378
Moderator: Wiliam
Proponuję wziąć kamerkę, ponagrywać pustki w godzinach szczytu w tych różnych dziwadłach typu 214, 218, 210, 365, 378 czy 360, a potem zestawić to na przykład z zatłoczonymi autobusami na przystanku Saska, czy w innych miejscach, gdzie wszystko aż pęka w szwach i wrzucić filmik na youtube. Następnie powysyłać linki do mediów. Szkoda, że ja sam nie mam kamerki.
P.S. Teraz już nawet kolejka z lotniska ma kursować do Legionowa...
Panie Ruta, dlaczego nie mieszka Pan na Pradze-Południe?????
P.S. Teraz już nawet kolejka z lotniska ma kursować do Legionowa...
Myślę, że zrobienie tego 378 na trasie DWZ - Mariensztat miałoby już ręce i nogi - może przez Prądzyńskiego - Bema (jak się da oczywiście) 

A to już chyba było wiadome od dawna, że do Modlina będzie SKM?kangoo2 pisze:Teraz już nawet kolejka z lotniska ma kursować do Legionowa...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
bartoni722
Jednokierunkowo i pod warunkiem, że nie ma żadnych targów w EXPO XXI.bartoni722 pisze:Dlaczego miałoby się nie dać? Wjechał tam już 8240, więc solówki dałyby radę z pewnością.Wolfchen pisze:Myślę, że zrobienie tego 378 na trasie DWZ - Mariensztat miałoby już ręce i nogi - może przez Prądzyńskiego - Bema (jak się da oczywiście)
Jeżeli chodzi o zapełnienie to ja bym się zbytnio nie martwił. Prosty przykład z dziś przed 17. Odcinek rondo ONZ - PKP Kasprzaka. Pojechało 125, za nim 507 i na końcu 506. We wszystkich wozach napełnienie powyżej 100 osób. Zresztą już już nie raz pisałem o braku możliwości zabrania się w porannym szczycie z PKP Kasprzaka w kierunku Prostej czy na Metro Świętokrzyska w kierunku Kasprzaka.
Jednak częstego 105 szkoda.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A także, jak skręci z Kasprzaka w Skierniewicką? Dziecię, lekcje odrobić, a jeśli palcem po mapie jeździć, to niech to chociaż ortofotomapa będzie, organizację ruchu widać...
[ Dodano: |27 Kwi 2011|, 2011 19:27 ]
[ Dodano: |27 Kwi 2011|, 2011 19:27 ]
Bo najpierw wypadałoby zrobić sensowną częstotliwość na tych, które już istnieją i są tłoczne, a nie mnożyć byty, bo "może dobre będą"?MichalJ pisze:To właściwie skąd ten atak na 378? Może to dobra linia będzie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Źle zrobiłem, że wymieniłem 331 razem z tymi kretynizmami. Chodziło mi o to, że 331 jest dowózką a nie kiepską dowózką. 331 jest bardzo dobrą, zatłoczoną linią i nigdy złego słowa o niej nie powiemashir pisze:Nakurat tu strzeliłeś jak kulą w płot. Bo na 331 jeżdżą bardzo mocno wypełnione solówki (rano na Wyczółki, po południu do Metra Wilanowska).Stockholmare pisze: Z pośród wszystkich dowozówek jakie ostatnimi czasy uruchomił ZTM (214, 331, 360) ta wydaje się być najdurniejsza (chociaż mam mocny dylemat w postaci 360)
![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bez reformy nie da się zrobić tego, o czym piszesz, tylko właśnie co najwyżej takie erzace.Glonojad pisze:Bo najpierw wypadałoby zrobić sensowną częstotliwość na tych, które już istnieją i są tłoczne, a nie mnożyć byty, bo "może dobre będą"?MichalJ pisze:To właściwie skąd ten atak na 378? Może to dobra linia będzie?
Co byś wzmocnił i iloma brygadami - 125, 178, 506?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
125f - do Świętokrzyskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co, na Lazurowej tak ciasno? Przecież 378 jest dwukrotnie krótsze...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow