Informacja pasażerska
-
-
- MeWa
- Cukiereczek
no właśnie, a to była tablica "Kurs wariantowy" (albo "Trasa wariantowa" - nie pamiętam dokładnie teraz) dla linii 35 dla trasy Zajezdnia Żoliborz - Nowe Bemowo.Stary Pinwin pisze:Tablice zjazdowe są żółte , z przebiegiem trasy zjazdu . O wyjazdowych nie słyszałem .
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Zo są specjalne tablice na kursy wyjazdowe dla 28 i 35 odpowiednio na Koło i Bemowo, które jadą przez Obozową. A żeby tak pojechać, to na przystanku R. Radosława 09 przecinają swoją podstawową trasę. Więc powstało specjalne oznaczenie. Ja dziś widziałem na 28 kwadraty z dopiskiem Koło (analogicznie jak 1 na Żerań). A pomyśleć, że dałoby się to ograć kilkoma przerzutami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czy nie można zrobić tak, ażeby się włączały na podstawową trasę na tym przystanku? Oczywiście po odpowiedniej zmianie rozkładu.pawcio pisze:Zo są specjalne tablice na kursy wyjazdowe dla 28 i 35 odpowiednio na Koło i Bemowo, które jadą przez Obozową. A żeby tak pojechać, to na przystanku R. Radosława 09 przecinają swoją podstawową trasę. Więc powstało specjalne oznaczenie. Ja dziś widziałem na 28 kwadraty z dopiskiem Koło (analogicznie jak 1 na Żerań). A pomyśleć, że dałoby się to ograć kilkoma przerzutami.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Można, gdyby wyciąć kursy z Bemowa do tego przystanku, a szkoda ich. W przeciwnym razie wymagałoby to przerzutów brygad między zajezdniami, o czym napisał Pawcio.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
To tak, jak mnie dziwiły zjazdy z 16 na Mokotów, też ze specjalnymi tablicami i po trasie, no ale o pętle przy zjeździe nie zahaczały więc pewnie dlatego.Stary Pinwin pisze:Mnie to dziwią 17 żoliborskie , które ostatnim kursem ze Służewca mają tablice - zjazd do zajezdni . Przecież w normalnym ruchu 17 kończy w NZŚ .
I to jest właśnie głupota. Takie 16 to chociaż różniło się tym, że miło gdzie indziej przystanek Woronicza albo 734 z napisem Zjazd do zajezdni Stalowa sprzed kilku laty z ostatnim przystankiem Żerań FSO, ale w innym miejscu; nie wiem czy się jeszcze praktykuje na innych liniach żerańskich, ale 17 jadąc do NZŚ to ma ostatni przystanek w tym samym miejscu co 17 jadące po swojej trasie. Wprowadza to tylko w błąd pasażera.Bywalec pisze:To tak, jak mnie dziwiły zjazdy z 16 na Mokotów, też ze specjalnymi tablicami i po trasie, no ale o pętle przy zjeździe nie zahaczały więc pewnie dlatego.Stary Pinwin pisze:Mnie to dziwią 17 żoliborskie , które ostatnim kursem ze Służewca mają tablice - zjazd do zajezdni . Przecież w normalnym ruchu 17 kończy w NZŚ .