Bilety, kontrole, taryfa

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
elijah

Post autor: elijah » 07 cze 2011, 23:11

Paweł D. pisze:Dziś w Al. Jerozolimskich "grasowało" dwóch młodych panów, jeden na czarno ubrany, drugi w białej koszuli, ale kiepsko się maskowali bo jak tylko weszli na przystanek zaraz zwrócili na siebie moją uwagę, a jak każdy wsiadł innymi drzwiami to już wiedziałem o co biega.
Przepraszam, nie chciało mi się uprasować czarnej do kompletu, może wtedy bylibyśmy bardziej znienackowi :)
--
Oko za oko, kwit za dowód.

Awatar użytkownika
klarowny jan

Post autor: klarowny jan » 07 cze 2011, 23:13

Bernard pisze:Dzisiaj tylko co drugi gapowicz płaci, skuteczność egzekucji kar nie przekracza 55 proc.
to może niech kontrolerzy wypowiedzą się jaka jest faktyczna skuteczność.....

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 07 cze 2011, 23:16

elijah pisze:Przepraszam, nie chciało mi się uprasować czarnej do kompletu, może wtedy bylibyśmy bardziej znienackowi :)
Ajtam, ajtam, liczą się wyniki, nie image :)

Awatar użytkownika
klarowny jan

Post autor: klarowny jan » 07 cze 2011, 23:19

Ajtam, ajtam, liczą się wyniki, nie image
polityka jaką przyjął ZTM ostatnio jest zupełnie odwrotna.

reserved

Post autor: reserved » 07 cze 2011, 23:50

Jakiś czas temu jechałem sobie z kuzynką (w sumie to podam konkretny czas to może zaraz się okaże że to ktoś stąd :P ) , linia 422, 24 maja jakoś tak koło 11:00 na Sobieskiego w kierunku ŚOB. Rozpoczyna się kontrola biletów, ja się narzuciłem mu z biletem, ale obok kuzynki sobie facet przeszedł w ogóle jej nie sprawdzając. Ona tak się na mnie popatrzyła i schowała bilet. :P

pasażer

Post autor: pasażer » 08 cze 2011, 0:21

Proszę o odpowiwedź czy mając bilet 90 dniowy w pierwszej strefie mogę jeździć na niego Zs2.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 cze 2011, 1:01

Poza tym z niesolidnymi kontrolerami bez wahania się żegnamy. Rotacja na tych stanowiskach jest duża – twierdzi dyr. Leszek Ruta.
Ruta lubi sobie czasem marketingowo strzelić w stopę... :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 08 cze 2011, 8:28

pasażer pisze:Proszę o odpowiwedź czy mając bilet 90 dniowy w pierwszej strefie mogę jeździć na niego Zs2.
Tak, możesz.
Informacje o taryfie biletowej, honorowaniu biletów itp. w czasie remontu średnicy można znaleźć w komunikacie na stronie: http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=423&c=100&l=1.

[ Dodano: |8 Cze 2011|, 2011 08:28 ]
ŻW pisze:Pierwszy z trzech etapów podwyżki biletowej wejdzie w życie w połowie sierpnia (ZTM dość ryzykownie chce zgrać ten nieprzyjemny moment z promocją nowego logo).
No tak, bo nowe logo ma za zadanie odwrócić uwagę od zmiany taryfy. Matko, kto wymyślił taki argument?! #-o

drapka

Post autor: drapka » 08 cze 2011, 8:53

person pisze:ŻW napisał/a:
Pierwszy z trzech etapów podwyżki biletowej wejdzie w życie w połowie sierpnia (ZTM dość ryzykownie chce zgrać ten nieprzyjemny moment z promocją nowego logo).

No tak, bo nowe logo ma za zadanie odwrócić uwagę od zmiany taryfy. Matko, kto wymyślił taki argument?!
Ano własnie nie, bo pisze przecież, że to "dość ryzykowne". Podejrzewam, że jest to zgrane po te, żeby była okazja "wypuscić" logo w świat w masowych nakładach - bo i tak trzeba drukować nowe bilety i powywieszać nowe informacje o taryfie, a czy logo da siętakie czy owakie, to już nie ma znaczenia. Jeżeli tylko tyle - to pal licho, ale jak pódzie za tym jakaś "promocja" nowego logo typu smycze, breloczki, koszulki, gadżety, to wtedy faktycznie byłoby to ryzykowne. O szaleńćzy pomysł "przykrywana podwyżki" nowym logiem nikogo jednak nie podejrzewam :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
elijah

Post autor: elijah » 08 cze 2011, 9:38

Nowe logo? O nie... i znowu będą nowe kurtki dla kanarów! :D :shock:
--
Oko za oko, kwit za dowód.

pasażer

Post autor: pasażer » 08 cze 2011, 9:46

person pisze:pasażer napisał/a:
Proszę o odpowiwedź czy mając bilet 90 dniowy w pierwszej strefie mogę jeździć na niego Zs2.

Tak, możesz.
Informacje o taryfie biletowej, honorowaniu biletów itp. w czasie remontu średnicy można znaleźć w komunikacie na stronie: http://www.ztm.waw.pl/akt...=423&c=100&l=1.
Tylko ja pytam o bilet autobusowy. Bo ot ym, że mająć bilet KM i SKM moge jeżdzić autobusem to wiem. Czy dzial to wdrugąstronę niebylem pewien.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 08 cze 2011, 9:54

Przepraszam, nie rozumiem pytania.
Jaki bilet autobusowy? Bilet 90-dniowy ZTM jest na wszystkie linie - i na szynę (nad- i podziemną), i na opony.

pasażer

Post autor: pasażer » 08 cze 2011, 19:40

person pisze:Przepraszam, nie rozumiem pytania.
Jaki bilet autobusowy? Bilet 90-dniowy ZTM jest na wszystkie linie - i na szynę (nad- i podziemną), i na opony.
Autobusowy napisałem tak aby odróżnić od kolejowego.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 09 cze 2011, 7:15

elijah pisze:Nowe logo? O nie... i znowu będą nowe kurtki dla kanarów! :D :shock:
Raczej nie, bo usłyszałem niedawno że "przecież nowe logo nas nic nie kosztuje". #-o
Polityka złym doradcą w pracy!

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 09 cze 2011, 10:55

JotPeCet pisze:Raczej nie, bo usłyszałem niedawno że "przecież nowe logo nas nic nie kosztuje". #-o
Jak padnie hasło wymiany logo na wszystkich słupkach, wtedy zobaczymy ile to "nic" wynosi :)

ODPOWIEDZ