[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Co do starych stopiątek, które stoją nad grobem, czy też palnikiem, to jest to seria 10xy, którą jeździ... R-1 Wola. A to ci zaskoczenie! Oczywiście, porównując ,,stopiątki i pochodne'' to rzeczywiście: najnowszymi o numerach >2000 jeździ Żoliborz i Wola. Mi osobiście wydaje się, że w ogólnej swej masie to Praga ma... najlepszy tabor.
Wiele z nich żyje drugim życiem ukrytym pod innymi numerami.grzegorz pisze:Co do starych stopiątek, które stoją nad grobem, czy też palnikiem, to jest to seria 10xy, którą jeździ... R-1 Wola.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem, ale to są jednak trochę stereotypy. Na takiej 17 zestawienie taboru nie jest wcale gorsze niż na takim 26: na 17 mamy dziś na całkach 8 parów, 6 stopiątek (w tym 2 delfiny) i 4 swingi, a na 26: 8 parów, 8 stopiątek (w tym 4 stozłomki), 2 123N i 2 Swingi.JacekM pisze:Glon, trudno by pasażerowie z Chałubińskiego czy Jana Pawła II tryskali entuzjazmem na hasło "tabor tramwajowy", zwłaszcza mając porównanie np. z Jerozolimskimi.
Gorzej wypada 33 (zwłaszcza w zestawieniu z drugą silną na W-Z linią tj. 23), ale biorąc pod uwagę, że 13N zlokalizowane są wyłącznie w R-3 i R-4 i tak jest nieźle. A biorąc pod uwagę, że tegoroczne dostawy to w lwiej części "Obsługa", czyli m.in. 17 i 33, na następną zimę powinno być więcej niż przyzwoicie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Za 5 lat?MichalJ pisze:To kiedy ostatnia liniowa parówka?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wybacz, ale sam sobie będę wybierał trasy do porównania. A tak się składa, że pod względem ważności mierzonej np. liczbą pasażerów trasie w ciągu alei JPII bliżej do WZ, niż do Jerozolimskich.MichalJ pisze:Z Jerozolimskimi miałeś porównać, nie z WZ.
[ Dodano: |8 Cze 2011|, 2011 13:28 ]
Dlaczego za 5?MisiekK pisze:Za 5 lat?MichalJ pisze:To kiedy ostatnia liniowa parówka?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To jakiś problem?pawcio pisze:Ale dość często jednym z nich jest 3116.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem - od taboru ledwie czteroletniego można spodziewać się gotowości minimalnej 80%. Jeśli 3116 jedzie to można domniemywać, że aż cztery 120N są wyłączone, skoro na dodatkach też się nie pojawiają.
Oczywiście, ja lobbowałem za 3116 w puli 9, ale - przy założeniu 13 zadań niskich.
[ Dodano: |9 Cze 2011|, 2011 06:33 ]
Oczywiście, ja lobbowałem za 3116 w puli 9, ale - przy założeniu 13 zadań niskich.
[ Dodano: |9 Cze 2011|, 2011 06:33 ]
Tylko przez 5 lat?MisiekK pisze:Na T będą jeździłyGlonojad pisze:Dlaczego za 5?