Szczególnie, że za pisanie takich bzdur się stąd wylatuje.Robert 514 pisze:szczególnie ze minutowe chcą zlikwidowaćbartoni722 pisze:Kupi sobie 90-minutowy.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Może jednak się doinformuj w temacie zmian w taryfie, bo jak do tej pory, to bzdurzysz.Robert 514 pisze:szczególnie po podwyżce cen biletów dwie przesiadki będą rewelacyjne
a kokosów ludzie nie zarabiają
i taka matka wyda na podróż 25 zł w jedną strone zeby dojechać np. do szpitala MSWiA
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To i tak taniej, niż miałaby jechać taksówką, czyż nie?Robert 514 pisze:i taka matka wyda na podróż 25 zł w jedną strone zeby dojechać np. do szpitala MSWiA
Tu masz projekt taryfy: http://ztm.waw.pl/informacje.php?i=320&c=98&l=1
W 2014 dobowy miałby kosztować 18 złotych. 18 =/= 25, czyż nie?
Lubię też argument w stylu "ludzie kokosów nie zarabiają".
-
Robert 514
wszystkiego mozna sie dowiedziec jak sie jest tam gdzie radni rozmawiają o komunikacji,Bastian pisze:Szczególnie, że za pisanie takich bzdur się stąd wylatuje.Robert 514 pisze: szczególnie ze minutowe chcą zlikwidować
a co do minutowych taki pomysł jest co wg mnie jest durne ale radni nie mają co robić więc wymyslają co im tam się chce
więc moge i wyleciec a straszyć mnie nie musisz bo to nie mój pomysł
Przedszkole na Kordiana...Najbliższe i najbardziej popularne dla Mokrego Ługu.Bastian pisze:Zaraz, co ma do tego 415? 153 nie dojadą?Bierut pisze:Jeszcze coś odnośnie Mokrego Ługu. Na nowych osiedlach mieszka dużo rodzin z dziećmi. I np. aby dostać się do wszystkich przedszkoli w Rembertowie zawsze będzie trzeba wykonać przesiadkę.
Do pozostałych 3 w Rembertowie już teraz trzeba się przesiadać: Admiralska, Dwóch Mieczy, Niepołomicka.
A już jak się zostawi dziecko to dalej w drogę do pracy kolejne 2 lub więcej przesiadek. Po południu to samo. Ot prorodzinne rozwiązanie. Zaczyna dnia brakować.
Pragnę przypomnieć, że bardzo często z komunikacji ludzie korzystają bo muszą. Kogo dziś stać na wożenie jednego dupska do centrum jednym samochodem to będzie tak dalej robił. Wszelkie zmiany zarówno te związane z organizacją komunikacji jaki i cenami zawsze uderzają w tych......biedniejszych. Dla tych bogatszych to woda na młyn aby dalej krytykować zbiorkom. I tyle.
Szkoda, że nie skomentowałeś drugiego argumentu. No cóż tutaj sprawa jest raczej bezdyskusyjna. Ci ludzie ma ją po prostu najwidoczniej pecha.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |13 Maj 2011|, 2011 22:37 ]
Korekta cytowania.
Przede wszystkim SKMki w szczycie przewozowym powinny jezdzic dluzsze. Takie wypierdki jak teraz, wypozyczone z trójmiasta nic a nic nie dają, z Sulejówka przyjażdża zapakowany i czesto w Rembertowie nie ma gdzie sie wcisnąć.ncc2000 pisze:Argument SKM w moim przekonaniu odpada. Wawer też ma SKM, a z bloków na Marysinie do stacji PKP Gocławek jest bliżej niż z Polanki czy Sadów Rembertowskich do stacji PKP Rembertów.Bernard pisze:SKM, KM. Ale fakt, coś silnego na TŁ by się przydało, szczególnie z NR.
Kolejne nieporozumienie, to wyrzucenie SKMki na Warszawie Zachodniej na peron nr 4. Trzeba sie decydować czy czekac na peronie drugim gdzie mam Koleje Mazowieckie czy czekać na peronie 4 skad odjezdza SKM-ka. Mozna podjechać do Ochoty, ale w godzinach szczytowych zajecie miejsca siedzacego jest juz tam utrudnione.
W maju br miały zaczać jezdzić nowe SKMki przeznaczone za rok na lotnisko. I co ? Nie ma składów i nic nie slychac abyu miały być.
o właśnie
...
co sie dzieje w SKM że regularnie trafiam na stare solówkowe kible?? Co więcej, jak akurat odjeżdża S1 to tez nie lepiej - co się stało z nowymi składami?? oszczędzają na lepsze czasy czy co??
ponadto może mi ktoś objaśnić czym się różni rozkład dnia powszedniego od soboty i świąt w S2?? chyba to wymaga umiejętności typu "wskaz różnice na dwóch obrazkach"
a zainspirowało mnie ogłoszenie że "2 maja składy SKM kursuje zgodnie z rozkładem dnia świątecznego"
- chciałem sie przygotować żeby do roboty się nie spóźnić a tu???

co sie dzieje w SKM że regularnie trafiam na stare solówkowe kible?? Co więcej, jak akurat odjeżdża S1 to tez nie lepiej - co się stało z nowymi składami?? oszczędzają na lepsze czasy czy co??
ponadto może mi ktoś objaśnić czym się różni rozkład dnia powszedniego od soboty i świąt w S2?? chyba to wymaga umiejętności typu "wskaz różnice na dwóch obrazkach"
a zainspirowało mnie ogłoszenie że "2 maja składy SKM kursuje zgodnie z rozkładem dnia świątecznego"
-
Robert 514
od paru dni jestem przekonywany ze powinna zostać linia 514 nawet kosztem 183
z obserwacji zresztą wynika że na pasażerów jest mniej więcej 4 razy tyle co w 183
beznadziejne jest to kal podjezdza takie SU18 i na całej trasie 15 osób w nim najwięcej
do tego uwalona koordynacja przez korki na Marsa
dlatego ja bym skasował 183 lub zrobił z Woli Grzybowskiej
183 po trasie 514 z Woli Grzybowskiej do Metra Politechnika co 15 minut
i
137 ze Wschodniego do Woli Grzybowskiej/Starej Miłosnej jak w projekcie
z obserwacji zresztą wynika że na pasażerów jest mniej więcej 4 razy tyle co w 183
beznadziejne jest to kal podjezdza takie SU18 i na całej trasie 15 osób w nim najwięcej
do tego uwalona koordynacja przez korki na Marsa
dlatego ja bym skasował 183 lub zrobił z Woli Grzybowskiej
183 po trasie 514 z Woli Grzybowskiej do Metra Politechnika co 15 minut
i
137 ze Wschodniego do Woli Grzybowskiej/Starej Miłosnej jak w projekcie
-
Krzysiek_S
Ja też byłem wtedy na tym spotkaniu. Nic dziwnego z tym nasłuchaniem się, skoro przyszedł Pan nie jak na zapowiedziane konsultacje, ale z gotowym projektem całkowicie odrzucanym przez mieszkańców. Do tego bez woli dyskusji i z wyraźnie prezentowanej pozycji wyższości. A co najgorsze, spotkanie było wówczas fatalnie przygotowane przez władze Rembertowa.Jarek pisze:Kiedyś byłem na takim zebraniu. Tak się nasłuchałem, że miałem dosyć na dwa tygodnie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak tak, do tego z pewnością "ironicznie się uśmiechał" (cytat z autentycznej skargi mieszkańca po spotkaniu).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.