Zmiany obsługowe - marzec 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Zmiany obsługowe - marzec 2011
Są już jakieś ciekawości ?
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |23 Lut 2011|, 2011 13:48 ]
Korekta tytułu.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |23 Lut 2011|, 2011 13:48 ]
Korekta tytułu.
#5690 07.11.1997-10.09.2013
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przypominam, zwłaszcza autorom usuniętych postów, że na tym podforum omawia się zmiany rozkładowo - obsługowe. Trasy piętro wyżej.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
ZTM
107, 111, 116, 130, 164, 182, 210, 218, 301, 365, 382, 401, 422, 505
Zmiany w układzie linii autobusowych w południowej części Warszawy
od 01.03.2011 (wtorek)
wprowadzone zostają następujące zmiany w południowej części Warszawy, mające na celu racjonalizację układu linii autobusowych w dostosowaniu do zmieniających się potrzeb przewozowych pasażerów:
1. Linia 107 zostaje skierowana na trasę:
•ESPERANTO – Anielewicza (powrót: Dzielna – Okopowa) – Smocza – Nowolipki – Andersa – Marszałkowska – Al. Jerozolimskie – Krucza – Piękna – Górnośląska – Myśliwiecka – Łazienkowska – Czerniakowska – Chełmska – Sobieskiego – Św. Bonifacego – STEGNY
Zmieniony zostaje przystanek krańcowy dla linii 107 na krańcu ESPERANTO – nowy przystanek krańcowy to ESPERANTO 05.
2. Zmieniony zostaje przystanek krańcowy linii 111 na krańcu ESPERANTO – nowy przystanek krańcowy dla ww. linii to ESPERANTO 06.
3. Uruchamia się trasę skróconą linii 401 do krańca STEGNY, tj.:
•URSUS-NIEDŹWIADEK – Warszawska – Lalki – Cierlicka - Kościuszki – Bohaterów Warszawy – Sławka – Dzieci Warszawy – Ryżowa – Kleszczowa – Łopuszańska – Hynka – Sasanki – Marynarska – al. Wilanowska – al. Lotników – Wałbrzyska – Nowoursynowska – Dolina Służewiecka – al. Sikorskiego – św. Bonifacego – STEGNY
4. Linia 141 zostaje połączona z linią 301 w jedną linię 141 i skierowana na trasę:
•WITOLIN – Łukowska – Zamieniecka – Grochowska – rondo Wiatraczna – al. Stanów Zjednoczonych – most Łazienkowski - Czerniakowska – Chełmska – Dolna – Puławska – Odyńca – Racławicka – Żwirki i Wigury – Hynka – al. Krakowska – OKĘCIE.
Do momentu odwołania w rejonie krańca OKĘCIE obowiązuje trasa objazdowa przebiegająca ulicami: … - al. Krakowska – Szyszkowa – Działkowa – Mineralna – OKĘCIE – Mineralna – al. Krakowska - … .
Tym samym linia 301 ulega likwidacji.
5. Wznawia się funkcjonowanie linii 210. Linia 210 zostaje połączona z linią 505 i południowym odcinkiem linii 107 w jedną linię 210 i skierowana na trasę:
•URSYNÓW PŁN. – Jastrzębowskiego – al. KEN – Ciszewskiego – Pileckiego – Herbsta – Romera – Surowieckiego – al. KEN – Dolina Służewiecka – Puławska – al. Lotników – Modzelewskiego – Domaniewska – Puławska – Woronicza – Wołoska – Madalińskiego – Puławska – Marszałkowska (powrót: Marszałkowska – Waryńskiego) – Al. Jerozolimskie – Emilii Plater - DW. CENTRALNY
Tym samym linia 505 ulega likwidacji.
Do momentu odwołania na linii 210 obowiązuje trasa objazdowa w rejonie Dworca Centralnego, tj.:
•URSYNÓW PŁN. - … - Marszałkowska - Al. Jerozolimskie (powrót: Świętokrzyska – Rondo ONZ – al. Jana Pawła II) - Emilii Plater – EMILII PLATER
Przystanek krańcowy dla linii 210 w zespole przystankowym EMILII PLATER to EMILII PLATER 06.
6. Linia 218 zostaje skierowana na trasę:
•KRÓLIKARNIA – Puławska – Malczewskiego – Krasickiego (powrót: Woronicza – Puławska) – Woronicza – Racjonalizacji – Konstruktorska – Postępu – Domaniewska – Modzelewskiego – al. Wilanowska – METRO WILANOWSKA
7. Zostaje uruchomiona nowa linia okresowa 365 na trasie:
•METRO WILANOWSKA – al. Wilanowska – Rzymowskiego – Cybernetyki (powrót: Postępu – Marynarska) – Postępu – Bokserska – BOKSERSKA
8. Linia 422 zostaje skierowana na trasę:
•ŚWIĄTYNIA OPATRZNOŚCI BOŻEJ – al. Rzeczypospolitej – Sobieskiego – Belwederska – Spacerowa – Goworka – Waryńskiego – Marszałkowska – Al. Jerozolimskie – Towarowa – Grzybowska – Karolkowa – Kasprzaka – Wolska – Połczyńska – Powstańców Śląskich – Człuchowska – Lazurowa – Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA
9. Linia 182 zostaje skierowana na trasę, dotychczas obsługiwaną przez linię 382:
•WITOLIN – Łukowska – Zamieniecka – Ostrobramska – al. Stanów Zjednoczonych – al. Armii Ludowej – Wawelska – Kopińska – Grzymały-Sokołowskiego - Al. Jerozolimskie – DW. ZACHODNI
10. Linia 382 zostaje skierowana na trasę:
•WITOLIN – Łukowska – Zamieniecka – Ostrobramska - al. Stanów Zjednoczonych – most Łazienkowski - al. Armii Ludowej – al. Niepodległości – Woronicza – Racjonalizacji – Konstruktorska – Postępu – Domaniewska – Wołoska – Marynarska – Sasanki – Żwirki i Wigury – 17 Stycznia – al. Krakowska –OKĘCIE
Do momentu odwołania w rejonie krańca OKĘCIE obowiązuje trasa objazdowa przebiegająca ulicami: … - al. Krakowska – Szyszkowa – Działkowa – Mineralna – OKĘCIE – Mineralna – al. Krakowska - … .
11. Zmieniony zostaje charakter przystanku SOBIESKIEGO 04 z warunkowego na stały na trasach linii 116, 130 i 164.
12. Zmieniona zostaje nazwa zespołu przystankowego GRAND HOTEL na WSPÓLNA
[ Dodano: |23 Lut 2011|, 2011 20:49 ]
Dla mnie zaskoczeniem skrócenie linii 401 do Stegien.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dobra, jak będzie ktoś miał coś rzeczywiście do napisania, to niech męczy Pawcia...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A ja to otworzę. Nie wiem tylko, czy kolejne ostrzeżenia rozdawać zgodnie z ciągiem arytmetycznym, geometrycznym, logatytmicznym, czy może Fibonacciego?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To ja chciałem napisać swoje odczucia, refleksję która mnie naszła po przeczytaniu o tych zmianach.
Nawet ja (piszę to jako miłośnik, który z zasady powinien jednak wiedzieć, co gdzie jeździ) już się totalnie przestaję orientować, co gdzie w tym mieście jeździ. Ilość i waga zmian, które czekają nas od marca jest zbyt duża, absolutnym hitem jest zamiana trasami 182 i 382. Nie wiem, czy uda mi się wbić do głowy, że 382 nie dowiezie mnie do Dworca Zachodniego.
Oczywiście wiem, że należy czytać tablice boczne, rozkłady itp. Zgadzam się z tym, ale wszystko powinno mieć umiar. Oczywistym jest, że do niektórych rzeczy się przyzwyczajamy - nie zwykłem codziennie sprawdzać, czy 17 dojadę spod domu do Arkadii
Nawet ja (piszę to jako miłośnik, który z zasady powinien jednak wiedzieć, co gdzie jeździ) już się totalnie przestaję orientować, co gdzie w tym mieście jeździ. Ilość i waga zmian, które czekają nas od marca jest zbyt duża, absolutnym hitem jest zamiana trasami 182 i 382. Nie wiem, czy uda mi się wbić do głowy, że 382 nie dowiezie mnie do Dworca Zachodniego.
Oczywiście wiem, że należy czytać tablice boczne, rozkłady itp. Zgadzam się z tym, ale wszystko powinno mieć umiar. Oczywistym jest, że do niektórych rzeczy się przyzwyczajamy - nie zwykłem codziennie sprawdzać, czy 17 dojadę spod domu do Arkadii
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale wg którego systemu? Bo nie wiem czy pisać
Hm, zaraz. To o czym mamy tu pisać? Zobaczyłem wklejone zmiany, to je skomentowałem, zgodnie ze swoimi odczuciami.pawcio pisze:To chyba nie ma związku z rozkładami i ich obsługą. No to ciągniemy.
Oops, nie widziałem tego, co napisał Bastian. Cóż, w każdym razie mogłeś być życzliwy i przenieść to gdzie trzeba. Przede wszystkim zaś nie pisać o ciągach Fibonacciego, tylko zwrócić uwagę na to, czego mamy tu nie pisać.
noidea
Tam, gdzie trzeba, już to jest.Adam G. pisze:Oops, nie widziałem tego, co napisał Bastian. Cóż, w każdym razie mogłeś być życzliwy i przenieść to gdzie trzeba.
Jak Ci wpadły w ręce rozkłady dla Mobilisu na marzec, to możesz się swoją wiedzą podzielić. Ogólny klimat zmian omawiamy wyżej.Szeregowy_Równoległy pisze:Ale wg którego systemu? Bo nie wiem czy pisać
PS. Mobilis chyba się wybiera na 175.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Trochę jest to niesprecyzowane bo to "skrócenie" to tak naprawdę wprowadzenie KS z Ursusa do Stegien.8833 pisze:Dla mnie zaskoczeniem skrócenie linii 401 do Stegien.
No to teraz refleksja obsługowa Stawiam, że KS na 401 to będą brygady wzięte z 301 Kolejne pytanie to co będzie teraz jeździło na 210... Nadal Alpino jak to było na 505 czy może "podbiją" do SU10? No cóż, już tylko 5 dni zostało więc niebawem się tego wszystkiego dowiemy
I jeszcze jedna sprawa. Dziś do Warszawy przyjechały kolejne SU18 z Mobilisu - nasuwa się więc pytanie... Na co wejdzie M58 od marca?
To, że masz dzisiaj kiepski humor i gorszy dzień, zauważam bez problemu. Swojego postu za to zauważyć we "właściwym" miejscu nie mogę Może jakiś link, podpowiedź, cokolwiek?pawcio pisze:Tam, gdzie trzeba, już to jest.Adam G. pisze:Oops, nie widziałem tego, co napisał Bastian. Cóż, w każdym razie mogłeś być życzliwy i przenieść to gdzie trzeba.
Ach, i refleksja obsługowa: Mobilis na 175 to dobry pomysł ze względu na biletomaty i nowoczesne wyświetlacze. Jak one sobie radzą z wyświetleniem ciekawego układu przystanków na lotnisku?
noidea