Tylko kto z Siekierek jeździ tymi liniami do metra? Chodzi o najszybsze i najprostsze połączenie, a nie jakieś dziwne łamańce. Zresztą 119 i 168 to tylko jeden przystanek na Siekierkach, a mnie chodzi o rozbudowujące się okolice Bartyckiej.jasiu pisze:do Metra Pole Mokotowskie jest już z Siekierek 167, 119 i 168.osa pisze: Siekierkom na pewno przydałby się dojazd do metra - albo przedłużonym w stronę Centrum 108, albo trasą 187.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
To taka luzna propozycja w sumie, ale mowilo sie o jakiejs eliminacji 195 czy cos, i pytanie czy 107 nie pasuje na ursynow w miejsce 195
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, miałem taką myśl kiedyś: 107 po trasie 195, silne 195 po trasie 503, 162 po trasie 185, 185 po trasie 187, a 187 po trasie 162... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
185 kończące na Stegnach nie miałoby racji bytu.mariow pisze:Bastian, litości, myślisz że ktoś by się w tym połapał?Bastian pisze:107 po trasie 195, silne 195 po trasie 503, 162 po trasie 185, 185 po trasie 187, a 187 po trasie 162...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I koniecznie jekieś 2xx jeżdżące co pół godziny między Targówiem i Natolinem Płn. i osbługujące relacje, które by po tym kołowrotku wypadły z obsługiBastian pisze:No, miałem taką myśl kiedyś: 107 po trasie 195, silne 195 po trasie 503, 162 po trasie 185, 185 po trasie 187, a 187 po trasie 162...
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pudło, tu akurat by było 162drapka pisze:I koniecznie jekieś 2xx jeżdżące co pół godziny między Targówiem i Natolinem Płn.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
No, no. 162 to jeszcze na Ursynowie nie miałem. Rozmunie, że ursynowska część bedzie najbardziej przypominało onegdajsze 177
[ Dodano: |11 Kwi 2011|, 2011 09:37 ]
To taka zaszłosć z czasów przedmetrowych, taki Ursynów Płd. też mocno podupadł, tyle że z niego dało się zrobić P+R, a dla pętli na Stegnach jedyną inną funkcją komunikacyjną byłaby chyba rola parkingu osiedlowego.
[ Dodano: |11 Kwi 2011|, 2011 09:37 ]
O to, to. Dochodzimy tu do słów klasyka, że istnienie pętli na Stegnach dowiodło potrzeby istnienia petli na Stegnach.Piottr pisze:Ja bym poszedł krok dalej i zadał pytanie, czy w ogóle pętla na Stegnach w tamtym miejscu ma rację bytu, skoro do najbliższego węzła multimodalnego (autobus, PKS, tramwaj, metro, P&R) jest zaledwie 3 przystanki...
To taka zaszłosć z czasów przedmetrowych, taki Ursynów Płd. też mocno podupadł, tyle że z niego dało się zrobić P+R, a dla pętli na Stegnach jedyną inną funkcją komunikacyjną byłaby chyba rola parkingu osiedlowego.
Popatrz, jaka franca!
- Colony
- Kontakt:
Problem tkwi w liniach, które tam kończą. 187 jeździ co prawda puste, natomiast 501. Gdzie to posłać? Na Miasteczko Wilanów? Potrzebny jest czasem taki kraniec nawet w środku osiedla aby uniknąć przepełnienia każdej linii przejeżdżającej przez nie. O ile 187 czy tym bardziej 107, możnaby wycofać, o tyle dla tej trzeciej nie widzę rozsądnego alternatywnego krańca.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Colony
- Kontakt:
Tylko czy to jest potrzebne. Wydaje mi się, że na razie zapełnienie 501 jest w porządku. Ono stanowi solidną dowozówkę do północnych Stegien. Podobną powinno spełniać 519 dla Wilanowa i południowej częsci. A Miasteczko? No cóż, ono ma czas się rozwijać o czym świadczy zapełnienie i tabor obu jego linii.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)