Autobusy San i inne pojazdy historyczne
Jesteśmy w Warszawie a nie w Poznaniu.To tak gwoli przypomnienia... 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Jasne.Ich biznes.Ale poniekąd ten Klub miał "promować i kultywować" chyba tradycje STOŁECZNEJ komunikacji miejskiej.
Linia 155: 1966-2011
Że tak zacytuję statut KMKM: "§ 6mobil one pisze:Ale poniekąd ten Klub miał "promować i kultywować" chyba tradycje STOŁECZNEJ komunikacji miejskiej.
2. pielęgnowanie i upowszechnianie tradycji publicznej komunikacji miejskiej w Polsce, a w szczególności komunikacji stołecznej,"
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Cóż - człowiek, który 7 lat temu dyscyplinarnie wyleciał z KMKM nie musi pamiętać zapisów statutu.m72 pisze:Że tak zacytuję statut KMKM: "§ 6
2. pielęgnowanie i upowszechnianie tradycji publicznej komunikacji miejskiej w Polsce, a w szczególności komunikacji stołecznej,"
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
emyl: dokładnie to samo miałem... szczena w piwnicy.
Gratuluję! Owszem, Zemuny jeździł po Poznaniu, ale u nas to się uratować go nie dało... nie wiem dlaczego. Jakiś czas chomikowali jednego w Biskupicach:
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=978
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=979
Ostatecznie jeździ jakiś ucięty technik po terenie Modertransu. (KLIK)
Był nawet w Bydgoszczy jeden Poznaniak:
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=1312
Ale to TMMB, to chyba raczej nie sławi się w ratowaniu zabytków? Pytam, bo nie wiem co to za stowarzyszenie.
Gratuluję! Owszem, Zemuny jeździł po Poznaniu, ale u nas to się uratować go nie dało... nie wiem dlaczego. Jakiś czas chomikowali jednego w Biskupicach:
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=978
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=979
Ostatecznie jeździ jakiś ucięty technik po terenie Modertransu. (KLIK)
Był nawet w Bydgoszczy jeden Poznaniak:
http://galeriapgk.com/details.php?image_id=1312
Ale to TMMB, to chyba raczej nie sławi się w ratowaniu zabytków? Pytam, bo nie wiem co to za stowarzyszenie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawy i bardzo praktyczny zakup - ileż można przecież mieć odmian przegubowego ikarusa 280? A tak turystom w większej grupie czy na noc muzeów można zaoferować coś odpowiednio pojemnego - a i wyglądającego odpowiednio "zabytkowo".
Przy okazji pytanko - czy stylizacja "na berlieta" jest pomysłem Jelcza (jak w przypadku M11) czy też jugosłowiańce opierali się na francuskiej konstrukcji przy oryginalnym projekcie?
Przy okazji pytanko - czy stylizacja "na berlieta" jest pomysłem Jelcza (jak w przypadku M11) czy też jugosłowiańce opierali się na francuskiej konstrukcji przy oryginalnym projekcie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tego nie wiem, ale autobusów w stylizacji "na berlieta" było w Europie bardzo dużo. Czy to rumuńskie Rocary czy na przykład włoskie Bredy. Nie jestem pewien, czy nie widziałem też Pegaso w podobnej stylizacji. Na pewno nie było w tym nadwoziu udziału Jelcza, Jugosławia (a później Serbia, do czasu zniszczenia zakładów Zemun przez NATO w ~1998r) na swój rynek produkowała autobusy, będące rozwinięciem tej konstrukcji.Glonojad pisze: czy też jugosłowiańce opierali się na francuskiej konstrukcji przy oryginalnym projekcie?
Kilka słów o montowanych w Jelczu Zemunach
15/12/2005-12/7/2019
Hmmm... Masz więcej info na ten temat? Z tego co mi się wydawało to Ikarbus nie miał jakiś większych przerw w produkcji, chociaż siłą rzeczy był ograniczony do rynku serbskiego (co pozostało z małymi wyjątkami - dostawa do Dubaju, jakieś minimalne dostawy do Rosji - do dziś).TLG pisze:a później Serbia, do czasu zniszczenia zakładów Zemun przez NATO w ~1998r
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Nie pierdol, Zemuny są zajebiste i tyle. Wielkie gratulacje dla klubu za zdobycie świetnego, sprawnego wozu!mobil one pisze:Jak on się ma,ten Zemun do komunikacji miejskiej w Warszawie ? Czy tego typu tabor eksploatowało MZK/MZA ?Przed wszystkim należy zdać pytanie czy jest to autobus miejski ? Z tego co widać na zdjęciach w Przegubowcu jest to wóz w barwach PKS który obsługiwał komunikację międzymiastową.
Zakład R-10 Ostrobramska
Linie 117, 146, 147, N22, N72
Wóz 308 - 1985-2010
Linie 117, 146, 147, N22, N72
Wóz 308 - 1985-2010
Jeździły po Warszawie w służbie PKSu, chyba w kier. Góry Kalwarii i Grójca.Jelcz_M11 pisze:Nie pierdol, Zemuny są zajebiste i tyle. Wielkie gratulacje dla klubu za zdobycie świetnego, sprawnego wozu!mobil one pisze:Jak on się ma,ten Zemun do komunikacji miejskiej w Warszawie ? Czy tego typu tabor eksploatowało MZK/MZA ?Przed wszystkim należy zdać pytanie czy jest to autobus miejski ? Z tego co widać na zdjęciach w Przegubowcu jest to wóz w barwach PKS który obsługiwał komunikację międzymiastową.
Eee, do Góry Kalwarii jeździły 280.53. Ale do Grójca jak najbardziej jeździły Zemuny, później także jako obrzyny.alojzy pisze:Jeździły po Warszawie w służbie PKSu, chyba w kier. Góry Kalwarii i Grójca.
Nie pamiętam, gdzie zetknąłem się z wzmianką o zbombardowaniu fabryki w Zemun. Trzeba pytać znawców tematu.JacekM pisze:Masz więcej info na ten temat?
A zasadzić Ci kopa?Jelcz_M11 pisze:Nie pierdol
15/12/2005-12/7/2019