Nie, bo społeczeństwo jest po prostu stadem durni i tyle.Piottr pisze:No i jednak w tak banalnej sprawie jak numerek to dasię zrobić sondę, a w innych dużo poważniejszych "niedasię"? Bo a nuż wyszłoby nie po myśli zmieniających?Bastian pisze:Na stronie ZTM, po prawej stronie jest sonda [...]
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
KLIKGazesta Stołeczna pisze:![]()
Jaka linia tramwajowa na Boernerowo? "Oczywiście 20-ka"
ZTM przeprowadza na swojej stronie internetowej ankietę wśród pasażerów, którzy mają zadecydować o numerze linii do Boernerowa. "Autobus Czerwony" namawia do głosowania na dwudziestkę.
Pytanie ankiety brzmi: "Jaki numer powinna mieć linia tramwajowa powstała z połączenia linii 13 i linii 20, która będzie kursować na trasie: Boernerowo - Kawęczyńska?"
"Dla mnie odpowiedź jest tylko jedna. Wprawdzie 13-ka jest związana z pętlą na Szmulkach od końca lat 60., a z Koła jeździ o ponad kolejną dekadę dłużej, ale po pierwsze zgodnie z przedwojenną tramwajarską tradycją numer ten nie był używany (chyba jako pechowy), po drugie, wcale nie jest powiedziane, że 13-ka zostanie na Szmulkach. Za to 20-ka kojarzy się z Boernerowem od zawsze. Już w 1935 r., gdy za dnia docierały tu tramwaje linii B (literkowe oznaczenia używano m.in. dla tras podmiejskich), nocą kursowała właśnie linia 20. Nawet za PRL-u, gdy komuch nie dopuścił do użytku nazwy osiedla wywodzącej się od jego założyciela przedwojennego ministra poczt i telegrafów Ignacego Boernera, przetrwała tu 20-ka z krańcem "Bemowo" (czasowo jako linia 20bis). Dojeżdżała tu w latach 1946-2008, gdy linię zamknięto na czas budowy trasy ekspresowej S8, układania dodatkowego toru i nowej mijanki przy Wojskowej Akademii Technicznej - przekonuje na blogu "Autobus Czerwony" nasz redakcyjny kolega Jarosław Osowski.

- MeWa
- Cukiereczek
moim zdaniem nawet w najmądrzejszym pytaniu, jeśli ma być przystępne i zrozumiałe, nigdy nie zawrze się całości założeń zmiany.Piottr pisze:Moim zdaniem takie sondy powinny poprzedzać wszystkie planowane zmiany, tylko pytania muszą być mądrze skonstruowane, bo wiadomo, na pytanie "czy zlikwidować" większość odpowie, że nie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
A gdzie jest powiedziane, że nie ma? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na razie przynajmniej z budową nie jest źle - w piątek przechodziłem kawałek wzdłuż 20, gdzie pajączki plotły sieć nad torem w kierunku Borneo, także cośtam się dzieje, acz powolutku. Tory już oba leżą do Marynina, pojawiły się też zaczątki przystanków - jakoś w tygodniu skoczę na większy rekonesans 
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
8833 pisze:Powinni zrobić linię 30.
Powinni zrobić (reaktywować) linię 30 jeżdzącą w kółko, po mostachJaBaal pisze:30 już była: jeździła w kółko, po mostach, nawet chyba miała nieoficjalną nazwę "mosty".
Podoba mi się, że ZTM zrobił tą ankietę, ja oczywiście zagłosowałem na 20.
Odpowiedź daję w Dyskusjach o sieci linii tramwajowychprimoż pisze:PO CO!?![]()
![]()
![]()