Korekta taryfy - 2011
Moderator: JacekM
por.Arek pisze:Po tak zmasowanej krytyce potwierdzenia oczywiście nie będzie...I nikt się nie będzie przyznawać, że takie plany w ogóle były
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... tnie_.htmlGazeta Stołeczna pisze:(...) Zdaniem wiceprezydenta Jacka Wojciechowicza analizy dopiero trwają i jeszcze za wcześnie mówić o konkretnych cennikach.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- R-9 Chełmska
Po coś są bilety czasowe...reserved pisze: Ale secundo.... polityka ZTM-u to przesiadki, więc parę biletów jednorazowych równa się...
Naprawdę podziwiam ludzi, którzy mają pieniądze i nerwy, żeby po Warszawie jeździć samochodem. Nie wyobrażam sobie takiej codziennej jazdy...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Zdecydowanie nie są nierealne. Biorąc pod uwagę fakt, którego większość użytkowników komunikacji - i dyskutantó na forum - nie chce zaakceptować - Warszawa jest bardzo blisko granicy maksymalnego dopuszczalnego ustawowo zadłużenia i na dalszy sponsoring miasta nie stać - odpowiedź mamy dość oczywistą.Wolfschen:
720 złotych to za okazicielski - do pracy raczej na imiennych się jeździ
A co do samego projektu - ceny są tak nierealne, że po prostu wierzyć się nie chce. I dlatego w to wątpię, trzeba poczekać na projekt uchwały w BIPie.
Pamiętam że jak pół roku temu pisałem o tym że to musi się stać to koty na mnie wieszaliście i wyzywaliście od "korwinistów", teraz jak do tego doszło - i zdesperowane miasto wyprzedaje rentowne spółki oraz planuje zmniejszenie dofinansowania dla Maskomu żeby nie przekroczyć progu 60% zadłużenia - otwieracie oczy i nie wierzycie w to co się dzieje...
Fik:
Ja zaś podziwiam ludzi, którzy mają czas i nerwy, żeby wierzyć w to, co napisało Rzycie Warszawy.
Ja natomiast jestem pełen podziwu dla ludzi którzy jeszcze wierzą w to co pisze "Wybiórcza"
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
Oczywistą dla krótkowzrocznego. Spadnie liczba korzystających z komunikacji, spadnie liczba płacących za skorzystanie z komunikacji (wzrosną za to koszty egzekucji). Myslę, że to nieco jak z krzywą Laffera, ino w wydaniu biletowym... po przekroczeniu pewnej granicy wąż będzie zjadał własny ogon.Aligator pisze:Zdecydowanie nie są nierealne. Biorąc pod uwagę fakt, którego większość użytkowników komunikacji - i dyskutantó na forum - nie chce zaakceptować - Warszawa jest bardzo blisko granicy maksymalnego dopuszczalnego ustawowo zadłużenia i na dalszy sponsoring miasta nie stać - odpowiedź mamy dość oczywistą.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- fik
- Naczelne Chamidło
Z doświadczenia zawodowego wiem, że znacznie częściej jest jej znacznie bliżej do prawdy - przynajmniej w temacie zbiorkomu.Aligator pisze: Ja natomiast jestem pełen podziwu dla ludzi którzy jeszcze wierzą w to co pisze "Wybiórcza"![]()
Sposób ukazania informacji jest wyłącznie wymysłem pismaków.por.Arek pisze: Równie naiwne jest wierzyć, że ta poranna informacja to wyłącznie wymysł pismaków i ZTM w ogóle nie ma z tym nic wspólnego...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Wyborcza to chyba ostatnia gazeta która stara się utrzymać poziom. Szczególnie lubię pod tym względem świąteczną.fik pisze:Z doświadczenia zawodowego wiem, że znacznie częściej jest jej znacznie bliżej do prawdy - przynajmniej w temacie zbiorkomu.Aligator pisze: Ja natomiast jestem pełen podziwu dla ludzi którzy jeszcze wierzą w to co pisze "Wybiórcza"![]()
Sposób ukazania informacji jest wyłącznie wymysłem pismaków.por.Arek pisze: Równie naiwne jest wierzyć, że ta poranna informacja to wyłącznie wymysł pismaków i ZTM w ogóle nie ma z tym nic wspólnego...
Niestety uszmatowienie rynku prasy jest faktem.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Rzycie Warszawy należy do Rzeczpospolitej, także PIS.Premo pisze:Czy Życie Warszawy nie jest czasem gazetą proPISowską?
Polecam: http://www.zm.org.pl