A gdzie 519 na Górnym Mokotowie? Spacerowa to granica dzielnic.jasiu pisze:jest jeszcze 519alojzy pisze:kosztem połączenia Górnego Mokotowa ze Stegnami i Wilanowem.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
Krzysiek_S
Komu szkoda?Jarek pisze:Najbardziej szkoda numeru 119. Trzeba o to zawalczyć w konsultacjach. W Wawrze ten numer jest od niedawna i przy okazji zmiany trasy możne by go zmienić. Chyba, że znowu jest jakiś dogmat w ZTM, że "numerów się nie zmienia".
Ale skoro była ankieta "13" czy "20", to może i tutaj ktoś wykaże się większym wyczuciem.
119 jeździ obecnie do Wawra i nie widzę najmniejszego powodu aby to dla jakiegos dziwnego kaprysu zmieniac. Zresztą jestem pewien że gdyby postulat zmiany numerka wprowadzic do konsultacji (tylko po co?) to i tak zdecydowanie wygrałaby opca pozostawienia 119.
- Piotrek_2274
-
Krzysiek_S
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=394&c=100&l=1
Już jest na stronie projekt.
Już jest na stronie projekt.
jeśli chodzi o moje uwagi do projektu:
- zbyt częste 502
- w relacji Gocław - Płowiecka - Anin nie będzie niczego w zamian za skrócone 411
- wywalenie 119 z Lucerny może się spotkać z silnym oporem (na Lucerny i Trakcie)
- projekt 215 zdecydowanie bardziej "soft" niż we wcześniej proponowanej wersji, aczkolwiek i tak będą malkontenci narzekający na brak połączenia Marysin - Anin - Miedzeszyn - Falenica. Minusem jest częstotliwość 30 min - czyli de facto psucie trasy, a nic w zamian
- 521 jak wyżej, choć tu można się rzeczywiście zasłonić silnymi S1, KM7 i MiniBusem. Wszelkie półśrodki pt. co krótki autobus co 30 min nie zdadzą tu egzaminu, bo ludzi się od tej linii po dobroci nie da odzwyczaić.
- zbyt częste 502
- w relacji Gocław - Płowiecka - Anin nie będzie niczego w zamian za skrócone 411
- wywalenie 119 z Lucerny może się spotkać z silnym oporem (na Lucerny i Trakcie)
- projekt 215 zdecydowanie bardziej "soft" niż we wcześniej proponowanej wersji, aczkolwiek i tak będą malkontenci narzekający na brak połączenia Marysin - Anin - Miedzeszyn - Falenica. Minusem jest częstotliwość 30 min - czyli de facto psucie trasy, a nic w zamian
- 521 jak wyżej, choć tu można się rzeczywiście zasłonić silnymi S1, KM7 i MiniBusem. Wszelkie półśrodki pt. co krótki autobus co 30 min nie zdadzą tu egzaminu, bo ludzi się od tej linii po dobroci nie da odzwyczaić.
-
Krzysiek_S
Jestem całym sercem aby zmiany w tych dzielnicach udały się w 100%, jednak już mogę powiedzieć, że rozkład linii 215 na tak długiej trasie będzie fikcją. Przynajmniej w dzień powszedni. Dziś korek tworzący się przed stacją PKP w Rembertowie skutecznie niszczy trzymanie się czasu.
Jak najbardziej popieram połączenie 183-216-514 w jedną, a konkretną linię na odcnku Nowego Rembertowa. I nie powiem ale zdziwiłem się że 143 miałoby jechać aż do
poli i to co 10 minut! Ma się rozumieć że na solówkach?
Jak najbardziej popieram połączenie 183-216-514 w jedną, a konkretną linię na odcnku Nowego Rembertowa. I nie powiem ale zdziwiłem się że 143 miałoby jechać aż do
-
Krzysiek_S