Ale dla nocnych te zmiany są od dziśeMeLPe pisze:Nie chcę być niemiły ale nowe przystanki dla N32, N35/85, N38/88 w Centrum zostały za wcześnie oklejone i włożone rozkłady... Już były dziś popołudniu a zmiana będzie dopiero od jutra...
Wadliwe oznaczenia przystankowe
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
MUZEUM POWSTANIA WARSZAWSKIEGO 51. 159: w rozkładzie u kierowcy: NŻ. Na stronie ZTM: NŻ. Według naklejki: stały.
- R-9 Chełmska
eMeLPe pisze:Nie chcę być niemiły ale nowe przystanki dla N32, N35/85, N38/88 w Centrum zostały za wcześnie oklejone i włożone rozkłady... Już były dziś popołudniu a zmiana będzie dopiero od jutra...
Prawidłowo, gdyż dla linii nocnych zmiana obowiązuje od nocy 22/23 czerwca.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Pl. Grzybowski 01 brak rozkładu i naklejki linii 109, przez co ludzie na przystanku nie wiedzieli, czy on się zatrzymuje. Kierowca z kolei zarzekał się, że ten przystanek od dziś nie funkcjonuje
Al. Jana Pawła II 01
109 dalej wisi, zarówno naklejka, jak i rozkład.
Widać, że brygady przystankowe się pomyliły.
Al. Jana Pawła II 01
Widać, że brygady przystankowe się pomyliły.
-
Domino2001
Ja kilka dni temu obok 107 widziałem N37chester pisze:Niedawno pisałem coś takiego:Tu się nic nie zmieniło, ale od strony ulicy na tej samej wiacie jest tylko jedna naklejka - 107 (!).moi pisze: 505 wciąż walczy na Ursynowie
[url=http://img852.imageshack.us/img852/8679/img03371.th.jpg]Obrazek[/URL]
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
-
Domino2001
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I nic się nie zmienia, na infolinię zgłoszone, zresztą nie tylko tam, i dalej po staremu. Ciekawe czy da się tę naklejkę poprawić przed końcem objazdu?Ja, 22 czerwca pisze:MUZEUM POWSTANIA WARSZAWSKIEGO 51. 159: w rozkładzie u kierowcy: NŻ. Na stronie ZTM: NŻ. Według naklejki: stały.
KLIK
![]()
Chaos na przystankach: ZTM zapomniał o nowym rozkładzie
Na wielu przystankach panował w piątek chaos informacyjny. Zarząd Transportu Miejskiego zapomniał wywiesić aktualne rozkłady jazdy - pisze w komentarzy Krzysztof Śmietana.
Zarząd Transportu Miejskiego pokasował na wakacje część kursów ponad 40 linii, ale zapomniał wywiesić nowe rozkłady jazdy. Skutek był taki, że w piątek na wielu przystankach panował chaos. Mnóstwo zaskoczonych pasażerów nie wiedziało, kiedy odjedzie ich autobus. "Do pracy z Józefosławia do Marek jeżdżę z dwoma przesiadkami. Na przystankach nie było aktualnych rozkładów. Do pracy spóźniłem się prawie pół godziny" - skarżył się jeden z czytelników "Gazety".
Podobnych sygnałów mieliśmy więcej. Brak rozkładów to spora wpadka pracowników Zarządu Transportu Miejskiego. Jego szef Leszek Ruta nie powinien dopuszczać do podobnych błędów zwłaszcza w sytuacji, gdy radni przegłosowali sporą podwyżkę cen biletów. Jeszcze niedawno twierdził, że jest ona potrzebna, żeby poprawiać jakość komunikacji. Nie pierwsza już tego typu wpadka z rozkładami to raczej argument przeciw podwyżkom.