Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mniej punktualna od innych linii na W-Z nie będzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy sygnalizacja na skrzyżowaniu z Powstańców będzie taka, że tramwaj będzie mógł jechać bez zwalniania? Bo jak tak, to może tam być różnie. Nowy wiadukt pobudza w miszczach czterech kółek instynkty jeszcze bardziej rajdowa niż dwujezdniowa al. KEN i światła na skrzyżowaniu z torami mogą ich nie ostudzić... No chyba że żółte będzie się świecić jak na drodze z vmax 100 km/h a nie 50...
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przez ostatnie kilka lat kursowała co 10-12 minut.Piottr pisze:W tym przypadku numerek nie ma znaczenia, a to, że linia będzie kursować co 10 a nie co 22 minuty, i bezpośrednio do miasta....
[ Dodano: |28 Lut 2011|, 2011 10:44 ]
I obsłużyć przystanek w biegudrapka pisze:A czy sygnalizacja na skrzyżowaniu z Powstańców będzie taka, że tramwaj będzie mógł jechać bez zwalniania?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Toteż nie napisałem, że kursowała do centrum...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale o ile przesiadka tramwaj-tramwaj na jednym przystanku ujdzie (i Bemowo na przykład od dawna ćwiczyło i ćwiczy takie coś przy Kercelaku/Pedecie (zwłaszcza dawniej, kiedy główny dowóz do metra/centrum odbywał się 12), na zasadzie "co podjedzie, byle do przodu" o tyle już biegi przez światła są raczej mało fajnePiottr pisze:Ale kursowała donikąd a nie do Centrum. Wszyscy doskonale wiemy, jak bardzo ludzie nie lubią przesiadek...Bastian pisze:Przez ostatnie kilka lat kursowała co 10-12 minut.
Popatrz, jaka franca!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzeba do obsługi skierować 13N w takim raziedrapka pisze:A czy sygnalizacja na skrzyżowaniu z Powstańców będzie taka, że tramwaj będzie mógł jechać bez zwalniania? Bo jak tak, to może tam być różnie.
Gwoli ścisłości, na drogach z vmax 100 na godzinę nie robi się sygnalizacji - przepis wymaga ograniczenia do 70 (choć na przykład na DK2 w Ożarowie zastosowano ten znak tylko do ciężarówek).Nowy wiadukt pobudza w miszczach czterech kółek instynkty jeszcze bardziej rajdowa niż dwujezdniowa al. KEN i światła na skrzyżowaniu z torami mogą ich nie ostudzić... No chyba że żółte będzie się świecić jak na drodze z vmax 100 km/h a nie 50...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile to pierwsze rozwiązanie jest IMHO średnio legalne, o tyle to drugie jest bardzo sprytne i podoba mi się.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na stronie ZTM, po prawej stronie jest sonda: 13, czy 20. Ja zagłosowałem na 20, rzecz jasna - historia wyraźnie dłuższa. A i tak któraś końcówka do zmiany jest.
No i jednak w tak banalnej sprawie jak numerek to dasię zrobić sondę, a w innych dużo poważniejszych "niedasię"? Bo a nuż wyszłoby nie po myśli zmieniających?Bastian pisze:Na stronie ZTM, po prawej stronie jest sonda [...]
Moim zdaniem takie sondy powinny poprzedzać wszystkie planowane zmiany, tylko pytania muszą być mądrze skonstruowane, bo wiadomo, na pytanie "czy zlikwidować" większość odpowie, że nie.