Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Drivter1234
A żeby to jeden... ale po co ma się tym zajmować ZTM... ?? Przecież oni na złych rozkładach zarabiają. Sami je układają i sami wiedzą gdzie i o której się ustawić.5280 pisze:Ogólnie wszystkie linie do legionowa(801, 723, 731, 736) mają tak krótki czas przelotu że szok. Rozkład napięty, co z tego że są tam przystanki na żądanie jak na wszystkich (90%) sie trzeba zatrzymać) a przerwy poza szczytem po 6 minut na żeraniu. No i jazda w kółko. jednym słowem rozkład nadaje sie do zmiany.Delfino pisze:Za to na liniach legionowskich (723, 801) trzeba by z 2 minuty w samym Legionowe dodać - przynajmniej w okolicach szczytu.
-
Dęboszczak
-
Dęboszczak
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prosiłbym, żeby rzucić okiem na rozkład 154, które z Okęcia na Korotyńskiego nie przyjechało mi o czasie, w ciągu ostatniego półrocza, ani razu. O żadnej porze dnia. Mimo, że kierowcy robią, co mogą (w tym parę rzeczy, których nie powinni), odrobić tego spóźnienia do Redutowej nie sposób.
Ponawiam także sprawę 184 i absurdalnego rozkładu na Powstańców Śląskich (V komunikacyjna przyjęta jak dla PST
), które, w związku z tym, w stronę dworca Zachodniego przyjeżdża wiecznie spóźnione na Redutę Wolską. 
Ponawiam także sprawę 184 i absurdalnego rozkładu na Powstańców Śląskich (V komunikacyjna przyjęta jak dla PST
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Dęboszczak
zajmę się tymGlonojad pisze:Prosiłbym, żeby rzucić okiem na rozkład 154, które z Okęcia na Korotyńskiego nie przyjechało mi o czasie, w ciągu ostatniego półrocza, ani razu. O żadnej porze dnia. Mimo, że kierowcy robią, co mogą (w tym parę rzeczy, których nie powinni), odrobić tego spóźnienia do Redutowej nie sposób.
Ponawiam także sprawę 184 i absurdalnego rozkładu na Powstańców Śląskich (V komunikacyjna przyjęta jak dla PST), które, w związku z tym, w stronę dworca Zachodniego przyjeżdża wiecznie spóźnione na Redutę Wolską.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jechałem w piątek 384, kursem o 17:13 z Conrada. Przyjechał minutę opóźniony z Chomiczówki. Chciałem dotrzeć do Wałowickiej - już samo spojrzenie w rozkład, według którego miałoby to zająć aż 29 minut, nieco mnie zdziwiło. Kierowca Scanii jechał normalnie. Bez szaleństw, bez ociągania się. Złapało go kilka świateł i jeden przystanek "na żądanie". Nie było korka przed Dźwigową, jedynie spore zagęszczenie ruchu w tunelu. Na Wałowickiej wysiadłem o 17:35, czyli 7 minut przed czasem!
Współczuję kierowcom tej linii, ZTM zdecydowanie lubi się ustawiać na przykład przy Parowcowej.
Współczuję kierowcom tej linii, ZTM zdecydowanie lubi się ustawiać na przykład przy Parowcowej.
noidea