Korekta taryfy - 2011
Moderator: JacekM
- Drivter1234
Kolejny raz brawo dla ZTM-u... Oni kupili autobusy ? Oni kupili tramwaje ? Oni budują metro ? Co to za bzdury ?!!! Je...nijcie się w łeb
Jeszcze im mało kasy ? To się robi państwo w państwie ! Robią co chcą i z nikim się nie liczą. Rozumiem że ta podwyżka to na kolejne kolesiowe stanowiska P. Leszka Ruty ! Jak ktoś wcześniej napisał... lepiej będzie pojechać taxą niż komunikacją zbiorową a cena będzie się nieznacznie różniła !
Bernard pisze:W ramach nowej taryfy ZTM chce też zlikwidować najmniej popularne bilety – międzyszczytowe, 90-minutowe, tygodniowe, 14-dniowe, 30-dniowe na jedną linię.
To w końcu czego chce ZTM? 20-minutówki likwidujemy bo są popularne, tygodniowe i 14-dniowe - niepopularne (akurat co do tygodniowych można polemizować) więc też likwidujemyBernard pisze:Szokiem dla pasażerów może być pomysł wycofania się od 2013 r. ze sprzedaży biletów 20-minutowych (2 zł). Dlaczego? – Bo przerosły popularnością te normalne za 2,80 zł – mówi nasz informator.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobra jak dzisiaj zauważyłem to w TVN Warszawa to jest projekt na zmiany od 01.09.2011.
Jak będzie zobaczymy. Ja jako że kupuje bilety 20 minutowe na każdą podróz na weekend na dotarcie tam i z powrotem Sójki-Chyliczkowska-Sójki to mnie to wnerwie, bo mam edukację do chyba końca Lutego 2012. Z resztą na pewno nie tylko ja korzystam z biletów za 2zł. Dalej jak ceny wzrosną to i po planowanej przeprowadzce na ul.Kobiałka, ostatnia zapowiedź rodziców to wkurzać będzie mnie wydawanie na bilety 3-dniowe siecieowe.
Masakra, trzeba będzie znieść. Jesdnak stawiam w niektórych przypadkach na spacer lub ROWER ewentualnie Bieg. Jestem na NIE. A niech ZTM jeszcze napisze dlaczego takie podwyzki i na co pójdzie kasa?
Dobra jak dzisiaj zauważyłem to w TVN Warszawa to jest projekt na zmiany od 01.09.2011.
Jak będzie zobaczymy. Ja jako że kupuje bilety 20 minutowe na każdą podróz na weekend na dotarcie tam i z powrotem Sójki-Chyliczkowska-Sójki to mnie to wnerwie, bo mam edukację do chyba końca Lutego 2012. Z resztą na pewno nie tylko ja korzystam z biletów za 2zł. Dalej jak ceny wzrosną to i po planowanej przeprowadzce na ul.Kobiałka, ostatnia zapowiedź rodziców to wkurzać będzie mnie wydawanie na bilety 3-dniowe siecieowe.
Masakra, trzeba będzie znieść. Jesdnak stawiam w niektórych przypadkach na spacer lub ROWER ewentualnie Bieg. Jestem na NIE. A niech ZTM jeszcze napisze dlaczego takie podwyzki i na co pójdzie kasa?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Drivter1234
Na Twoje pytanie możesz sobie już odpowiedzieć.... Czy kupią nowe autobusy ? nie ! Czy będą kupować za to ropę do autobusów ? nie ! Czy zapłacą za prąd TW ? nie ! Czy kupią nowe tramwaje ? nie ! Czy kupią nowe wagony dla metra ? nie. Skoro ZTM to organizator a nie przewoźnik to kasa idzie do ich kieszeni i nic z tego nie będziemy mieli. Proste.ja0306 pisze:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mysle że to Zrealizują, II Linia Metra zaczyna powstawać od Woli, zaraz będa zmiany Wolsko-Praskie i budowa dalsza.
Nowe Autobusy, jest ich sporo ale tramwajów mniej nowych.
Nie wiem ile i za jaki czas się pojawi ale koszta wkurzające, trzeba wytrzymać albo zmienić sposób podrózowania na pieszo-biegowo-rowerowy bo Korkować dróg ani stać w obecnych korkach nie zamierzam. Wkurza likwidacja biletów 7 i 14 dniowych oraz minutowych.
Jak w PKSach dosławonie ta taryfa. I zobaczymy jak to się potoczy do 2015 roku i do 2020 roku wśród ludzi, bo jak zakorkuja drogi to do Piaseczna z Natolina czy z Kobiałki i potem będzie rozsądkiem tylko ROWER.
Nowe Autobusy, jest ich sporo ale tramwajów mniej nowych.
Nie wiem ile i za jaki czas się pojawi ale koszta wkurzające, trzeba wytrzymać albo zmienić sposób podrózowania na pieszo-biegowo-rowerowy bo Korkować dróg ani stać w obecnych korkach nie zamierzam. Wkurza likwidacja biletów 7 i 14 dniowych oraz minutowych.
Jak w PKSach dosławonie ta taryfa. I zobaczymy jak to się potoczy do 2015 roku i do 2020 roku wśród ludzi, bo jak zakorkuja drogi to do Piaseczna z Natolina czy z Kobiałki i potem będzie rozsądkiem tylko ROWER.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Nie wiem czemu założyłeś, że stawka za wozokilometr dla przewoźników zmieniać się nie będzie.Drivter1234 pisze:Czy kupią nowe autobusy ? nie ! Czy będą kupować za to ropę do autobusów ? nie ! Czy zapłacą za prąd TW ? nie ! Czy kupią nowe tramwaje ? nie ! Czy kupią nowe wagony dla metra ? nie. Skoro ZTM to organizator a nie przewoźnik to kasa idzie do ich kieszeni i nic z tego nie będziemy mieli. Proste.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Drivter1234
Kolego... Powiem lepiej !!! ZTM ZMNIEJSZYŁ stawkę wozokm dla MZA od 1.04.2011 o 50 groszy za km !!! Wiem to od Dyspozytora z R5, info pewne. Ze stawki bodajże 8.90 do 8.40 !!! Ładnie się dzieje, co ?! W skali miesiąca to kilka milionów mniej !!!pawcio pisze:Nie wiem czemu założyłeś, że stawka za wozokilometr dla przewoźników zmieniać się nie będzie.Drivter1234 pisze:Czy kupią nowe autobusy ? nie ! Czy będą kupować za to ropę do autobusów ? nie ! Czy zapłacą za prąd TW ? nie ! Czy kupią nowe tramwaje ? nie ! Czy kupią nowe wagony dla metra ? nie. Skoro ZTM to organizator a nie przewoźnik to kasa idzie do ich kieszeni i nic z tego nie będziemy mieli. Proste.
- Drivter1234
Myślisz że ponad 3.000 kierowców będzie rozliczane prze 3 osoby tak jak jest u innych przewoźników ? Ile oni mają zakładów ? 1 ? Ilu mechaników zatrudniają ? 2 ? A ilu ma MZA ? Ile autobusów musi być przygotowanych do pracy ? 15 ? A ile w MZA ? Takie porównania to możesz sobie robić dla PKS Błonie i PKS Łomża a nie porównywać największego przewoźnika w kraju z firmą xyz. To coś jak porównywanie fabryk, ilości ludzi w skali globalnej FSO z Mercedesem... Sam sobie odpowiedz na to pytanie.mcdm pisze:A moze rownamy do stawek dla przewozow podmiejskich?
- Drivter1234
Zgadza się ! Ja nie wiem czy oni choć trochę się zastanawiają co oni robią ? Czy oni myślą ? Przecież jeżeli ktoś zarabia 1.600 zł na rękę to ma teraz wydać z 360zł na kwartał na 720 zł/ kwartał ? Pogłupieli ? Do tego jednorazówka 5,60 ? Żarty ? Do tego się przesiadać po 5 razy ? Jechać jak bydło w metrze albo czekać 25 minut w zimę na autobus ?!chester pisze:Ten "projekt" jest tak odjechany, że aż totalnie niewiarygodny. Lata promowania komunikacji publicznej pójdą na zmarnowanie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Proponuję ze zmasowaną krytyką, zwłaszcza poszczególnych kwot, poczekać na jakieś potwierdzenie tego newsa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow