Wykaz brygad na poszczególnych liniach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Co z moją prośbą o czasy pracy Kleszczowych całek na 517?
Omni-Bus galeria współczesna http://www.omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=27
Omni-Bus galeria podróżnicza http://www.omni-bus.eu/podroze/profile.php?uid=27
Omni-Bus galeria podróżnicza http://www.omni-bus.eu/podroze/profile.php?uid=27
- R-9 Chełmska
Nie sądziłem, że kiedykolwiek w tym temacie poproszę o rozkład jazdy jakiejś brygady, ale niestety - siła wyższa.
O której dokładnie odjeżdża z Siekierek wtyczka na 162 (bodajże D20? Ale absolutnie pewności nie mam), która jedzie między kursami 8:15, a 8:30? Logika wskazuje na 8:23 lub coś koło tego, ale niedawno widziałem odjazd 8:28... I tak się zastanawiam - czy ona ma taki krótki postój na Siekierkach, że nie daje rady wytracić opóźnienia, czy wtedy tak akurat wyszło, czy może jednak odjazd jest o tej 8:28?
I teraz jeszcze jedno pytania: któraś z wtyczek na 162 jest ciągle zawieszana/odwieszana (z tego co kojarzę) - czy to właśnie ta, o którą pytam? Chciałbym na niej oprzeć swój regularny dojazd i wolę mieć jednak pewność, że nie jest jej tak łatwo ruszyć
I tak w ogóle - ile jest aktualnie wtyczek na 162?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
O której dokładnie odjeżdża z Siekierek wtyczka na 162 (bodajże D20? Ale absolutnie pewności nie mam), która jedzie między kursami 8:15, a 8:30? Logika wskazuje na 8:23 lub coś koło tego, ale niedawno widziałem odjazd 8:28... I tak się zastanawiam - czy ona ma taki krótki postój na Siekierkach, że nie daje rady wytracić opóźnienia, czy wtedy tak akurat wyszło, czy może jednak odjazd jest o tej 8:28?
I teraz jeszcze jedno pytania: któraś z wtyczek na 162 jest ciągle zawieszana/odwieszana (z tego co kojarzę) - czy to właśnie ta, o którą pytam? Chciałbym na niej oprzeć swój regularny dojazd i wolę mieć jednak pewność, że nie jest jej tak łatwo ruszyć
I tak w ogóle - ile jest aktualnie wtyczek na 162?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Jest to wtyczka D17, która już kiedyś kursowała. Obecnie jeździ tylko w szczycie A. Już kiedyś podawałem jej rozkład, który od tamtej pory się nie zmienił.R-9 Chełmska pisze:O której dokładnie odjeżdża z Siekierek wtyczka na 162 (bodajże D20?
D17(A)/162
Wyjazd: 4:58
Targówek:
(5:08) 5:12
6:46 7:02
9:09
EC Siekierki:
5:54 6:04
7:51 8:25
Zjazd: 9:22
Poproszę rozkłady nocnych BWLek+192.
Na rozkładzie 192 masz je czytelne. Startują jedna po drugiej z M. Wilanowska, od 21:00, robiąc półtora kółka każda. Brygady 206 i 261. W co dokładnie potem przechodzą i w których godzinach - nie wiem.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Ale mnie właśnie chodzi o to potem 
-
Zajezdnia Ursus
Co to znaczy 7/517, 2/517ashir pisze:Ja ci podam czas pracy, ale tylko na linii, bez dojazdów i zjazdów, bo do takich danych nie mam dostępu. Chyba jest tak:Peter pisze:Co z moją prośbą o czasy pracy Kleszczowych całek na 517?
2/517
6:44 - 19:02
5/517
5:00 - 19:56
7/517
5:30 - 17:41
9/517
6:12 - 18:25
Przegubowiec pisze:brygada - najprościej ujmując: pojazd + kierowca; pojazd oznakowany zestawem dekoracji i numerem brygady, obsługujący linię według ustalonego rozkładu jazdy; w zależności od cyklu pracy kierowcy brygady dzielą się na jedno-, dwu- a nawet trzyzmianowe; w zależności od czasu kursowania brygady dzielą się na:
- całodzienne (tzw. całki) - kursujące przez cały dzień od 5 do 23, oznaczone pojedynczymi liczbami od 1 wzwyż;
- dodatki - kursujące w godzinach szczytu porannego (A) lub popołudniowego (B), a najczęściej w obydwu, oznaczone cyfrą poprzedzoną zerem (np. 06, 030 itp.); dodatek jest obsługiwany przez jednego kierowcę, przy czym ten sam kierowca nie musi jeździć rano i po południu na tej samej linii;
- maratony - kursujące w godzinach 7-15 pozwalają zwiększyć częstotliwość w międzyszczycie, oznaczone numerem z zakresu dodatków poprzedzonym zamiast zerem literką M; kilka linii posiada także maratony w rozkładzie świątecznym;
- BWL czyli brygady wieloliniowe, kursujące jednego dnia na dwóch liniach, oznaczone numeracją powyżej 51 (np. 63, 059 itp.).
W zależności od rodzaju pojazdu przewidzianego dla danego zadania brygady dzielą się na: pojedyncze, przegubowe, pojedyncze niskopodłogowe i przegubowe niskopodłogowe; planową kombinację poszczególnych typów brygad dla danej linii i danego zakładu określa maksimum;
-
Zajezdnia Ursus