napełnienie 510 Rondo babka kier. DWC szczyt A: napełnienie 5-20 os. kier Dwc bez komenatrza.geograf_OSU pisze:Powiem tak, gdyby ludzie wybierali nogami i przesiadli sie do tramwajow+508 itd to te 510 juz by puste jezdzilo, a jednak puste nie jeździ.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Na Beresteckiej jeszcze się dosiadają, o ile jest miejsce. Na Popularnej nieco się luzuje. Tak naprawdę ze 127 opróżnia się na Wałowickiej i przy PKP. 517 zaczyna się powoli opróżniać od Dzieci Warszawy, ale generalnie dość zapchane dojeżdżą aż do Niedźwiadka.geograf_OSU pisze: a zastanawiasz sie gdzie wiekszosc wysiada? Jak jest z zapelnieniem na ww. liniach za Berestecka i za Popularna?
510, którym wczoraj jechałem, miało znacznie większe obłożenie (w granicach 30-40 osób), więc wątpliwe jest, aby średnie zapełnienie w pomiarach wyszło na tak marnym poziomie...Dęboszczak pisze:napełnienie 510 Rondo babka kier. DWC szczyt A: napełnienie 5-20 os. kier Dwc
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
bartoni722
Ja nie mówię, że to tragedia, ale zapełnienie, jakie wykazały pomiary da się podważyć jednorazowym przejazdem tą linią, z prostego powodu: pozostałe kursy musiałyby być niemalże puste, żeby taką średnią otrzymać...bartoni722 pisze:Tragedii nie ma.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Spodziewalem sie, ze nieco koloryzujesz i przejechalem sie dzisiaj troche naokolo, zeby sie o tym przekonac.Dęboszczak pisze:napełnienie 510 Rondo babka kier. DWC szczyt A: napełnienie 5-20 os. kier Dwc bez komenatrza.
Otoz kursem okolo 8 do Babki linia 510 jechalo ~ 60 osob, z czego ~ 15-17 wysiadlo. Wsiadly 3 osoby. Zatem w dalsza podroz pojechalo ~ 45 (a nie 5-20). Coz - pomylka o 100% lub wiecej?
Przy Anielewicza wysiadly 3 osoby, wsiadla 1. Dojechalem do Feminy. Wysiadlo ze mna ~ 15 osob. Wsiadly 4. Autobus odjechal z ~ 35 osobami na pokladzie.
A jakiż jest 'ważny interes społeczny' dla 510? Bo rozumiem linie pokroju 133 - te mają ważny interes społeczny i pomimo wożenia wyziewów z Czajki obsługują rejony bez pokrycia innymi liniami.Jarek pisze:Gdyby się kierować tylko pomiarami, a nie "ważnym interesem społecznym", to 510 byłoby do natychmiastowej likwidacji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Rano widzę 10-15. Po południu jest znacząco lepiej, 60 osób na solówkę tak średnio trochę, zwłaszcza, że to dla 510 nie jest średnia liczba osób na wóz, tylko niezbyt częste maximum, które występuje w szczycie popołudniowym zazwyczaj. W weekendy natomiast nie ma korków al. Jana Pawła II, więc ludzie wybierają często 510.sprokett pisze:XXXX pisze:Od razu można 510 przekształcić w 408, linię kursującą w szczycie popołudniowym i w weekendy, kiedy linia ma jako taką frekwencję.![]()
Co wg Ciebie oznacza termin "jako taka frekwencje"? Tzn ile?
60 osob na solowke to Twoim zdaniem malo?
[ Dodano: |17 Lut 2011|, 2011 13:28 ]
MisiekK pisze:A jakiż jest 'ważny interes społeczny' dla 510? Bo rozumiem linie pokroju 133 - te mają ważny interes społeczny i pomimo wożenia wyziewów z Czajki obsługują rejony bez pokrycia innymi liniami.Jarek pisze:Gdyby się kierować tylko pomiarami, a nie "ważnym interesem społecznym", to 510 byłoby do natychmiastowej likwidacji.
Taki "interes", że na 510 rano są puchy, a przykładowo na Żwirki i Wigury ludzie się chwilami nie mieszczą... Daję przykład Żwirek ze względu na własne obserwacje, ale z pewnością jest też n innych tego typu lokalizacji...
W 360 cały dzień są puchy.XXXX pisze:Taki "interes", że na 510 rano są puchy,
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -