Nie dziwota, skoro Mobilis wygrywa przetarg za przetargiem... Chociaż do 2019 można liczyć na stałe zatrudnienie, a w ITS do 2015 tylko...Szeregowy_Równoległy pisze:Ja bym to nazwał masową migracją, nie dorabianiem.Pawel_ pisze:Hmm.. Michalczewski w Mobilisie..
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ci, którzy przyszli twierdzą, że to kwestia zarobków i podejścia dyspozytorów i osób odpowiedzialnych za grafik do kierowców.
- MeWa
- Cukiereczek
jeśli przez pracę na dwóch połowkach etatów zawalasz jeden (bo się spóźniasz itp.), to też ma to znaczenie.MichalJ pisze:No zaraz - ale praca na zwolnieniu to jedno, a praca pół etatu tu i pół tu to sama w sobie chyba zabroniona nie jest?
o dziękujemy jaśnie panie Cypisie za uświadomienie nas w tej niezwykle istotnej kwestii.Cypis pisze:Bosz, ale dziecinada. Internet macie, a PPP nie jesteście sobie w stanie sprawdzić sami? tylko gdybać bądź powtarzać, co szef powiedział?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Jeśli zrobiłem coś nie tak, i znów pomyliłem jakoby poważne forum z piaskownicą -- przepraszam!MeWa pisze:o dziękujemy jaśnie panie Cypisie za uświadomienie nas w tej niezwykle istotnej kwestii.Cypis pisze:Bosz, ale dziecinada. Internet macie, a PPP nie jesteście sobie w stanie sprawdzić sami? tylko gdybać bądź powtarzać, co szef powiedział?
Oczywiście PPP są kwestią nieistotną, no skąd. Jak już wygrzebiesz się z tego podziemia, foremki do babek z piasku możesz brać bez pytania
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Spora.Pawel_ pisze:Duża ta "masa"?Szeregowy_Równoległy pisze:Ja bym to nazwał masową migracją, nie dorabianiem.
- MeWa
- Cukiereczek
pozostawię dla Ciebie. Ale rozumiem, że tak wszechwiedzący człowiek jak ty niczego więcej do szczęścia nie potrzebuje.Cypis pisze:Jeśli zrobiłem coś nie tak, i znów pomyliłem jakoby poważne forum z piaskownicą -- przepraszam!MeWa pisze:o dziękujemy jaśnie panie Cypisie za uświadomienie nas w tej niezwykle istotnej kwestii.
Oczywiście PPP są kwestią nieistotną, no skąd. Jak już wygrzebiesz się z tego podziemia, foremki do babek z piasku możesz brać bez pytania
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Spora. Czy bez obrazka brzmi to bardziej na serio?Pawel_ pisze:A tak na serio... dowcipniusiu?Szeregowy_Równoległy pisze: Spora.![]()
Skoro jakis kierowiec ma pol etatu u Michalczewskiego i drugie pol etatu w Mobilisie, to jest zarowno pracownikiem jednej, jak i drugiej firmy i trudno stwierdzic u kogo dorabiaPawel_ pisze:Myślisz, że kierowcy z Mobilisu dorabiają u Michalczewskiego?Cypis pisze:A jeśli NR Mobilisu zaparkuje sobie przy Płochocińskiej i poświeci mi latarką, ja pretensji mieć nie będę.
Plotki mowia ze w Mobilisie jest wyzsza stawka godzinowa, natomiast w ITSie wieksza szansa na wiekszy nominal godzin do przepracowania
Wniosek jest chyba taki ze Mobilis ma wieksza obsade kierowcow i trzeba dac im wszystkim zatrudnienie, a ITS z powodu duzej ilosci kierowcow wstrzymal zatrudnienie i zwalnia obecnie zatrudnionych z byle powodu
W ITSie masz gołe 10zł/h na reke jak zaczynasz pracować - więc jesteś totalnym zerem.
W mobilisie wychodzi ~12zł/h więc różnica jest.
Ogólnie mój starszy musiał wyjeździć 200h za marne 2000zł więc po miesiącu zrezygnował.
W mobilisie wychodzi ~12zł/h więc różnica jest.
Ogólnie mój starszy musiał wyjeździć 200h za marne 2000zł więc po miesiącu zrezygnował.
A po co wiecej placic skoro kierowcow jest od groma i ciut ciut, jeden sie zwalnia i na jego miejsce jest kilku nastepnychDesert pisze:W ITSie masz gołe 10zł/h na reke jak zaczynasz pracować - więc jesteś totalnym zerem.
To po co zaczynal wogole robote skoro wiedzial za ile podpisal umowe o prace i ze jest totalnym zeremDesert pisze:Ogólnie mój starszy musiał wyjeździć 200h za marne 2000zł więc po miesiącu zrezygnował.
[ Dodano: |10 Maj 2011|, 2011 22:53 ]
No ale ponoc nominal godzin miesieczny jest mniejszy, wiec zarobki podobneDesert pisze:W mobilisie wychodzi ~12zł/h więc różnica jest
Jest duzo kierowcow milosnikow, pasjonatow, fanatykow, ale nie sadze aby taka rzesza kierowcow jaka pracuje w MZA i u wszystkich ajentow byla milosnikami i pracowala dla idei i przyjemnosci za tak smieszne pieniazki?Desert pisze:Na umowie było 12 brutto + premia, jajka, bekon i majonez.
Wyszło inaczej więc zrezygnował.
Prace za taka kase albo trzeba lubic , albo nie umie sie nic innego robic i zgadza sie na taka place, za tak ciezka prace