Zamieniecką zaliczając Promenadę a nie jako dubel 183 przez Płowiecką do Wiatracznej. Jeśli to drugie to jest kompletna żenada i to na pewno nie przejdzie
. Już by mogło zostać do PLK.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... siace.html![]()
Zamkną pętlę przy Dworcu Centralnym na trzy miesiące
Nie od 14 lutego, jak zapowiadano, ale przynajmniej tydzień później zmienią się trasy autobusów zawracających na pętli Dworzec Centralny przy Złotych Tarasach. Trzeba ją zamknąć na mniej więcej trzy miesiące, by m.in. uszczelnić przeciekający strop dworcowych podziemi.
(...) 514 z Woli Grzybowskiej w Wesołej ZTM zamierza zakończyć w okolicach stacji metra Politechnika i pl. Konstytucji. Docelowo urzędnicy myślą, by autobusy 502, 514 i 521 docierały tylko do ronda Wiatraczna, za to częściej niż dziś. Zależy to jednak od wyniku konsultacji osobnego projektu zmian dla Wawra i Wesołej (...).
Mam nadzieję, że to 514 pojedzie przez Grenadierów albo Zamieniecką zaliczając Promenadę a nie jako dubel 183 przez Płowiecką do Wiatracznej. Jeśli to drugie to jest kompletna żenada i to na pewno nie przejdzie
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
Robert 514
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Analogicznie, ja proponuje nie puszczac zadnego autobusu czy tramwaju do Metra Mlociny z Tarchomina. Obecnie malo kto tak jezdzi, wiec ewidentnie zapotrzebowania nie ma.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.