Wręcz przeciwnie. Humor mam wyśmienity. A główna dyskusja jest chyba w temacie o porządkach na południu. Tam wylądowało ogłoszenie ze strony ZTM.Adam G. pisze:To, że masz dzisiaj kiepski humor i gorszy dzień, zauważam bez problemu. Swojego postu za to zauważyć we "właściwym" miejscu nie mogę Może jakiś link, podpowiedź, cokolwiek?
Zmiany obsługowe - marzec 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Voilá:Adam G. pisze:Swojego postu za to zauważyć we "właściwym" miejscu nie mogę Może jakiś link, podpowiedź, cokolwiek?
viewtopic.php?p=618399#618399
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Dziękuję, już znalazłem (myślałem, że mój post został tam przeniesiony, tymczasem musiałem zrobić to samemu). Niemniej jednak, nie wydaje Ci się oczywiste, że widząc temat "Zmiany od marca 2011", napisałem swoje odczucia właśnie tu? Zmiany dotyczą 107, 141, 182, 210, 301, 365, 382, 422 - "117" i "519" w nazwie tamtego tematu stanowczo nie ułatwiają znalezienia tej ważnej informacjiBastian pisze:Voilá:Adam G. pisze:Swojego postu za to zauważyć we "właściwym" miejscu nie mogę Może jakiś link, podpowiedź, cokolwiek?
viewtopic.php?p=618399#618399
noidea
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wskazałem ci akcję, która powinna być wykonana od samego początku - powinieneś był napisać tam i napisałeś tam. Teraz wszystko graDziękuję, już znalazłem (myślałem, że mój post został tam przeniesiony, tymczasem musiałem zrobić to samemu).
Wydało mi się oczywiste, patrząc na twój staż na forum, że tobie będzie się wydawało oczywiste, co zrobisz, widząc podforum "Rozkłady i Obsługa". I EOT.Adam G. pisze:Niemniej jednak, nie wydaje Ci się oczywiste, że widząc temat "Zmiany od marca 2011", napisałem swoje odczucia właśnie tu?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Jak dla mnie to wtyczki wpiszą w rozkład jako zwykłe dodatki tylko z trasą skróconą... już nie będzie wielkiego zdziwka ludzisków jak się skręcało z Dolinki w św. Bonifacego i zawrotka na StegnachDla mnie zaskoczeniem skrócenie linii 401 do Stegien.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
A ja po tym co ostatnio widziałem uważam, że wszystkie gnioty i odkurzacze powinny jak najszybciej zniknąć z Traktu. Tydzień temu popsuł się gniot z R-7 na 195 na przystanku przy Uniwersytecie, a wczoraj odkurzacz na E-2 na przystanku Foksal. Ok, to że się psują, trudno, ale najgorsze jest to, co kierowcy muszą robić, jak już go odpalą, po interwencji np. pogota. Nie do końca wiem, w jakim celu, ale (prawdopodobnie) dodają gazu na biegu postojowym (tak jak przy starych samochodach), co objawia się niezwykle głośnym warkotem silnika + psyczeniem i to wszystko na oczach np. zagranicznych turystów. Kurczę, co za wieś. Na miejscu ZTM-u przestałbym płacić za wykonywanie kursów tymi pseudopojazdami, neoplany w porównaniu do nich to cud techniki.
Chyba zły temat wybrałeś to po pierwsze, po drugie myślisz że inne wozy się nie psują? Poza tym gazowanie by wóz nabił powietrza po naprawie jest normą w przypadku każdego typu pojazdu w MZA.fraktal pisze:A ja po tym co ostatnio widziałem uważam, że wszystkie gnioty i odkurzacze powinny jak najszybciej zniknąć z Traktu. Tydzień temu popsuł się gniot z R-7 na 195 na przystanku przy Uniwersytecie, a wczoraj odkurzacz na E-2 na przystanku Foksal. Ok, to że się psują, trudno, ale najgorsze jest to, co kierowcy muszą robić, jak już go odpalą, po interwencji np. pogota. Nie do końca wiem, w jakim celu, ale (prawdopodobnie) dodają gazu na biegu postojowym (tak jak przy starych samochodach), co objawia się niezwykle głośnym warkotem silnika + psyczeniem i to wszystko na oczach np. zagranicznych turystów. Kurczę, co za wieś. Na miejscu ZTM-u przestałbym płacić za wykonywanie kursów tymi pseudopojazdami, neoplany w porównaniu do nich to cud techniki.
Tak inne wozy, nie tylko Twoje Kochane Jelcze się psują. Poza tym jakich Ty turystów widujesz przy takich temperaturach? W lato to tak, ale w zime to turyści ze świata znajdują lepsze miejsca na wypoczynek niż mroźna Warszawa.
Śmiem twierdzić, że częściej bywam na Trakcie niż Ty i wyobraź sobie, że takich turystów widuję. A przynajmniej gości zagranicznych. Po drugie, zauważ ile decybeli hałasu produkują silniki montowane w Jelczach, a ile inne pojazdy MZA (oprócz "kochanych" ikarusów - bizonów). Wystarczy tylko wyciągnąć wniosek. A jak temat zły, to zajmą się tym moderatorzy, a nie przypominam sobie byś był jednym z nich.Flash8222 pisze:Tak inne wozy, nie tylko Twoje Kochane Jelcze się psują. Poza tym jakich Ty turystów widujesz przy takich temperaturach? W lato to tak, ale w zime to turyści ze świata znajdują lepsze miejsca na wypoczynek niż mroźna Warszawa.
Jak ci tak Jelcze dokuczają-to przysponsoruj MZA i pomóż w zakupie nowych wozów.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
fraktal pisze:Śmiem twierdzić, że częściej bywam na Trakcie niż Ty i wyobraź sobie, że takich turystów widuję. A przynajmniej gości zagranicznych.
Myślsz, że w innych krajach nie ma pojazdów w których głośno pracują silniki? W Berlinie czy Magdeburgu gdzie byłem we wrześniu, z kilkoma przypadkami się spotkałem. Poza tym nie staraj się na siłę w tym aspekcie dogonić Europy gdyż zrobiono to już dawno temu, zabraiając wjazdu Ikarusom na KP.
BTW z tego co wiem, to gość zagraniczny nie jeździ autobusami tylko taksówkami i chyba tym się różni od zwykłego turysty.
I jeszcze jedno Jeśli myślisz, że pisaniem tutaj coś zmienisz to życzę powodzenia na przyszłość, no i moderatorem nie jestem, ale jak ktoś się zguby to z miłą chęcią pomagam gdzie ma pójść lub gdzie pisać tak jak Ty.
Czyli gdzie mam o tym pisać? Bo na razie wiem, że nie tutaj. Chociaż to co tu piszę jest związane z wejściem Mobilisu na 175. Poza tym wystarczy np. zdjąć ITS z 503 (dla Stalowej) i dać te brygady na 116 i już problem odkurzaczy na tej linii rozwiązany. Zostaje jeszcze 111, gdzie można spróbować zrobić nakaz dla solarisów, tak jak na Trasie W-Z albo wysłać Mobilis, a na E-2 za Redutową może wejść Mobilis albo... R-7. W końcu skoro dojeżdżają na 116 na Chomiczówkę, to mogliby też zjeżdżać z Nowego Bemowa - w końcu to tylko dodatki, to czas pracy kierowców nie zostałby przekroczony.Flash8222 pisze:Jeśli myślisz, że pisaniem tutaj coś zmienisz to życzę powodzenia na przyszłość, no i moderatorem nie jestem, ale jak ktoś się zguby to z miłą chęcią pomagam gdzie ma pójść lub gdzie pisać tak jak Ty.