Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Złoty nektar bogów

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

SG

Post autor: SG » 31 maja 2011, 16:21

yavorius pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Pilzner

Pilsner Urquell - zadowolony?

Rany, merytoryka na tym forum zaczyna przypominać tvnwarszawa.pl
Pamiętaj że "wikipedie" piszą internauci i ona raczej nie jest od tego żeby nią udowadniać swoją racje :D

[ Dodano: |31 Maj 2011|, 2011 16:27 ]
fik pisze:
Tahamata pisze: Nie ma takiego piwa.
Chłopie, proszę, zacznij się wypowiadać w jakimś temacie dopiero, gdy będziesz miał choćby minimalne podstawy wiedzy.
Dobra znajdź w sklepie piwo "PILZNER"

radeom

Post autor: radeom » 31 maja 2011, 17:04

Tahamata pisze:bełkot
Miałeś już nie pisać na tym forum... Weź przeczytaj te swoje posty, przecież to gorsze, niż spam na mojej skrzynce.

Makuchowy
Zbanowany

Post autor: Makuchowy » 31 maja 2011, 17:16

yavorius pisze:Pilzner zdrożał, bo zakończono jego produkcję w Tychach, więc będzie już tylko importowany z Czech.
W Tychach?
W Tychach to zakonczyli produkcje maluchów :D
A tak na serio to byłem święcie przekonany że rozlewany jest w poznaniu.
Tak czy siak skoro zakończyli rozlewać to u nas to zapasy powinni wyprzedawać promocyjnie, a nie windować cene.
Czyli wynika z tego że zagości do nas prawdziwe czeskie piwko, które ma niepowtarzalny smak. Na obecną chwile to tylko w tym piotrze i pawlem spotkałem originał z czech.

SG

Post autor: SG » 31 maja 2011, 17:20

radeom pisze:
Tahamata pisze:bełkot
Miałeś już nie pisać na tym forum... Weź przeczytaj te swoje posty, przecież to gorsze, niż spam na mojej skrzynce.
Ty już nie raz żeś się tu ze wszystkimi żegnał.

radeom

Post autor: radeom » 31 maja 2011, 17:23

Tahamata pisze:
radeom pisze:Miałeś już nie pisać na tym forum... Weź przeczytaj te swoje posty, przecież to gorsze, niż spam na mojej skrzynce.
Ty już nie raz żeś się tu ze wszystkimi żegnał.
O, ciekawe... Mogę link do posta? Bo zdaje mi się, że pomyliłeś mnie z inną osobą o nicku zaczynającym się na "R".

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 31 maja 2011, 17:23

Makuchowy pisze:Tak czy siak skoro zakończyli rozlewać to u nas to zapasy powinni wyprzedawać promocyjnie, a nie windować cene.
Widocznie już wyprzedali...

SG

Post autor: SG » 31 maja 2011, 17:24

radeom pisze:
Tahamata pisze: Ty już nie raz żeś się tu ze wszystkimi żegnał.
O, ciekawe... Mogę link do posta? Bo zdaje mi się, że pomyliłeś mnie z inną osobą o nicku zaczynającym się na "R".
Wiesz mam inne zajęcia niż przebieranie w twoich beznadziejnych postach. ;-)

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 31 maja 2011, 17:24

Tahamata pisze: Pamiętaj że "wikipedie" piszą internauci i ona raczej nie jest od tego żeby nią udowadniać swoją racje :D

(...)

Dobra znajdź w sklepie piwo "PILZNER"
Tak na serio: masz coś do powiedzenia w rzeczonym temacie, czy tak sobie przyszedłeś... hm, nie wiem? Potrollować? Postów ponabijać? Bo póki co, to po całej dyskusji o filtrowaniu, niepasteryzowaniu itd. to do dyskusji nie wniosłeś nic poza durnym przyczepieniem się...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 31 maja 2011, 17:30

Koniec tematu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

TOMEK

Post autor: TOMEK » 01 cze 2011, 0:28

Jabłonowo, producent sikaczy dla nurków teraz aspiruje do miana regionalnego browaru i muszę przyznać, że to ich jasne piwo tradycyjne, dwu słodowe jest bardzo dobre :shock:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 cze 2011, 8:44

TOMEK pisze:Jabłonowo, producent sikaczy dla nurków
Heh, Gulczas itp... Ale robili też Belfast i Zlaty Hrad :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Makuchowy
Zbanowany

Post autor: Makuchowy » 01 cze 2011, 22:57

Dziś w otwartym kilka dni temu marcpolu na białołęckiej ruszyła sprzedaż alkoholu ( wczesniej chyba nie miał ten sklep koncesji), więc ceny istnie promocyjne.
Pyszne krusovice zakupiłem w cenie 3,99.
Z innych cen co pamiętam królewskie niepasteryzowane butelkowe 2,09, w sklepiku obok 2.80
Ceny muszą być dobre bo ekipy budowlane z okolicznych budów wykupują hurtowe ilości, jutro beda stawiać krzywe domy.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 02 cze 2011, 9:12

Takie ceny są zawsze tuż po otwarciu. W Simply Market przy Wiatracznej też były mega promocję na alkohol. Takie, iż nawet pijaczek kupował sobie Desperadosa - tego nowego.. bodajże 0.6. :>

Delektował się ktoś piwem LA TRAPPE Dubbel? W internetowym sklepie online kosztuje 8.25 (330 ml). :-k

desert_eag

Post autor: desert_eag » 02 cze 2011, 9:30

Belgia to osobny temat. Dla mnie najlepsze piwa świata.
Jeśli jeszcze nie miałeś wiele styczności to zacznij od Leffe Blonde - trochę tańsze i chyba najpopularniejsze piwko belgijskie na polskim rynku i praktycznie nigdy nie schodzące ze swojego standardowego poziomu - nikt w Belgii by na to nie pozwolił. Czasem są promocje w Domu Piwa na duże butelki 0,75 z korkiem :-) La trappe jest dostępne normalnie nawet w Carrefourach i to nie tylko w wersji dubbel.

Z naszego podwórka - Trybunalskie. Wygląda na tania (3,30PLN) miodową alternatywę z Perły ale mi smakuje. Na pewno delikatniejsze i mniej słodkie od pozostałych. Nie ma też natrętnego, sztucznego miodowego posmaku.
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam :)

Makuchowy
Zbanowany

Post autor: Makuchowy » 02 cze 2011, 17:19

desert_eag pisze:Belgia to osobny temat. Dla mnie najlepsze piwa świata.
Jakoś nie miałem styczności z belgijskim piwkami, natomiast jest na trasie na nieporet nijaki top market, wyglądajacy jak stodoła, a w nim duży wybór niemieckich artykułów, wśród nich duży wybór piwa.
Od tanich sikaczy po 2,50, typu berliner, frankfurter..., do dobrych znanych browarów becks,bitburger,schofferhofer,,dab,erdinger,hafferoder,krombacher,warsteiner,ja zakupiłem 3 buteleczki flenshburgera na wieczór.
Jesli ktoś by przejerzdzał po trasie to polecam top market, jako sklep dla piwoszy :D

ODPOWIEDZ