Informacja pasażerska
-
bartoni722
Powinno być tak:bartoni722 pisze:Fajnie, że choć zmiany były równoległe, to 105 ma nową trasę, a 109 nie.
105: NOWA TRASA
109: NOWA LINIA
OIDP, to taka sytuacja jest głównie przy weekendowych zmianach jak np. jednorazowe frezowanie jakiejś ulicy. A to dlatego, że wtedy wbija się napisy na wyświetlacz przez 4, a nie przez 7.Olek007 pisze:Dlaczego na większości wyświetlaczy, podczas gdy obowiązuje trasa zmieniona danej linii, po jej numerze jest kropka?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Któreś 170 (A582) rano mnie zadziwiło. Według trasy wyświetlającej się w pojeździe jechał: Conrada, Kochanowskiego, Rudnickiego, Maczka... Być może ta trasa tłumaczyła, czemu na Wileńskim był -6, a na Naczelnikowskiej -11.
No to ja mam zwidy, bo widzę więcej literek.Kleszczu pisze:Mobilis miewa ostatnio sam napis (Browarna/Os. Górczewska).
Wczoraj w Alpino... hmm.. nie wiem, ale coś się popsuło. Sterownik normalnie działał, Knapik gada, a na wyświetlaczu "Przejazd Techniczny". Po szybkim restarcie wszystko było okej, ale ww. Pan nie gadał...
W stalowym, starym MANie też takie coś było... Jeździł jako PT z dechą za szybą.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ha, zaktualizowano mi oprogramowanie Macrosystemu w A016. W praktyce na części przystanków zapowiadanie jest podwójne 
Wygląda to tak, że oprócz dotychczasowych zapowiedzi: następny przystanek... kilkadziesiąt metrów po ruszeniu z przystanku, oraz przystanek... jakieś 100 metrów przed przystankiem pojawiły się: następny przystanek... w momencie zamykania drzwi, oraz przystanek... w momencie ich otwierania. Pasażer jest dwukrotnie informowany o tym, jaki będzie następny przystanek, jest uprzedzany, że przystanek już blisko, a dodatkowo w momencie otwarcia drzwi/aktywacji CG jest jeszcze raz informowany o obsługiwanym przystanku. Zakładam, że ktoś się pomylił, i zapomniał wyciąć poprzedniej wersji, ale miny ludzi bezcenne. Działa przy dłuższych dystansach, przy krótszych odcinkach międzyprzystankowych Knapik nie nadąża gadać i z niektórych wypowiedzi rezygnuje
Wygląda to tak, że oprócz dotychczasowych zapowiedzi: następny przystanek... kilkadziesiąt metrów po ruszeniu z przystanku, oraz przystanek... jakieś 100 metrów przed przystankiem pojawiły się: następny przystanek... w momencie zamykania drzwi, oraz przystanek... w momencie ich otwierania. Pasażer jest dwukrotnie informowany o tym, jaki będzie następny przystanek, jest uprzedzany, że przystanek już blisko, a dodatkowo w momencie otwarcia drzwi/aktywacji CG jest jeszcze raz informowany o obsługiwanym przystanku. Zakładam, że ktoś się pomylił, i zapomniał wyciąć poprzedniej wersji, ale miny ludzi bezcenne. Działa przy dłuższych dystansach, przy krótszych odcinkach międzyprzystankowych Knapik nie nadąża gadać i z niektórych wypowiedzi rezygnuje
Wczoraj w A016 też w pewnym momencie był PRZEJAZD TECHNICZNY zamiast 182 DW.ZACHODNIPawel_ pisze:
Wczoraj w Alpino... hmm.. nie wiem, ale coś się popsuło. Sterownik normalnie działał, Knapik gada, a na wyświetlaczu "Przejazd Techniczny". Po szybkim restarcie wszystko było okej, ale ww. Pan nie gadał...
W stalowym, starym MANie też takie coś było... Jeździł jako PT z dechą za szybą.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeśli było tak na Witolinie, między przystankiem dla wysiadających, a tym dla wsiadających, to tak miało być.