Może znów przez Poniatowskireserved pisze:Może na Szczęśliwice?
Linia 102
Moderator: Wiliam
- niedofizyk
Pozwolę sobie odgrzać temat, bo mam pewne spostrzeżenia związane z objazdem przez most Poniatowskiego i Dobrą:
1) tak jakby wzrosła punktualność w kierunku Olszynki - najwyraźniej wcześniej psuł ją korek na Wybrzeżu Szczecińskim.
2) Na dole na Solcu w kierunku DWC wsiadło kilka osób w międzyszczycie - niby to klienci 155, ale to 155 jakie jest, każdy widzi.
Piję do tego, czy czasem ta trasa objazdowa nie jest lepsza. Pomija jeden przystanek (NŻ), ale zwiększa punktualność i poprawia dojazd na Solec. Może by ją zostawić?
1) tak jakby wzrosła punktualność w kierunku Olszynki - najwyraźniej wcześniej psuł ją korek na Wybrzeżu Szczecińskim.
2) Na dole na Solcu w kierunku DWC wsiadło kilka osób w międzyszczycie - niby to klienci 155, ale to 155 jakie jest, każdy widzi.
Piję do tego, czy czasem ta trasa objazdowa nie jest lepsza. Pomija jeden przystanek (NŻ), ale zwiększa punktualność i poprawia dojazd na Solec. Może by ją zostawić?
9. A poza tym czasem kręcą się tu jakieś autobusy...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mi też się podoba. Zwłaszcza, że przecież 155 zaraz pójdzie do piachu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- niedofizyk
A będzie coś w zamian, czy komasujemy towarzystwo do 162? 155 faktycznie jeździ kompletnie losowo, ale akurat znam człowieka, który często pokonuje nim właśnie odcinek 3.Maja - Górnośląska...Bastian pisze: Zwłaszcza, że przecież 155 zaraz pójdzie do piachu.
Mnie się wydaje że ta trasa objazdowa jest dobra, przy okazji może na stałe można by zrezygnować ze 101, gdyby jeździło tak w dwie strony Inna rzecz, że od parunastu dni po prostu nie ma na korka na Tamce - może coś wyregulowali ze światłami po 2 latach. Tyle, że wczoraj zamknęli połowę Wybrzeża, a korek w stronę TŁ był już dziś o 15 - może to tylko szok pozamknięciowy, ale tutaj raczej nie spodziewałbym się poprawy.niedofizyk pisze:Pozwolę sobie odgrzać temat, bo mam pewne spostrzeżenia związane z objazdem przez most Poniatowskiego i Dobrą:
[ Dodano: |12 Mar 2011|, 2011 23:19 ]
Bastian pisze:Mi też się podoba. Zwłaszcza, że przecież 155 zaraz pójdzie do piachu.
No 155 jest mało trendy z tą trasą aż na Karolin.
ŁK
Kiedyś zastanawiałem się, czy zamiast dublować tramwaje w al. Waszyngtona, 102 nie powinno jechać od Szaserów prosto i lądować przez Mińską na Grochowskiej, a stąd przez Zamoyskiego, Sokolą do mostu Świętokrzyskiego. Nie są to jednak moje rejony i być może taka zmiana trasy spowodowałaby wycięcie jakichś unikatowych relacji. Z drugiej strony miałem okazję obserwować przez kilka tygodni 102 na Grochowie i wielkich tłumów to ja w nim raczej nie spotykałem.
- niedofizyk
102 przez Grochowską to niedobry pomysł - sam tego używam głównie jako połączenia z 9 na Kinowej, i takie połączenie zdecydowanie musi pozostać. Co prawda kiedyś miałem wizję takiej trasy przez Mińską, ale raczej przez DWL jako wydłużenie 115 do nieistniejącej pętli przy Metro Stadion. Z tym, że po zbudowaniu metra w sumie wystarczy linia do DWL i tramwaje na Grochowskiej...
- Bastian
- Sułtan Maroka
To może trzeba zrobić 102 przez DWW i Lubelską, a 158 z Witolina przez Kinową, Podskarbińską i Szaserów na Olszynkę?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- niedofizyk
Nie miałbym w zasadzie nic przeciwko temu (nie muszę mieć bezpośrednio na UW czy Powiśle), gdyby nie układ przystanków - wspólny peron 102 i 9 ma bardzo wysoki współczynnik fajności.
Kiedyś jeszcze wymyśliłem inną koncepcję - żeby 102 w ogóle skrócić do Ronda Waszyngtona, i zrobić takiego kurdupla na wzór 208 (z naciskiem na częstotliwość) - wtedy nie trzeba by wybierać czy 102 czy but. Ale nie wiem, czy to by się przyjęło - w końcu KG UW to spory generator, może i ktoś z Kica na UW tym jeździ.
Kiedyś jeszcze wymyśliłem inną koncepcję - żeby 102 w ogóle skrócić do Ronda Waszyngtona, i zrobić takiego kurdupla na wzór 208 (z naciskiem na częstotliwość) - wtedy nie trzeba by wybierać czy 102 czy but. Ale nie wiem, czy to by się przyjęło - w końcu KG UW to spory generator, może i ktoś z Kica na UW tym jeździ.
A co do 102 jak zmieniać trasę to od Ronda Waszyngtona jak 101 do Metra Politechnika?
Albo ...-Most Poniatowskiego-Wisłostrada-Łazienkowska-Rozbrat-Ludna-Solec-Dobra-MERIENSZTAT
A wystarczyłoby od Ronda Waszyngtona gdzieś skierowac na Zakrańcowanie, np. na Dw.Wschodni Kijowska lub na starej petli na Zwycięzców.
Albo ...-Most Poniatowskiego-Wisłostrada-Łazienkowska-Rozbrat-Ludna-Solec-Dobra-MERIENSZTAT
A wystarczyłoby od Ronda Waszyngtona gdzieś skierowac na Zakrańcowanie, np. na Dw.Wschodni Kijowska lub na starej petli na Zwycięzców.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw