Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
Wiesz, tu jest pętla, widoczność średnia, a motorowi na 20 uwielbiali postać w lasku i przejść się 'na dymka' lub 'za potrzebą'. Więc pewnie chodzi o to, żeby ukrócić takie praktyki i żeby nie było dzwonów wóz-wóz na zakolu, bo wjechać dźwigiem będzie trudno.MichalJ pisze:Co w ogóle ten znak oznacza i czemu ma służyć? Zatrzymanie z powodów "wyższych" (wynikających z tego, że jest przystanek, albo coś stoi z przodu, albo tramwaj się zepsuł etc.) pod zakaz nie podpada. Zatrzymywań na szlaku "bo tak" tramwaje nie robią raczej nigdzie...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Solaris U10
Tahamata pisze:Co ile ta "20" ma jeździć?
Co 10 minut jednak nie będzie jeździć lecz co 15 minut w szczycie i co 20 minut poza szczytem (według zamieszczonego rozkładu)Glonojad pisze:Co 10 minut w szczycie, choć na moje oko liczba mijanek pociągnęłaby i linię co 5 (nie wiem jednak, jak z energetyką).
Co wpłynęło na obniżenie częstotliwości?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
was pewnie spojrzał na sobotę 
EDIT: ZTM wgrał sobotę, polecam użyć link:
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110430/20/TRASY.HTM
EDIT: ZTM wgrał sobotę, polecam użyć link:
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110430/20/TRASY.HTM
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Piotrek_2274
Zmieniając temat - przeczytał ktoś z Was ten stek bzdur na stronie ZTMu pod tytułem „Dwudziestką na Boernerowo" ?
ZTM pisze: Pierwsze tramwaje na Boernerowie pojawiły w lipcu 1935 roku, kiedy na wariantową trasę przez Ulryków i Koło skierowano jeden z kursów nocnej linii 20, łączącej Młynarską z Wierzbnem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
BWL 20+5, stąd kurs skrócony do Koła w rozkładzie jazdy. Nad sensownością tego pomysłu pozwolę sobie pomilczeć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.