Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniejRosa pisze:Bo nikt nie chce linii do Wiatraka. To jednak zadupie i kompletnie nieudany węzel przesiadkowy. Szczerze mówiąc to wątpie czy nawet to 521 przejdzie.
Bardziej martwiłbym się tym co napisał Michał czyli lamentu o dojazd do Promenady. Może faktycznie warto zastanowić się np. nad jakimiś wariantami 168 w DS
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Kleszczu pisze:Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniejRosa pisze:Bo nikt nie chce linii do Wiatraka. To jednak zadupie i kompletnie nieudany węzel przesiadkowy. Szczerze mówiąc to wątpie czy nawet to 521 przejdzie.
Ale kilka przystankow wcześniej nie przesiądziesz sie zarówno w linie startujace z Wiatracznej jak i w linie autobusowe jadace na TŁ.
Zreszta to nie mnie trzeba przekonywać, ja nie będe protestował ale wystarczy poczytac opinie ludzi ze SM którym zaoferowano czeste 502 ALE do Wiatraka w zamian za obecna wersje aby przekonac się co o tym myslą.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mogę się zgodzić z tym, że faktycznie przesiadka na linie kursujące TŁ nie należy na Wiatracznej do wygodnych.Rosa pisze:Ale kilka przystankow wcześniej nie przesiądziesz sie zarówno w linie startujace z Wiatracznej jak i w linie autobusowe jadace na TŁ.Kleszczu pisze: Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej
Zreszta to nie mnie trzeba przekonywać, ja nie będe protestował ale wystarczy poczytac opinie ludzi ze SM którym zaoferowano czeste 502 ALE do Wiatraka w zamian za obecna wersje aby przekonac się co o tym myslą.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Rosa pisze:Kleszczu pisze: Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej
Ale kilka przystankow wcześniej nie przesiądziesz sie zarówno w linie startujace z Wiatracznej jak i w linie autobusowe jadace na TŁ.
podaj link do dyskusji
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po pobieżnym przeczytaniu postów, do których Rosa podał nam link, jestem prawie, że przekonany, że to nie przejdzie. Podobnie jak inne - sensowne jakby nie patrzeć - pomysły typu zwiększenie częstotliwości + skrócenie do Wiatraka (502).Krzysiek_S pisze:Może trzeba uruchomic dwie linie Gocław - Stara Miłosna [ może nawet jednokierunkowo] ?
i SM - Wiatraczna. Pierwsza zaliczała by Gocław i Promenadę a druga zapewniała dojazd do tramwaju. 168 do promenady wtedy zbędne. Taki luźny pomysł.?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Łatwo jest tobie krytykowac jeśli masz u siebie 525 i SKM. Gdyby Tobie powiedziano pewnego dnia że jednak 525 zostanie skierowane do SM zamiast 502 bo masz 125 do Wiatraka i SKM do miasta to pewnie sam byś od razu zapałał świętym oburzeniem ze krzywda się dzieje.rhemek pisze:To zsotawcie im 502 tak jak na to zasluguje raz na 40 minut i to samo z 411. Ni moze byc tak, ze tam jezdza puste, bo maja wejscia.
Ja tam się im wcale nie dziwię. Tak jak napisałem wsześniej uwazam że Wiatrak jest marnym punktem docelowym ktory tak naprawde nikogo nie zadowala (a szczególnie SM ktora do Wiatraka ma już 7xx)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie oszukujmy się - siedemsetki dają bardzo marną ofertę jeśli chodzi o SM.Rosa pisze: Ja tam się im wcale nie dziwię. Tak jak napisałem wsześniej uwazam że Wiatrak jest marnym punktem docelowym ktory tak naprawde nikogo nie zadowala (a szczególnie SM ktora do Wiatraka ma już 7xx)
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"