Świetnie - Rembertów będzie niezwykle zadowolonyaleksandrowiak pisze:No to może rozbite 215 skrańcowac tymczasowo w Witolinie lub wiatracznej
Np 115 obecna traso do witolina lub Grochowska do Wiatracznej .
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
no własnie, jakos ostatnio poznałem Starą Miłosnę i w sumie tylko do 147 się odniosę: skoro znika 315 i de facto tylko niektóre kursy 137 beda do SM to może 147 zamiast dojezdzac tylko na obrzeza pojechałoby do krańca w którym się zatrzymują 173/315? Może to robić albo w obie strony przez JPII (jak 198) albo pętelką - do krańca przez Trakt Brzeski, a z powrotem przez JP II (czyli w przeciwną stronę niz 502). na pewno byłoby to pełniejsze zastepstwo za 411MichalJ pisze:No właśnie, głupio jakoś tak kończyć bez objechania osiedla... Pętla pętlą, ale rundka by mogła być...pawulon pisze:no i oczywiście planowane przedłużenie 147 do SM - szkoda tylko, że na jej obrzeża...
PURA VIDA!
- aleksandrowiak
- Kontakt:
- Colony
- Kontakt:
Projekt w zasadzie rewelacyjny. Mnie tylko rusza kilka rzeczy, na które w sumie po części zwracaliście już uwagę.
143 - rozumiem koncepcję kompromisu, oraz sens stworzenia 4 silnych linii z Wiatraka na TŁ, ale zastanawiam się czy to na pewno dobrze, że aż do GUSu. Linia, która ma służyć jako podstawowa dowozówka na Grochów stanie się nieprzewidywalna przez wydłużenie jej trasy nawet pomimo faktu, że większość wydłużenia objęta jest buspasem. W takim newralgicznym punkcie jak odcinek GUS-Plac Na Rozdrożu można z powodu układu drogowego stracić nawet do 15 minut.
342 - tutaj też rozumiem potrzebę operowania słabym układem pętli w Wawrze, ale odnoszę wrażenie że zrobi się z tego nowe 305. W teorii sensowna, ale słaba dowozówka, ale w praktyce linia znikąd donikąd. Poprawcie mnie jeśli się myle.
No i ostatni problem. Brak połączenia obu części Falenicy. I znowu, rozumiem ideę jak najrzadszych przekroczeń linii kolejowej. Ale odnoszę wrażenie, że ludzie mogą utopić tę cześć reformy z uwagi na brak tego połączenia. Nie dałoby się aby któraś z krańcujących w Falenicy linii, chociażby co drugi kursem obsługiwała taki socjal?
143 - rozumiem koncepcję kompromisu, oraz sens stworzenia 4 silnych linii z Wiatraka na TŁ, ale zastanawiam się czy to na pewno dobrze, że aż do GUSu. Linia, która ma służyć jako podstawowa dowozówka na Grochów stanie się nieprzewidywalna przez wydłużenie jej trasy nawet pomimo faktu, że większość wydłużenia objęta jest buspasem. W takim newralgicznym punkcie jak odcinek GUS-Plac Na Rozdrożu można z powodu układu drogowego stracić nawet do 15 minut.
342 - tutaj też rozumiem potrzebę operowania słabym układem pętli w Wawrze, ale odnoszę wrażenie że zrobi się z tego nowe 305. W teorii sensowna, ale słaba dowozówka, ale w praktyce linia znikąd donikąd. Poprawcie mnie jeśli się myle.
No i ostatni problem. Brak połączenia obu części Falenicy. I znowu, rozumiem ideę jak najrzadszych przekroczeń linii kolejowej. Ale odnoszę wrażenie, że ludzie mogą utopić tę cześć reformy z uwagi na brak tego połączenia. Nie dałoby się aby któraś z krańcujących w Falenicy linii, chociażby co drugi kursem obsługiwała taki socjal?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
I tak mam wrażenie, że sporo tam brygad dołożono.Kleszczu pisze:Układ układem ale częstotliwości mi się bardzo nie podobają.
To już chyba lepiej 215 tam pociągnąć.Colony pisze:No i ostatni problem. Brak połączenia obu części Falenicy. I znowu, rozumiem ideę jak najrzadszych przekroczeń linii kolejowej. Ale odnoszę wrażenie, że ludzie mogą utopić tę cześć reformy z uwagi na brak tego połączenia. Nie dałoby się aby któraś z krańcujących w Falenicy linii, chociażby co drugi kursem obsługiwała taki socjal?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
Myślę że to jest w zasadzie zastępstwo za 119 oraz wzmocnienie komunikacji na Trakcie Lubelskim oraz w Zagóździu.Colony pisze:342 - tutaj też rozumiem potrzebę operowania słabym układem pętli w Wawrze, ale odnoszę wrażenie że zrobi się z tego nowe 305. W teorii sensowna, ale słaba dowozówka, ale w praktyce linia znikąd donikąd. Poprawcie mnie jeśli się myle.
Trochę to łatanie ale dzięki temu na Trakcie od ronda do Lucerny będzie 8 kursów /h rano i mniej więcej 7 poza tym czyli daje to częstotliwośc 7/8 i poza szczytem coś koło 10 minut.
Teraz 15/30 minut. Jeszcze jest 305 do tego...
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 12:05 ]
No mówię 10-11 według pisma oficjalnego do mnie i do radnego Gotowca.pawcio pisze:I tak mam wrażenie, że sporo tam brygad dołożono.
- Colony
- Kontakt:
W jaki sposób skoro Aleksandrów uparł się mieć 2 linie na pętli i nie chce odstąpić?pawcio pisze:To już chyba lepiej 215 tam pociągnąć.
Fakt faktem. Tym niemniej wartobyłoby przycisnąć UD w celu zbudowania jakiejkolwiek pętli w rejonie Nadwiśla. Odnoszę wrażenie że rozwiązałoby to część problemów. Czy miasto naprawdę nie ma tam pod sobą ani jednego kawałka ziemi?Krzysiek_S pisze:Myślę że to jest w zasadzie zastępstwo za 119 oraz wzmocnienie komunikacji na Trakcie Lubelskim oraz w Zagóździu.
Trochę to łatanie ale dzięki temu na Trakcie od ronda do Lucerny będzie 8 kursów /h rano i mniej więcej 7 poza tym czyli daje to częstotliwośc 7/8 i poza szczytem coś koło 10 minut.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
A co z obiecywana linia wewnatrzaninska? Bo tak sie patrze, to w Aninie nic nie dano. Dalej nic na Alpejskiej, dalej zadnych dowozowek do kolei...
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 12:11 ]
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 12:11 ]
Petla powinna byc w okolicach mostu obwodnicy.Colony pisze: Fakt faktem. Tym niemniej wartobyłoby przycisnąć UD w celu zbudowania jakiejkolwiek pętli w rejonie Nadwiśla. Odnoszę wrażenie że rozwiązałoby to część problemów. Czy miasto naprawdę nie ma tam pod sobą ani jednego kawałka ziemi?
-
Krzysiek_S
Ma przy Ośrodku Szkoleniowym , tyko że tam ma byc Orlik plac zabaw, a czy będzie miejsce na pętlę nie wiem szczerze.Colony pisze:W jaki sposób skoro Aleksandrów uparł się mieć 2 linie na pętli i nie chce odstąpić?pawcio pisze:To już chyba lepiej 215 tam pociągnąć.
Fakt faktem. Tym niemniej wartobyłoby przycisnąć UD w celu zbudowania jakiejkolwiek pętli w rejonie Nadwiśla. Odnoszę wrażenie że rozwiązałoby to część problemów. Czy miasto naprawdę nie ma tam pod sobą ani jednego kawałka ziemi?Krzysiek_S pisze:Myślę że to jest w zasadzie zastępstwo za 119 oraz wzmocnienie komunikacji na Trakcie Lubelskim oraz w Zagóździu.
Wjazd kieszeniowy. Nie pierwszy na trasie tej linii.Colony pisze:W jaki sposób skoro Aleksandrów uparł się mieć 2 linie na pętli i nie chce odstąpić?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Krzysiek_S
- Colony
- Kontakt:
Zastanawiam się czy nie za dużo. Straszny moloch się z niej zrobił.pawcio pisze:Wjazd kieszeniowy. Nie pierwszy na trasie tej linii.
To jest fatalne właśnie. Jest co prawda łezka przy ośrodku wojskowym, ale pewnie ani armia jej nie odstąpi, ani też nie ma toto parametrów.Krzysiek_S pisze: Ma przy Ośrodku Szkoleniowym , tyko że tam ma byc Orlik plac zabaw, a czy będzie miejsce na pętlę nie wiem szczerze.
-
Krzysiek_S
Pewnie chodzi mu o to na koncu Romantycznej. Tylko ze Romantyczna nic raczej nie przejedzie.Krzysiek_S pisze:E?Colony pisze:To jest fatalne właśnie. Jest co prawda łezka przy ośrodku wojskowym, ale pewnie ani armia jej nie odstąpi, ani też nie ma toto parametrów