nż nic nie da. Skasować trzeba oba. Przy okazji 515 zmienić na 143, a 415 na 343 i będzie dobrze.Stockholmare pisze:Ale ja bym wywalił 523 z Międzynarodowej a Os. Majdańska zrobił warunkowe.
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Colony
- Kontakt:
To by trzymało się kupy. I tak przy okazji wprowadzenia 128 wartałoby wzmocnić 188. Razem z mocnym 141 spokojnie obsłużyłyby potok na Osiedlu Majdańska. A komu śpieszno do pośpiesznego to Wiatraczna jest blisko.
Nie wiem czy istnieje sens jakiegokolwiek 343. Nie można po prostu wzmocnić śladowo 153? Czy te 2 kursy na godzinę dają temu północnemu Rembertowowi cokolwiek?
Nie wiem czy istnieje sens jakiegokolwiek 343. Nie można po prostu wzmocnić śladowo 153? Czy te 2 kursy na godzinę dają temu północnemu Rembertowowi cokolwiek?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Colony pisze:
"Mamy linię do Śródmieścia. Nie korzystamy z niej w drodze do centrum ale mamy linię do Śródmieścia".
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
Przy okazji mam pytanie [ może była już odpowiedź?].ZTM pisze:Zmiana tras linii 182, 415 oraz 515
od 01.03.2011 (wtorek)
W celu poprawy połączenia w relacji Grochów – Metro Politechnika autobusy linii 415 oraz 515 z kierunku Pragi Płd. od Ronda Jazdy Polskiej zostają skierowane na trasę :
* Rondo Jazdy Polskiej – al. Armii Ludowej – al. Niepodległości - do zespołu przystankowego GUS z pominięciem przejazdu ul. Waryńskiego oraz pl. Konstytucji.
W zespole GUS dla linii 415 oraz 515 funkcjonować będą następujące przystanki
* GUS 01 – obowiązuje jako dla wysiadających
* GUS 07 - obowiązuje jako techniczny (bez możliwości zabierania pasażerów)
Likwiduje się funkcjonowanie kursów skróconych linii 182 realizowanych obecnie na trasie WITOLIN – GUS.
Jak jedzie obecnie linia 182 w kursach skróconych od przystanku GUS 01 do Metra Politechnika 01 ? Gdzie zawraca?
Bardzo dobre!person pisze:Dzieki tej zmianie linie jadace z Politechniki na Wiatraczna beda mialy wspolny przystanek. Twoim zdaniem to zle posuniecie?
masz tam 188, 415, 515, 523 który jadą na Wiatraczną. Po za tym:
a) będzie więcej miejsca by zakrańcować tam inne linie
b) szybszy czas przelotu = dłuższy postój i punktualność.
Zresztą tak czy siak wysiadasz na Metro Politechnika - możesz dojechać nawet do GUS czyli do tramwaju na Mokotów czy Żoliborz.
-
geograf_OSU
Dokladnie, niech nikt nie będzie na tyle naiwny żeby myśleć że to ma polepszyć dojazd dla Grochowa. Teraz to będzie wygladało tak.PiotrekP pisze:Dlaczego akurat 415 515?! Chcecie jeszcze bardziej zniechęcić pasażerów do jazdy tymi liniami?
Po przerzuceniu na TŁ z przystanku M Politechnika 01 obie linie będa startowały z pustymi miejscami siedzacymi (nie ma tu porownania w stosunku do zapelnienia jakie generowały pl Konstytucji i Waryńskiego). Za miesiąc przeprowadzi sie pomiary z ktorych będzie wynikało że linie mają zapelnienie 28% w szczycie i w rezultacie w wakacje zostana skasowane (tzn skrocone do Wiatraka, efekt ten sam) i w rezultacie zarówno Rembertów jak i Grochow (który to teoretynie ma zyskac na tych zmianach) utracą połącznie z Politechniką o co w ZTMie ideolodzy teoretycy walcza od tak dawna.
Cy ja wiem? 515 na PLK często widziałem z kilkoma siedzącymymi, a przecież z przepustowością masz tam i tak problemy. Cóż, porządek chwali się i ja uważam to za dobrą zmianę, choć przy 411 np. wygląda to na niekonsekwencję. Wiadomo jednak, że tu o wymuszenie jakichś kroków ze strony Rembertowa chodzi.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese