Gdzie ZTM miałby zrobić przejście?rhemek pisze:ZTM wie i to robi, bo szkoda im kasy na pare slupkow i plytek chodnikowych, zeby zrobic legalne przejscie?
Ten przystanek istnieje, i nikt go tworzyc nie musi. Przejdz sie i sprawdz.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A powiedz, ile tych osób z Anina korzystających na codzień ze 119 naliczyłeś? 2-3 osoby....? Do 213 które ma kursować znacznie częściej jest nie wiele dalej. Może i przejście przez rzadki lasek nie jest atrakcyjne, ale nie przesadzajmy...rhemek pisze:Po wycofaniu 119 z Lucerny mieszkancy Anina traca dojscie do autobusu jadacego w kierunku wału. Teraz można szybko dojsc na przystanek Piechurow, ale 213 kursuje Mrowcza, do ktorej nie ma zadnego dojscia miedzy Zwolenska a Lucerny. A w kazdym kursie na 119 na Piechurow wsiada kilka osob...
Tylko szybko, bo nie wiele czasu Tobie zostało.....rhemek pisze:Dlatego juz pisze protest do ZTM i namowie sasiadow do tego.
Chyba właśnie masz zamiar wziąć w nich udział, czyż nierhemek pisze:Pozbawia sie nas dobrego dojscia do autobusu bez konsultacji...
Pozostałe "mądre" pomysły pozostawię bez komentarza....\rhemek pisze:Tym bardziej, ze przeciez na Zwolenskiej 147 jest zwiekszone do 15/20 , to po co tam jeszcze ta 119?
A 213 nie moze pojechac w zastepstwie 119 od Zwolenskiej do Lucerny tak by zahaczać o ten przystanek? Czas dojazdu wydluzy sie o max minute.
A wracając do projektu ZTM - duuże pozytywne zaskoczenie. Mało drastycznch zmian (w porównaniu do pierwszego projektu) i dobrze! Jest szansa na to, że projekt zostanie przyjęty pomyślnie (przynajmniej jeśli chodzi o tereny Wawra). Bardzo duży plus za 119 na Zwoleńskiej
Jedyne opory jakich można się spodziewać to: mieszkańcy Lucerny - zabranie 119, no i nie wiem, jak na te zmiany zareaguje Aleksandrow i Falenica. No i 113 za 521 też może podnieść trochę głosów, ale może jeszze trochę bardziej podbite 113 w szczycie, byłoby lepszą ofertą do zaakceptowania
Ogólnie zmiany na pewno na duży PLUS
the best 147!!
-
Krzysiek_S
Wiem, że ten przystanek istnieje, że od strony torów jest ogrodzony, i że na obu końcach ogrodzenia są dzikie ścieżki przez tory. Przystanek jest znacznie starszy niż linia na Mrówczej i zapewne oficjalnie był/jest dla mieszkańców z Piechurów czy Mirtowej, nie przesadzajmy z tym brakiem dojścia.rhemek pisze: Z przystanku Piechurow w tym miejscu korzystaja wylacznie mieszkancy Anina. W promieniu kilkuset metrow nie ma zadnego budynku mieszkalnego, a po dzieci ze szkoly prywatnej obok przyjezdzaja limuzyny z kierowcami. Wiec istnienie tego przystanku wedlug Ciebie jest schizofreniczne? Ok, czyja to wina, ze ZTM wie i to robi, bo szkoda im kasy na pare slupkow i plytek chodnikowych, zeby zrobic legalne przejscie?
Ten przystanek istnieje, i nikt go tworzyc nie musi. Przejdz sie i sprawdz.
ZTM nie może oficjalnie stawiać przystanków pod nielegalne przejście a robienie przejść przez tory nie leży w gestii ZTM. Pretensje do PKP. Nic na to nie poradzę...
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Układ układem ale częstotliwości mi się bardzo nie podobają.
342 co pół godziny - i jak pociąg się spóźni to 25 minut na PKP Wawer będziemy czekać? Powinno być co kwadrans najmniej...
143 powinno być co 7,5/10 (ja wiem - nie można przesadzać z TŁ...)
183 (swoją drogą skoro jesteśmy za dowozówkami to dlaczego pchamy linię dowozową w korki na Marsa/Płowieckiej?) powinno być co 7,5/10/12. Niech będzie wyraźnie lepsze od obecnego duetu 183/514.
113 też powinno poza szczytem i w DS być co najmniej co 12.
Miałem nadzieje, że czasy "silnych linii co kwadrans" mamy za sobą
Do tego dochodzi przesadnie duża częstotliwość 502
342 co pół godziny - i jak pociąg się spóźni to 25 minut na PKP Wawer będziemy czekać? Powinno być co kwadrans najmniej...
143 powinno być co 7,5/10 (ja wiem - nie można przesadzać z TŁ...)
183 (swoją drogą skoro jesteśmy za dowozówkami to dlaczego pchamy linię dowozową w korki na Marsa/Płowieckiej?) powinno być co 7,5/10/12. Niech będzie wyraźnie lepsze od obecnego duetu 183/514.
113 też powinno poza szczytem i w DS być co najmniej co 12.
Miałem nadzieje, że czasy "silnych linii co kwadrans" mamy za sobą
Do tego dochodzi przesadnie duża częstotliwość 502
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Krzysiek_S pisze:No tak Kleszczu , ale już teraz trzeba dołożyc 10-11 brygad do tej reformy, więc...
Z czasem to się będzie docierac i powinno byc na korzyśc częstotliwości.
Miejmy nadzieję, że będzie na korzyść ale z drugiej strony już dziś skrócenie 143 do Wiatraka pozwoli na niemały w gruncie rzeczy zysk
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Przecież 198 tak jeździ.pawulon pisze:Tylko czy wtedy 147 mogłoby pojechać dwukierunkowo po Jana Pawła II z zawrotką przy rondzie Gościniec/Jana Pawła II?Krzysiek_S pisze:Nie wiem czy to możliwe ale 198 jednokierunkowo i przez Trakt Brzeski za 315[ bez postoju], a 147 wtedy w miejsce 198 do pętli Stara Miłosna.
- aleksandrowiak
- Kontakt:
-
Krzysiek_S