Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, jednorazowy (mam nadzieję) występ.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To raczej wygląda na jakiegoś babolaSzeregowy_Równoległy pisze:Poza szczytem B przystanki KARTEZJUSZA, KOCJANA i WAT mają być obsłużone w tej samej minucie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bramy, w Mobilisie nie ma odczekiwania na krańcach. Godzina zjazdu jest godziną przyjazdu na miejsce, z którego się zjeżdża. W tym wypadku zjazd z Zachęty o 17:24, na Utracie 17:54.
OK, uspokoiłeś mnieSzeregowy_Równoległy pisze:Bramy, w Mobilisie nie ma odczekiwania na krańcach. Godzina zjazdu jest godziną przyjazdu na miejsce, z którego się zjeżdża. W tym wypadku zjazd z Zachęty o 17:24, na Utracie 17:54.
Natomiast podobny numer z czasami przejazdu jest na 157 w kier. Gwiaździstej. Na przejazd od Stawek do Konwiktorskiej masz 3 minuty, gdzie są po drodze 3 przystanki (2 do obsłużenia w tej samej minucie) i 3 sygnalizacje.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Po co 118 ma cztery minuty między M. Politechnika a Pl. Konstytucji? Na piwo do Szwejka mam po drodze skoczyć? W praktyce oznacza to przynajmniej +2 na Konstytucji, gdzie nie ma jak odstać, a potem turlanie się i problem z wytraceniem przyspieszenia. Od Pięknej do Trzech Krzyży są trzy minuty, tak na przykład. Też za dużo.
Zazwyczaj w takich sytuacjach gorąco pozdrawiam w myślach twórcę rozkładu, imputując mu albo nieznajomość miasta, albo niedouczenie, i opóźniam odjazd z krańca. W tym wypadku opóźnić odjazdu nie mogę, bo wozy na krańcu METRO POLITECHNIKA się nie mieszczą, jak wszystko przyjeżdża o czasie, to albo się zastawia prawy pas Waryńskiego, pozostawiając osobówkom tylko jeden pas ruchu, albo się zastawia przystanek przelotowy w kierunku placu Konstytucji, co też jest średnio na miejscu. Tak przy okazji: ktoś, kto dowalił tam tyle wozów widział kiedyś Waryńskiego przynajmniej w telewizji?
Zazwyczaj w takich sytuacjach gorąco pozdrawiam w myślach twórcę rozkładu, imputując mu albo nieznajomość miasta, albo niedouczenie, i opóźniam odjazd z krańca. W tym wypadku opóźnić odjazdu nie mogę, bo wozy na krańcu METRO POLITECHNIKA się nie mieszczą, jak wszystko przyjeżdża o czasie, to albo się zastawia prawy pas Waryńskiego, pozostawiając osobówkom tylko jeden pas ruchu, albo się zastawia przystanek przelotowy w kierunku placu Konstytucji, co też jest średnio na miejscu. Tak przy okazji: ktoś, kto dowalił tam tyle wozów widział kiedyś Waryńskiego przynajmniej w telewizji?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak, brakuje mi jeszcze tylko tego, żeby mi się Fabia ustawiła i patrzyła, jak na plusie jadę... Może i coś zmienią, tylko wcześniej iluś kierowców po dupie dostanie za to, że rozkład jest praktycznie nie do zrealizowania.
Odjechać z krańca z opóżnieniem 59 sekund, złapać światło czerwone na 3 światłach po drodze do Placu Konstytucji. Wtedy na Placu jesteśmy o czasie. Do Placu Trzech Krzyży podobna taktyka: toczymy się do 30 km na godzinę, łapiemy wszystkie możliwe światła czerwone i czas przejazdu jest dobry, teraz w okresie wakacji wychodzą takie problemy w normalnym okresie roku przy korkach taka sytuacja rzadko występuje.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pokaż mi korki na Pięknej, Ujazdowskich, Książęcej, Ludnej i Dobrej w stronę Podgrodzia rano o dowolnej porze roku, z wyłączeniem zimy. Czasu jest za dużo. Rozkład, który zakłada, że będę na siłę łapał czerwone, turlał się z prędkością ciężarnej żółwicy z plecakiem, i jeszcze opóźniał odjazd z krańca, na którym to krańcu i tak się wozy nie mieszczą, to nie jest dobry rozkład.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, jeśli na Mariensztacie jesteś na zero, to po Wisłostradzie jedzie się te 50km/h i jest akurat. Problem tkwi w dojeździe na Mariensztat na zero. Z drugiej strony podobnie: jeśli na FSO jesteś na zero, to dalej jest OK, gorzej, jak na FSO wjedziesz na plusie, ale to akurat problem wakacyjny.Desert pisze:Przecież o tym Ci mówiłem i pisałem... Ameryki nie odkryłeś, a po Wisłostradzie też masz zabójczą jazdę 30-40km/h