Komunikacja w Rembertowie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 13 maja 2011, 12:50

Ja z tamtego spotkania zapamiętałem najbardziej psujące się mikrofony (w czterech kolejnych wysiadły baterie) i całkowity brak moderacji spotkania. Przez co niektóre pytania (np. jak pojedzie 215) były zadawane po kilka razy i przerywane jakimiś pomrukami z różnych części sali. I powracało jak mantra, że Marysin ma lepiej, bo ma 520 (a SKM może sobie z Rembertowa zabrać). Na podobnym spotkaniu w Marysinie z kolei ludzie krzyczeli, że Rembertów ma lepiej. I jak tutaj w ogóle rozmawiać?

Takie spotkania nie mają sensu, chyba, że chodzi komuś o to, żeby nawrzeszczeć na delegowanego pracownika ZTM. Dorośli ludzie powinni chyba jednak inaczej rozładowywać emocje. Natomiast od takiego nawrzeszczenia postulaty pasażerów nie zostaną szybciej spełnione. Pozostaje niesmak i poczucie wzajemnego niezrozumienia.

Moim zdaniem znacznie większy sens jest wtedy, gdy robi się spotkanie moderowane. Ma ono swój porządek: najpierw pytanie, potem odpowiedź (wyjaśnienie), a na koniec ewentualna dyskusja. I tak w kółko. Na koniec jakieś podsumowanie. Kwestie, na które nie starczyło czasu, powinny być skomentowane w formie pisemnej i przedstawione później.

Dobrym przykładem były audycje w TVN Warszawa albo czaty, jakie organizuje ZTM. To zupełnie inna jakość niż "wiece", jakie organizują dzielnice.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 14 maja 2011, 17:27

Jarek pisze:Ja z tamtego spotkania zapamiętałem najbardziej psujące się mikrofony (w czterech kolejnych wysiadły baterie)...
Trzeba na następny raz zaopatrzyć się w megafon :razz:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 14 maja 2011, 19:21

Następnego razu nie będzie. Nie mój cyrk...

Awatar użytkownika
ncc2000

Post autor: ncc2000 » 16 maja 2011, 10:25

I na czym stanęło po ostatnim spotkaniu w rembertowskim ratuszu? Coś ustalono, padły jakieś propozycje? Skoro - jak słyszałem Wawer odrzuca zmiany proponowane przez ZTM niemal w całości, co będzie ze zmianami w Rembertowie i Wesołej?

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 16 maja 2011, 11:27

Dopóki o komunikacji nie będa decydowac względy merytoryczne a "siła przebicia" poszczególnych dzielnic, dopóty nie bedzie zgody na durne zmiany... Najprostszy przykład był chyba przytaczany na tym zebraniu. Dlaczego Marysin ma miec doskonałe połączenie z TŁ, TS, Promenadą, Ursynowem a Nowy Rembertów nie ma mieć nic z tego zestawu? Czy publiczne taksówki na 401 i 520 na Marysinie to przykład tej "racjonalizacji" o której mówi ZTM? Jak tak to co się dziwić, że nie ma zgody na zmiany... To chyba Bastian powiedział tu na forum,że 401 miał być dla Rembertowa, ale Marysin miał siłę przebicia i dostał co chciał. I to chyba najlepsze podsumowanie tej "reformy"...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2011, 11:34

prażanin35 pisze:Dlaczego Marysin ma miec doskonałe połączenie
Bo ma najbliższą pętlę. Jest w tej samej sytuacji, co Szczęśliwice, które też mają dwukrotnie za dużo linii w stosunku do potrzeb.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 16 maja 2011, 11:40

Ale wytłumacz to ludziom... A jak już robione sa zmiany można rzucić jakiś ochłap na Nowy Rembertów, żeby choć tych protestów nie bylo bo inaczej cała ta reforma, bardzo potrzebna, rozejdzie się po kosciach... Wzmocnienie 183 niewiele działa na wyobraźnie mieszkańców bo już teraz mało kto nim jeździ..

Awatar użytkownika
span

Post autor: span » 16 maja 2011, 12:17

Tak z ciekawości....piszesz o Marysinie, że ma tak super a twór o nazwie Nowy Rembertów tak bardzo źle - macie 2 linie - to naprawdę nie wystarczy dla "kilku domów na krzyż" otoczonych lasem i zebranych wokół kościoła na Niedziałkowskiego??
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu

Awatar użytkownika
ncc2000

Post autor: ncc2000 » 16 maja 2011, 13:17

Te kilka domów na krzyż to 5 tysięcy mieszkańców. A Marysin trochę ponad 10 tys. Niech Nowy Rembertów (zgodnie z ilością mieszkańców) będzie mieć połowę tego co Marysin, a ludzie będą zadowoleni.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 maja 2011, 13:26

Sam Rembertów nie chciał onegdaj 401 (w wersji 515), a teraz Marysin już tak łatwo mu tego nie odda.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 16 maja 2011, 13:34

span pisze:Tak z ciekawości....piszesz o Marysinie, że ma tak super a twór o nazwie Nowy Rembertów tak bardzo źle - macie 2 linie - to naprawdę nie wystarczy dla "kilku domów na krzyż" otoczonych lasem i zebranych wokół kościoła na Niedziałkowskiego??
Tylko, że teraz ma zostać jedna linia. Z dwiema jest jeszcze w miarę OK choć częstotliwość śmieszna.
pawcio pisze:Sam Rembertów nie chciał onegdaj 401 (w wersji 515), a teraz Marysin już tak łatwo mu tego nie odda.
Nie chciał bo pewnie coś chcieli zabrać w zamian.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 maja 2011, 13:55

Za darmo to można tylko w mordę dostać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
SieneK

Post autor: SieneK » 16 maja 2011, 15:09

pawcio pisze:Za darmo to można tylko w mordę dostać.
zastanawiam się co ta wypowiedź wnosi do dyskusji
a i tak zaraz zjawi się jakiś pajac i moją usunie a tej powyżej nie :D
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2011, 15:21

SieneK pisze:a i tak zaraz zjawi się jakiś pajac i moją usunie a tej powyżej nie :D
Posty zostawię, za to usunę ciebie.

Uprzedzam wszystkich: od czerwca będzie się stąd wylatywało. Choćby na UK miała zostać połowa userów, niech to będzie połowa, która coś do dyskusji wnosi. Niezależnie od poglądów.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
SieneK

Post autor: SieneK » 16 maja 2011, 15:26

Bastian pisze:
SieneK pisze:a i tak zaraz zjawi się jakiś pajac i moją usunie a tej powyżej nie :D
Posty zostawię, za to usunę ciebie.

Uprzedzam wszystkich: od czerwca będzie się stąd wylatywało. Choćby na UK miała zostać połowa userów, niech to będzie połowa, która coś do dyskusji wnosi. Niezależnie od poglądów.
nie strasz nie strasz
uważasz że to forum to jedyny mój świat :D
zachowujecie się jak towarzystwo wzajemnej adoracji
postów do kosza jest na pęczki a zwykle moje wylatują bo "nic nie wnoszą do dyskusji"
boli was coś?
kuje was że ktoś tu na forum od 20-stu kilku lat pracuje w MZK/MZA?
zachowujecie się jak banda gówniarzy na podwórku
żałosne ...
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...

ODPOWIEDZ