Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 13 maja 2010, 20:02

Flash8222 pisze:A mechanicy dalej wszystko naprawiają młotkiem :] R-4 to zapdła dziura, gdzie żyje jeszcze PRL u wielu pracowników :) Nie od dziś wiadomo, że R-4 ma najgorszą opinię. Brudne wagony, porysowane szyby, wspaniali mechanicy, sporo można by wymieniać.
Dodać do tego jeszcze 'kulturalnych' motorowych i wyjdzie cała prawda o R-4 :]

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 13 maja 2010, 20:34

Panowie, nie demonizujcie R4! Pracowałem tam 8 lat, zarówno w kanale jak i wyżej. LEPSZEGO ZAKŁADU NIE MA!!! Teraz pracuję gdzie indziej, bo dojazd z mojego zadupia zająłby mi 3 godziny dziennie. =D> =D> =D> =D>
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 maja 2010, 21:43

No tak, niektórzy pracownicy do dzisiaj chwalą sobie zakład, że łatwo się poopieprzać :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 14 maja 2010, 8:53

Łatwo wydawać krzywdzące opinie , nie znając wszystkich uwarunkowań
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 maja 2010, 17:39

Wiesz, nie chodzi o krzywdzące opinie, chodzi o niski poziom utrzymania, czystości etc. wozów i ogólną degrengoladę dyscyplinarną pod poprzednim kierownikiem (bez matury...), który przez 10 lat "już za rok" się na emeryturę wybierał.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 14 maja 2010, 18:33

Ja odszedłem ponad 20 lat temu , ale wtedy kierownik był mocno umocowany u przewodniej siły narodu , a wykształcenie-"sorbona".Nieszczęście R4 polega na tym, że zakład leży na końcu świata i nie zawsze było metro do Huty.Swojego czasu podpadnięci mieli wybór-za bramę albo na Żoliborz.Wieloletnich zaniedbań nie usunie się od ręki.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 maja 2010, 22:00

Żeby coś się zaczęło zmieniać, trzeba odważnie spojrzeć na rzeczywistość i ją opisać bez sentymentów i taryfy ulgowej...

Neoś_998

Post autor: Neoś_998 » 15 maja 2010, 22:56

No ok :D a potrafi ktoś określić jaka jest najlepsza zajezdnia tramwajowa :?:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 maja 2010, 23:57

Myślę, że trzeba by zadać pytanie "w czym" dla kompletu.

Ale tak naprawdę chyba zgubiliśmy wątek.

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 27 kwie 2011, 19:44

Wybaczcie zejście z tematu, ale gdzieś czytałem, że 5 lub 10 tramwajów ma być dwukierunkowych. Prawda to?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 kwie 2011, 19:47

Nie z tej dostawy.

Awatar użytkownika
Filip7370

Post autor: Filip7370 » 27 kwie 2011, 20:42

Ale w ogóle będzie coś takiego?
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 :rip:
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 kwie 2011, 21:23

Jeśli będą pieniądze (np coś do dofinansowania z listy rezerwowej wskoczy), to owszem.

Oprócz tego przy ewentualnych nowych trasach miałyby być kupowane wagony dwukierunkowe ze względu na możliwość etapowania.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 kwie 2011, 21:23

Pozwoliłem sobie przenieść trzy posty z tematu o Swingach. Mam nadzieję, że mnie TLG nie zabije :D (na wszelki wypadek oddałem tam trzy inne posty, żeby bilans się zgadzał :P).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 sie 2011, 13:24

http://www.rynek-kolejowy.pl/26450/10_n ... _POIiS.htm
(...)
Przeniesiono także na listę podstawową dla działania 7.3 „Transport miejski w obszarach metropolitalnych dostosowania taboru Tramwajów Warszawskich do potrzeb osób niepełnosprawnych – zakup 60 tramwajów niskopodłogowych. Dotychczas był to projekt z listy rezerwowej dla działania 7.3.

ODPOWIEDZ