Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
i wymieniać co 4-6 lat? czy też może łatać? Ochockie przystanki nie wyglądają estetycznie przez to...Don Vito pisze:MeWa, pewnie by można było, ale asfalt jak jest nie uszkodzony wygląda lepiej tylko o to trzeba dbać, a nie zrobić raz i zostawić do następnego remontu torów, bez konserwacji
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
MeWa, takie rzeczy można by było robić jak by akurat na ulicy gdzie jeżdzą sobie tramwaje prowadzono weekendowe frezowanie nawierzchni. Jako dodatkowy element zerwanie wyrównanie i połorzenie nowej nawierzni nie powinno trwać zbyt długo. I raczej nie powinno generować utrudniej większych niż samo frezowanie.
Nie możesz użyć quota, tylko Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa?Don Vito pisze:MeWa, takie rzeczy można by było robić jak by akurat na ulicy gdzie jeżdzą sobie tramwaje prowadzono weekendowe frezowanie nawierzchni. Jako dodatkowy element zerwanie wyrównanie i połorzenie
nowej nawierzni nie powinno trwać zbyt długo. I raczej nie powinno generować utrudniej większych niż samo frezowanie.
ŁK
Nie widze sensu w korzystaniu cały czas zŁukasz pisze:Nie możesz użyć quota, tylko Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa?
tym bardziej że w ten sposób mogę skierować wiadomość do konkretnego użytkownika zwłaszcza jak wiadomości są pisane pokolei bez postów innych użytkoników. Po zatym nie przesadzaj że użycie samego nicka raptem 3 razy tak ci przeszkadza...
Ja zauważyłem, że na "trambuspasie" powstały najzwyklejsze na świecie koleiny. Widać je szczególnie przy Bankowym. Do tego izolacja szyn zaczyna wypływać. Chyba nie tak miało być?MeWa, nie jestem jakimś specem, ale być może powodują to drgania spowodowane przejazdem tramwajów
Jaka gwarancja?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dwuletnia, powinno jeszcze jej podlegać.
Inna sprawa, że to ładnie udowadnia jak "zerowym" kosztem jest wpuszczanie autobusów na torowiska. Niemiecka konstrukcja na 100 osób w wozie nie wytrzymałą starcia ze (nomen omen) 190.
Inna sprawa, że to ładnie udowadnia jak "zerowym" kosztem jest wpuszczanie autobusów na torowiska. Niemiecka konstrukcja na 100 osób w wozie nie wytrzymałą starcia ze (nomen omen) 190.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Może po prostu nawierzchnia powinna być betonowa na całej długości? Drożej, ale skuteczniej. Choć... tak sobie myślę, że asfalt o dobrych parametrach też powinien wytrzymać (patrzę choćby na autostrady).
Ale ta wypływająca izolacja (przez nacisk asfaltu na nią), to też problem. Ciekawe, jak to wszystko naprawią
Ale ta wypływająca izolacja (przez nacisk asfaltu na nią), to też problem. Ciekawe, jak to wszystko naprawią
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzadko która ma pod spodem system mocowania szynprzewoz pisze:patrzę choćby na autostrady
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Myślę, że "system mocowania szyn" może tu działać wręcz usztywniająco, jak podbudowa na każdej innej drodze (czy to DK czy A). Na te mocowania się leje asfalt w końcu, a nie wiem, czy nie leje się w betonową rynnę wręcz. Z resztą nie pamiętam, co tam jest pod spodem - nie ważne. Powinno być równo. Dwa lata nie minęły. Nie idźmy śladami niektórych autostrad i ekspresówek, które po paru latach eksploatacji są łatane 
Wręcz przeciwnie, ma elastycznie mocować szynęprzewoz pisze:Myślę, że "system mocowania szyn" może tu działać wręcz usztywniająco, jak podbudowa na każdej innej drodze (czy to DK czy A).
Może najpierw przyjrzyj się konstrukcji torowiska na W-Z (http://tramwar3.republika.pl/tw-ers-m.html i http://tramwar3.republika.pl/tw-ers.html) a potem snuj przypuszczenia?przewoz pisze:Na te mocowania się leje asfalt w końcu, a nie wiem, czy nie leje się w betonową rynnę wręcz. Z resztą nie pamiętam, co tam jest pod spodem - nie ważne.